Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskis un Kuksiks izstājas, Blūmam izšķirošā cīņa pēc nedēļas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bagatskis un Kuksiks izstājas, Blūmam izšķirošā cīņa pēc nedēļas
Rihards Kuksiks: seši punkti pret Malagas "Unicaja"
Foto: nn-basket.ru

Ceturtdien, 2. aprīlī, sākās cīņa par trīs atlikušajām ceļazīmēm uz Eirolīgas ceturtdaļfināliem. Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētais klubs "Nizhny Novgorod" savā laukumā neveiksmīgi aizvadīja trešo ceturtdaļu pret Malagas "Unicaja" basketbolistiem, pēc zaudējuma ar rezultātu 75:94 zaudējot pēdējās izredzes tikt tālāk. Jānim Blūmam pēc 66:68 zaudējuma pret "ALBA Berlin" pēc nedēļas būs nepieciešama uzvara Belgradā vai "Maccabi" panākums Berlīnē.

E grupa

Spānijas grandi “Real Madrid” un “FC Barcelona” ceļazīmes uz izslēgšanas spēlēm rezervēja martā. Par atlikušajām trīs ceļazīmēm cīņu turpina Atēnu “Panathinaikos”, pašreizējie čempioni “Maccabi Tel Aviv” un “ALBA Berlin”. Grieķi un izraēlieši iekļūt nākamajā kārtā var jau šodien, kamēr vāciešiem tikai uzvara ļaus saglabāt cerības spēlēt astoņniekā.

“Panathinaikos” pirmajā puslaikā, pateicoties Slotera, Foča un Diamantida veiksmīgajai spēlei uzbrukumā, panāca septiņu punktu pārsvaru – 40:33. Piepalīdzot Vladimiram Jankovičam un urugvajiešu centram Estevanam Batistam, “zaļie” prasmīgi apdraudēja soda laukumu. Viesi atbildēja ar virkni precīzu metienu no distances, taču otrajā ceturtdaļā viņu efektivitāte kritās.

Otro puslaiku raksturoja divi berlīniešu pretuzbrukumi. Pirmo no tiem “Panathinaikos” atvairīja, pēc pāris tālmetieniem un labas spēles groza apakšā palielinot pārsvaru līdz deviņiem punktiem – 55:46.

Ceturtajā ceturtdaļā “albatrosi” uzbruka vēl niknāk, izšķirošajos brīžos iniaciatīvu uzņemoties Aleksam Renfro. Bijušais “VEF Rīga” aizsargs vairākas reizes iekaroja OAKA grozu, divreiz panākot viesiem divu punktu pārsvaru (64:66 un 66:68). “Panathinaikos” atbildēja ar neprecīziem metieniem. Renfro pēdējā uzbrukumā netrāpīja un mājiniekiem palika 12 sekundes pēdējai izspēlei. Bumbas kustība beidzās ar Slotera tālmetienu, taču viņš netrāpīja. “Play-off” liktenis izšķirsies pēc nedēļas.

Jānis Blūms 10:28 minūtēs izdarīja trīs metienus (3p 0/3), vienu reizi kļūdījās, pārķēra vienu bumbu, saņēma divas personiskās piezīmes, izprovocēja vienu pārkāpumu un nopelnīja lietderības koeficientu -4.

Pēdējā kārtā “Maccabi” spēlēs izbraukumā Berlīnē (+7 berlīniešu labā), savukārt “Panathinaikos” viesos sacentīsies pret “Crvena Zvezda” (+5 atēniešiem). Jāpiebilst, ka “Panathinaikos”, “Maccabi” un “Alba Berlin” savstarpējās spēlēs situācija ir sekojoša:

1) PAO (savstarpējās spēlēs 2-2, +8);
2) ALBA Berlin (2-1, +3);
3) Maccabi (1-2, -11).

"Panathinaikos" derēs divi varianti: 1) uzvara izbraukumā pār "Crvena Zvezda", 2) "Maccabi" uzvara viesos pār "ALBA Berlin". Ja uzvarēs gan PAO, gan ALBA, ārpusē paliks "Maccabi".

F grupa

Otrajā apakšgrupā situācija ir tikpat spraiga, taču piedāvājums mazāks. “Play-off” vietas garantētas Stambulas “Fenerbahce”, Maskavas CSKA un Pirejas “Olympiacos” komandām, savukārt uz pēdējo ceļazīmi pretendēja četri klubi.

Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētajai Ņižņijnovgorodai durvis uz izslēgšanas spēlēm varēja atvērt tikai pašu uzvaras apvienojumā ar “Anadolu Efes” un “Baskonia” zaudējumiem. Zaudējums ar rezultātu 75:94 atņēma pēdējās cerības. Labā ziņa ir tā, ka Augšvolgas klubs izredzes saglabāja līdz priekšpēdējai kārtai.

Ņižņiju iegāza pirmā un trešā ceturtdaļa. Minētajā laikā Spānijas ziemas čempioni – labākā komanda ACB līgas pirmajā aplī – uzbruka ar ļoti augstu metienu precizitāti, 20 minūtēs sametot 60 punktus. Tādas kanonādes rezultātā Malagas pārsvars pirms pēdējām desmit minūtēm sasniedza 26 punktus – 55:81. Tik lielu starpību pret Hoana Plazas komandu atspēlēt bija nereāli.

Rihards Kuksiks 14:17 minūtēs guva sešus punktus (2p 0/1, 3p 2/6), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi kļūdījās, pārķēra vienu bumbu un nopelnīja lietderības koeficientu 2.

Teilors Ročestijs atzīmējās ar 14 punktiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, bet Gals Mekels pievienoja 13 punktus. Viesu sastāvā spožu spēli aizvadīja lietuviešu uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks – 16:57 minūtēs viņš iemeta visus metienus no spēles, guva 18 punktus (2p 2/2, 3p 4/4, 1p 2/2) un bloķēja trīs metienus.

Dāvja Bertāna pārstāvētais Vitorijas klubs “Baskonia” – savainotais uzbrucējs komandu atbalstīja no malas – savā laukumā uzvarēja grupas līderus “Fenerbahce” ar rezultātu 93:76. Panākums ļauj baskiem turpināt cīņu par pēdējo ceļazīmi. Kluba izredzes precīzāk kļūs zināmas pēc piektdienas spēlēm.

Eirolīgas kopvērtējums

#E grupaF grupa
1Real Madrid 10-3Fenerbahce 10-3
2FC Barcelona 10-3CSKA 10-2
3Maccabi 8-5Olympiacos 9-3
4Panathinaikos 7-6Baskonia 6-7
---
5ALBA Berlin 7-6Anadolu Efes 5-7
6Žalgiris 4-8Milano 4-8
7Crvena Zvezda 3-9Unicaja 3-10
8Galatasaray 2-11Nizhny Novgorod 3-10

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja