Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čerkasu "Mavpi" aicina apturēt Krievijas klubu piedalīšanos FIBA turnīros

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čerkasu "Mavpi" aicina apturēt Krievijas klubu piedalīšanos FIBA turnīros
Foto: Mavpabasket.com

Čerkasu basketbola kluba "Cherkassy Monkeys" direktors Volodimirs Hricenko pirmdien, 3. martā, publicēja vēstuli Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) un FIBA Eiropas nodaļai, aicinot tai apturēt Krievijas klubu dalību starptautiskajos turnīros līdz brīdim, kad Krievijas armija pārtrauks agresiju pret Ukrainu.

Sportacentrs.com pārpublicē vēstuli pilnā apjomā.

Čerkasu vēstule

FIBA un FIBA Europe

Dārgie draugi!

Basketbola klubs "Cherkassy Monkeys" pauž nopietnas bažas par militāras agresijas rezultātā radušos situāciju. Krievijas Federācija veic intervenci suverēnās Ukrainas valsts teritorijā un izvērš karu pret Ukrainas cilvēkiem, lai pakļautu teritoriju un nodibinātu antidemokrātisku režīmu. Tā ir rupja starptautisko tiesību pamatprincipu un valstu mierīgas līdzās pastāvēšanas principu pārkāpšana.

Mēs ticam, ka Krievijas darbības pārkāpj sporta pamatprincipus – izplatīt mieru, cilvēcību, godīgumu un taisnīgumu visās tautās.

Ņemot vērā notiekošo mēs pieprasām starptautiskajai basketbola sabiedrībai nekavējoties atbalstīt Ukrainu, iedrošināt FIBA un FIBA Europe noskaidrot Krievijas darbību Ukrainā neatbilstību, kā arī izolēt Krievijas klubus un valstsvienības no starptautiskajām sacensībām līdz brīdim, kad Krievijas militāristi pārtrauks agresiju pret Ukrainu.

Šodien, vairāk nekā jebkad, Ukrainai nepieciešama civilizētās pasaules palīdzība. Neatstājiet Ukrainu vienatnē ar agresoru.

Ar cieņu un cerību par sapratni un atbalstu
"Cherkassy Monkeys" direktors Volodimirs Hricenko

Vēstules oriģināls ukraiņu valodā. Foto: www.mavpabasket.com

Čerkasu vēstule angļu valodā

Izmantotie resursi:
Вимагаємо дискваліфікувати російські збірні та...

  +9 [+] [-]

, 2014-03-03 15:47, pirms 10 gadiem
Visiem kopā jāpieliek Krievija pie vietas, bet ir tikai viena problēma, visi ir mīzēji.

  +5 [+] [-]

, 2014-03-03 15:52, pirms 10 gadiem
Tas būtu prātīgs lēmums.

  +5 [+] [-]

, 2014-03-03 16:05, pirms 10 gadiem
Ja Superliga tiks aptureta, jaaptur ari krievu klubi eiropas turniros!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-03 16:59, pirms 10 gadiem
Man ļoti interesē, kāda būs Latvijas sporta sabiedrības un funkcionāru reakcija. Kaut kāda čivināšana par sporta nejaukšanu ar politiku?