Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Zenit" pirms cīņas pret VEF piesaista NBA uzspēlējušo Stīvensu

Andrejs Siliņš

"Zenit" pirms cīņas pret VEF piesaista NBA uzspēlējušo Stīvensu
Dīdžejs Stīvenss
Foto: bigstory.ap.org

Pirms cīņas pret Rīgas VEF ULEB Eiropas kausa izcīņā Sanktpēterburgas "Zenit" kluba vadība sastāvu papildinājusi ar amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Dīdžeju Stīvensu, kurš pavasarī pavadīja desmit dienas Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

196 centimetrus garais un 85 kilogramus smagais Stīvenss pēc Memfisas universitātes absolvēšanas 2013. gadā netika izvēlēts NBA draftā un profesionāļa karjeru uzsāka Grieķijā, pievienojoties "Ilysiakos". Atēnu komandas rindās Stīvenss vidēji guva 9,8 punktus un izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas.

Marta beigās Stīvenss parakstīja desmit dienu līgumu ar Milvoki "Bucks" un trīs NBA spēlēs vidēji guva 2,3 punktus un izcīnīja 1,7 bumbas. Pēc īsās pieredzes NBA Stīvenss atgriezās Eiropā, sezonu noslēdzot Stambulas "Anadolu Efes", Turcijas čempionātā vidēji gūstot piecus punktus septiņās spēlēs.

Oktobrī Stīvenss pievienojās Ņūorleānas "Pelicans", bet īsi pirms NBA sezonas sākuma tika atbrīvots no darba un kļuva par brīvo aģentu. Tagad Stīvenss vienojies par darbu Sanktpēterburgā, kur pārstāvēs "Zenit" krāsas. Nākamo maču "Zenit" aizvadīs Rīgā, rītvakar tiekoties ar VEF.

ULEB Eiropas kausa izcīņas D grupā "Zenit" ar trim uzvarām septiņos mačos ir ceturtajā vietā, bet VTB līgā četras uzvaras un četri zaudējumi dod sesto vietu tabulā. Stīvenss būs trešais amerikānis un piektais ārzemnieks "Zenit" sastāvā.

Cita ULEB Eiropas kausa komanda Belgradas "Partizan" papildinājusi sastāvu ar Sašu Pavloviču, kurš jau iepriekšējās sezonas vidū atgriezās Eiropā un ar "Partizan" izcīnīja Serbijas čempiontitulu. Melnkalnietis iepriekš pavadīja deviņas ar pusi sezonas NBA, pārstāvot Jūtas "Jazz", Klīvlendas "Cavaliers", Minesotas "Timberwolves", Dalasas "Mavericks", Ņūorleānas "Hornets", Bostonas "Celtics" un Portlendas "Trail Blazers".

  -3 [+] [-]

, 2014-12-02 09:09, pirms 10 gadiem
Bļin jau padomāju ka Lensu Stīvensu no Šarlotes

  -1 [+] [-]

, 2014-12-02 09:45, pirms 10 gadiem
ZB jau, ka visi klubi pirms spēlēm ar VEF piesaista kādu labu spēlētāju

  +1 [+] [-]

, 2014-12-02 10:24, pirms 10 gadiem
zaxx rakstīja: Bļin jau padomāju ka Lensu Stīvensu no Šarlotes
Stīvensons it kā

  +2 [+] [-]

, 2014-12-02 11:12, pirms 10 gadiem
pirms spēles ar VEF drīzāk varēja labākos spēlētājus palaist atvaļinājumā

     [+] [-]

, 2014-12-02 14:28, pirms 10 gadiem
Lukstins88 rakstīja: ZB jau, ka visi klubi pirms spēlēm ar VEF piesaista kādu labu spēlētāju
Ir naudas, tad var papildināt! Es labāk gribētu, lai VEF būtu latviešu kodola nevis ārzemnieku komanda!