Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milaknis turpinās "Žalgirī", Žižičs tuvu pārejai no "Cavaliers" uz "Maccabi"

Andrejs Siliņš

Milaknis turpinās "Žalgirī", Žižičs tuvu pārejai no "Cavaliers" uz "Maccabi"
Artūrs Milaknis. Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas basketbola superklubs Kauņas "Žalgiris" pavēstījis, ka noslēgts jauns līgums ar vietējo snaiperi Artūru Milakni, kurš komandas rindās pavadījis jau desmit gadus.

34 gadus vecais Milaknis vienojies ar Kauņas klubu par jaunu līgumu uz divām sezonām. Aizvadītajā sezonā Eirolīgā Milaknisvidēji 22 minūtēs guva 7,4 punktus, realizējot 39,5% izmesto trīspunktnieku. Deviņkārtējais Lietuvas čempions un trīskārtējais Lietuvas kausa ieguvējs Milaknis ārpus dzimtenes nospēlējis tikai vienu sezonu - 2015./2016. gada sezonā vieglais uzbrucējs pārstāvēja Kazaņas "Unics" krāsas.

Tikmēr horvātu centra spēlētājs Ante Žižičs pēc trim sezonām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), visticamāk, atgriezīsies Vecajā kontinentā, jo ir tuvu līgumam ar Telavivas "Maccabi". Trīs sezonās Klīvlendas "Cavaliers" Žižičs vidēji 13 minūtēs guva 6,0 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas. Iepriekš Žižiču savā komandā vēlējās redzēt Madrides "Real", taču spāņu puse iepauzēja, un nu 208 centimetrus garais centrs nonācis ļoti tuvu Telavivai.

Madrides "Real" šobrīd jātiek skaidrībā par to, kam nākamajā sezonā uzticēt saspēles vadīšanu, jo argentīniešu zvaigzne Fakundo Kampaco beigu beigās tomēr varētu nepalikt komandā. Spāņu mediji šonedēļ vēstī, ka klubs pieņēmis Kampaco vēlmi izmēģināt spēkus NBA, taču vēl nav panākta vienošanās par līguma izpirkšanu. Proti, "Real" negribot atkāpties no sešu miljonu izpirkuma naudas, kas iestrādāta līgumā ar spēlētāju.

Kampaco esot gatavs riskēt un izmaksāt summu pats vairākos maksājumos. NBA klubi nedrīkst maksāt vairāk par 750 000 eiro, līdz ar to Kampaco pašam no savas naudas būs jāsamaksā vairāk nekā pieci miljoni eiro. Sarežģītāku procesu padara tas, ka Kampaco šobrīd nevar būt par 100% drošs, ka tiks pie līguma NBA. Minesotas un Dalasas klubi esot ieinteresēti piedāvāt spēlētājam līgumu, taču šobrīd tas vēl nevar notikt oficiāli.

Ja Kampaco pametīs Madridi, "Real" negribot atbrīvot citu argentīniešu saspēles vadītāju Nikolu Laprovitolu, kurš jau vienojies par sadarbību ar Atēnu "Panathinaikos" un gaida Madrides lēmumu. Vēlāk nedēļas laikā as.com ziņoja, ka vienošanās tomēr panākta, taču nav skaidrs, vai tas nozīmē, ka Kampaco tomēr nedosies projām vai arī "Real" jau atraduši aizvietotāju abiem.

Pārrunas ar argentīniešiem Madridē ir dienaskārtībā arī Gabriela Deka jautājumā. Uzbrucējs arī vēloties izmēģināt spēkus NBA, tāpēc šobrīd apstājušās sarunas par jauna līguma priekšlaicīgu noslēgšanu ar "Real". Madrides klubs tās bija iesācis un jau tuvojās kopsaucējam, tomēr pēc Deka paziņojuma par vēlmi doties pāri okeānam, sarunas apstājušās. Pašreizējais līgums ar "Real" Dekam ir spēkā līdz nākamās sezonas beigām.

Tikmēr ACB līgas čempions "Baskonia" rindās Džeisons Grendžers pametīs Spāniju, jo vienojies par līgumu ar Vācijas čempioniem Berlīnes "Alba". Tikmēr Vācijas bagātākais klubs Minhenes "Bayern" noslēdzis līgumus ar trim amerikāņu garā gala spēlētājiem - Džeilenu Reinoldsu, kurš aizvadītajā sezonā paspēja uzspēlēt trīs kontinentos (Ķīnā, ASV un Izraēlā), Džedžuanu Džonsonu, kurš "Bahcesehir" rindās FIBA Eiropas kausā spēlēja pret "Ventspili", kā arī Malkolmu Tomasu, kurš netika pie lielas teikšanas Stambulas "Fenerbahce" rindās.

Tomasa kādreizējais klubs Maskavas apgabala "Khimki", ko pārstāv Dairis Bertāns un Jānis Timma, paziņojis par sadarbības neturpināšanu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Džeremiju Evansu. Tikmēr klāt nācis amerikāņu centrs Gregs Monro - 30 gadus vecais Monro, kurš deviņas sezonas pavadīja NBA, savā Eirolīgas debijas sezonā "Bayern" rindās vidēji guva 12,9 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas, atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas.

Mazāk naudīgie Eirolīgas klubi turpina meklēt papildinājumus starp Eirolīgā vēl nespēlējušajiem basketbolistiem, un Belgradas "Crvena Zvezda" tādu atradusi turpat Serbijā. Citā galvaspilsētas komandā FMP sezonu pavadījušais austrāliešu centrs Duops Rets pēc augstākās izglītības iegūšanas ASV pēdējās divas sezonas spēlēja FMP vienībā. Aizvadītajā sezonā Adrijas līgā Rets vidēji guva 11,6 punktus, realizēja 43,2% trīspunktnieku un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas.