Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Adrijas līgā otro gadu pēc kārtas triumfē "Crvena Zvezda"

Adrijas līgā otro gadu pēc kārtas triumfē "Crvena Zvezda"
"Crvena Zvezda" spēlētāji atzīmē panākumu
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov

Par Adrijas līgas čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuvuši Belgradas "Crvena Zvezda" basketbolisti, finālsērijā ar 3-0 sausā atstājot citu serbu vienību "Mega Leks".

Sērijas pirmos divus mačus savā laukumā gana rezultatīvās cīņās uzvarēja "Crvena Zvezda" (95:88, 93:74). Izšķirošā trešā spēle risinājās "Mega Leks" laukumā Sremska Mitrovicā, un viesi jau mača ievadā iekrāja pārsvaru divciparu skaitļa apmērā, lielākoties pateicoties amerikāņa Kvincija Millera produktivitātei (desmit punkti pirmajā periodā). Mājinieki gan nekur tālāk sarkanbaltajiem aizmukt neļāva un līdz puslaika pārtraukumam pietuvojās līdz viena precīza metiena atstatumam (34:37).

Pēc lielā pārtraukuma tomēr virsroku ņēma "Crvena Zvezda" agresīvā un ciešā aizsardzība, gandrīz pilnībā neitralizējot laukuma saimnieku centienus pagarināt sēriju, trešajā ceturtdaļā ļaujot gūt vien sešus punktus, bet visā otrajā puslaikā kopumā tikai 15. Ar tik zemu rezultativitāti, kā arī pieļautajām 26 kļūdām, cerības uz panākumu ir ļoti minimālas, tāpēc viesu panākums visā mačā nebūt nebija uzskatāms par pārsteigumu - 61:49.

Ražīgākais punktu guvējs gan bija meklējams "Meka Leks" rindās - Rade Zagoracs cīņu noslēdza ar gūtu 21 punktu, sešām atlēkušajām bumbām un četrām pārķertām bumbām. Uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās minētais Millers, bet par "play-off" vērtīgāko spēlētāju (MVP) tika atzīts "Crvena Zvezda" aizsargs Stefans Jovičs, kurš finālsērijā ar iespaidīgu rezultativitāti neizcēlās (vidēji nepilni astoņi punkti), toties caurmērā partneriem izdalīja astoņas rezultatīvas piespēles un bija galvenais spēles veidotājs.

Adrijas līgas pēdējo gadu čempioni

GadsUzvarētājsFināliste
2016.Crvena ZvezdaMega Leks
2015.Crvena ZvezdaCedevita
2014.CibonaCedevita
2013.PartizanCrvena Zvezda
2012.Maccabi Tel AvivCedevita
2011.PartizanOlimpija
2010.PartizanCibona

Visvairāk titulu

Komandatituli
Partizan6
FMP2
Crvena Zvezda2
Cibona1
Olimpija1
Vršac1
Maccabi Tel Aviv1
Zadar1

Izmantotie resursi:
ABA League

  -1 [+] [-]

, 2016-05-03 15:07, pirms 8 gadiem
nemaz nezināju, ka tuksneša komanda no āzijas ir arī adrijas līgas čempione.