Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Butauts kļuvis par "Astana" galveno treneri

Andrejs Siliņš

Butauts kļuvis par "Astana" galveno treneri
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, ''Sporta Avīze'', f64

Kazahstānas labākais basketbola klubs "Astana" no galvenā trenera pienākumu veikšanas atbrīvojis serbu speciālistu Aleksandru Trifunoviču, kura vietā stājies bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

47 gadus vecais Aleksandrs Trifunovičs par "Astana" treneri strādāja no 2013. gada decembra, pusi sezonas strādājot arī ar Latvijas valstsvienības kapteini Jāni Blūmu. Šajā sezonā komandai nav izdevies attaisnot kluba vadības cerības - VTB līgā pašreiz sešas uzvaras un desmit zaudējumi dod vien 10. pozīciju turnīra tabulā, savukārt FIBA Izaicinājuma kausā Last16 turnīrā pēc pirmā apļa viena uzvara un pēdējā vieta apakšgrupā.

Trenera karjeras laikā Trifunovičs vadījis arī Belgradas "Crvena Zvezda", Viļņas "Lietuvos Rytas", grieķu "Panionios Nea Smyrni", Sanktpēterburgas "Spartak"un Kauņas "Žalgira" komandas.

Kazahstānas kluba oficiālajā mājaslapā vēlāk parādījās apstiprinājums runām, ka Ramūns Butauts, kuram pēdējā darba pieredze bija "VEF Rīga" komandā, kļuvis par komandas galveno treneri. Līgums ar lietuviešu basketbola speciālistu esot parakstīts līdz sezonas beigām.

Iepriekš karjerā Butauts vadījis arī "Šiauliai", Rīgas ASK, ukraiņu "Donetsk" un Kauņas "Žalgiri". 50 gadus vecais Butauts bijis vairāku Lietuvas jauniešu izlašu treneris, tiekot pie visa kaluma medaļām Eiropas vai pasaules čempionātos. No 2007. līdz 2009. gadam Butauts bija Lietuvas izlases galvenais treneris, aizvedot Lietuvu līdz bronzai "EuroBasket 2007" finālturnīrā.

Kopš pašreizējā kluba dibināšanas "Astana" bijuši divi treneri - pirms Trifunoviča divarpus sezonas par galveno komandas vadītāju strādāja itāliešu speciālists Mateo Boničolli, kurš joprojām veic Kazahstānas izlases galvenā trenera pienākumus.

Izmantotie resursi:
bcastana.kz

     [+] [-]

, 2015-02-03 10:55, pirms 10 gadiem
Būtu interesanti! Butauts - ļoti labs speciālists, sekoju līdzi viņa gaitām vēl kopš ASK Rīga trenēja. Tur kaut kas tagad varētu sanākt Astanai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-02-03 11:08, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: VEFam tas būtu glābiņš!
Kā zināms, VEF maksā Butautam pilno algu joprojām līdz tas atradīs jaunu darbavietu, jo Butauts līgumu nevēlējās lauzt, lai gan klubu noveda līdz LBL 2. vietai...
Tad jau Astanai jārunā ar VEFu, lai pārpirktu to parādu? Varbūt būs kaut kāda arī abpusēji izdevīga sadarbība starp klubiem pamazām.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 11:12, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: VEFam tas būtu glābiņš!
Kā zināms, VEF maksā Butautam pilno algu joprojām līdz tas atradīs jaunu darbavietu, jo Butauts līgumu nevēlējās lauzt, lai gan klubu noveda līdz LBL 2. vietai...
Izlasīju virsrakstu, arī pirmā doma par to, ka vismaz viens parāds VEFam norakstīsies, ja tā notieks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-02-03 11:15, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tad jau Astanai jārunā ar VEFu, lai pārpirktu to parādu? Varbūt būs kaut kāda arī abpusēji izdevīga sadarbība starp klubiem pamazām.
Padomā loģiski, kāda Astanai ir vajadzība runāt ar VEF, ja Butauts ir bez darba un vēlas strādāt par ko saņemt attiecīgu piķi. No VEF porzīcijām (ja tiešām līgums ir saistošs), protams, ka būtu vēlme saņemt kādu kompensāciju par to, ka lauž līgumu.
Interesanti, cik ļoti stipri vai drīzāk vāji ir tie VEF līgumi, ja gandrīz visos gadījumos, kad tiek lauzti līgumi, VEF ir lielos zaudētājos.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 12:20, pirms 10 gadiem
Godīgi sakot, Ramūns bija jaatstaj, treneris jau labs, vienkarsi pagajuso sezon netrapija ar arzemniekiem, jaunos nelaida spelet jo no vina prasija rezultatu. Sezona , jaa, bija katastrofa bet uzskatu ka Butauts bij jaatstaj...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-02-03 12:36, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: Padomā loģiski, kāda Astanai ir vajadzība runāt ar VEF, ja Butauts ir bez darba un vēlas strādāt par ko saņemt attiecīgu piķi. No VEF porzīcijām (ja tiešām līgums ir saistošs), protams, ka būtu vēlme saņemt kādu kompensāciju par to, ka lauž līgumu.
Interesanti, cik ļoti stipri vai drīzāk vāji ir tie VEF līgumi, ja gandrīz visos gadījumos, kad tiek lauzti līgumi, VEF ir lielos zaudētājos.
Kuri gadījumi? Vienīgie jau ir tikai Bērzs ar Butautu, citu tādu gadījumu šķiet nav, nē nu ok Nikss aizlaidās, vienīgais mīnuss bija, ka traģisks palika garais gals ā un vēl Delininkaitis, kurš laikam bija aģentā vai kur saklausījies, ka varētu, ko iztiesāt, bet palika gribot

No VEF pozīcijām skatoties galvenais ir lauzt to līgumu un viss, ne jau kāda kompensācija utt. viena vienīga iemsla pēc, ka pašā sākumā iniciators darba attiecību pārtraukšanas bija klubs un atkratoties no tā līguma, klubs būtu tikai ieguvējs, ja kaut ko vēl papildus prasītu, tad visticamāk arī atlikušo sezonu maksātu algu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-02-03 15:23, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Da labi, visas viņa kombinācijas pat vidusmēra skatītājam bija zināmas, kur nu vēl pretinieku skautiem...
Un kuras ir tas Mazura neatkozamas kombinacijas ???? Labs treneris maksa attiecigu pikji, Mazurs bija/ir pagaidam nekas vairak ka trenera asistents, kamer Butauts normals galvenais treneris, kurs var sasniegt rezultatu kurs lidzvertigs iegulditajam pikjim, nekadus brinumus nerada. Ja nomainas puse komandas + arzemnieki ir garam, tad tur nekas nevar but grozi ka gribi.

  -3 [+] [-]

, 2015-02-03 16:20, pirms 10 gadiem
Tad jau VEF vismaz viens parāds no kakla nost, paliek tikai Bērzs, bet tā kā vēl LV tiesā būs tiesvedība, lieta ievilksies, bet nu ja vienosies, tad jau būtu ok

  +4 [+] [-]

, 2015-02-03 16:50, pirms 10 gadiem
Butauta beigu laikos likās- lūdzu, nomainiet uz citu treneri, sliktāk jau nu nevar būt... un cik ironiski sanāca...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 17:32, pirms 10 gadiem
Vēl jau trakais līgums ar exkapteini nulli.

     [+] [-]

, 2015-02-03 18:01, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Man arī Butauts šķiet ļoti labs treneris
Nja labs treneris tikai Bertaanu marineeja uz solinja. Un ljoti uzticiigs legjionaariem. Stagnaacija ar vinju ir.

     [+] [-]

, 2015-02-03 18:09, pirms 10 gadiem
Ramunas- made in USSR

  -2 [+] [-]

, 2015-02-03 18:13, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: Nja labs treneris tikai Bertaanu marineeja uz solinja. Un ljoti uzticiigs legjionaariem. Stagnaacija ar vinju ir.
Vispār tas tika darīts ar nolūku, lai pastiprinātu spēli no soliņa, respektīvi, kad nāk rezervisti laukumā

     [+] [-]

, 2015-02-03 21:13, pirms 10 gadiem
Veiksmi, Ramūnam. Patīkams cilvēks un ļoti labs treneris!