Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijušais Porziņģa komandas biedrs O'Kvins pārceļas uz Parīzi, spēlēs kopā ar Olmenu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bijušais Porziņģa komandas biedrs O'Kvins pārceļas uz Parīzi, spēlēs kopā ar Olmenu
Kails O'Kvins. Foto: Euroleague

Par ambiciozās Francijas komandas ''Paris Basketball'' jaunāko papildinājumu kļuvis amerikāņu centrs Kails O'Kvins, kas no 2015. līdz 2018. gadam bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs NBA klubā Ņujorkas ''Knicks''. Parīzes klubam šajā starpsezonā pievienojās arī pagājušās sezonas ''VEF Rīga'' līderis Kails Olmens.

31 gadu vecais centra pozīcijas basketbolists aizvadītajā sezonā pārstāvēja Turcijas grandu Stambulas ''Fenerbahce'', pirmo reizi profesionāļa karjeras laikā spēlējot ārpus Nacionālās basketbola asociācijas. Vecā kontinenta spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā O'Kvins piedalījās 15 mačos, vidēji spēlē gūstot 5,5 punktus un izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas. Deviņās spēlēs Turcijas Superlīgā amerikānis demonstrēja krietni produktīvāku sniegumu - 11 punkti un 6,1 bumbas zem groziem. Nu basketbolists par savu nākamo karjeras pieturvietu izvēlējies Francijas čempionāta jeb ''Pro A'' jaunpienācēju ''Paris Basketball'', parakstot divu gadu līgumu.

Francijas galvaspilsētas komanda, kas gaidāmajā sezonā pirmo reizi spēlēs ''Pro A'', starpsezonā piesaistījusi arī aizvadītās sezonas ''VEF Rīga'' līderi Kailu Olmenu, bijušo Viļņas ''Rytas'' aizsargu Raienu Boutraitu. Tāpat kluba rindās izdevies atgriezt vienu no pagājušā gada galvenajiem vilcējspēkiem - 19 gadus veco Francijas talantu Juhanu Begarinu, kuru vasarā ar kopējo 45. numuru NBA draftā izvēlējās Bostonas ''Celtics''.

Lai arī Parīzes vienība tikai tuvākajā laikā debitēs Francijas spēcīgākajā basketbola līgā, klubam un tā vadībai ir paši augstākie mērķi. ''Ņujorkā ir divas NBA komandas, divas amerikāņu futbola vienības, trīs hokeja klubi un divas futbola komandas, nemaz neskaitot universitāšu sportu. Neuzskatu, ka Parīze un tās apkārtne būtu pārslogota ar sportu. Vēlamies kļūt par basketbola flagmani pilsētā, būt otrs lielākais klubs aiz PSG un tā futbola komandas,'' sacīja ''Paris Basketball'' Dāvids Kāns, kurš savulaik strādājis par Minesotas ''Timberwolves'' basketbola operāciju prezidentu.

O'Kvina un Olmena pārstāvētā komanda nav vienīgā basketbola vienība Francijas galvaspilsētā, kas spēlē ''Pro A''. Spēcīgākajā basketbola līgā valstī spēlē arī ''Nanterre 92'' un ''Metropolitans 92''.

     [+] [-]

, 2021-09-02 17:43, pirms 3 gadiem
Žēl ka Meiers nav vairs ProA līgā izskatās līmenis tur aug un kāds vēl mūsējais tur varētu mēģināt spēlēt

  +1 [+] [-]

, 2021-09-02 18:58, pirms 3 gadiem
PSG?
Mbappe, Messi, Neymar, O'Kvins, gg, bomba!

     [+] [-]

, 2021-09-02 20:44, pirms 3 gadiem
Cik interesants jaunums!