Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jakoviča debijā valmierieši gūst tikai 55 punktus un zaudē Tartu

Emils Ozerinskis

Jakoviča debijā valmierieši gūst tikai 55 punktus un zaudē Tartu
Marts Rosentals aizsardzībā pret Ingu Jakoviču. Foto: Diana Jesin|ENBL

Eiropas Ziemeļu basketbola līgā pie panākuma vēl aizvien tikt nav izdevies "Valmiera Glass/ViA" komandai, kura ar rezultātu 55:65 piedzīvoja zaudējumu pret Nikolaja Mazura trenēto "Tartu Ülikool".

# Ziemeļu līgas otrais sabraukums Tartu šodien sākās ar čehu "Brno" uzvaru ar 88:67 pār baltkrieviem. "Borisfen" vienībā piecus punktus guva "Ventspils" basketbola audzēknis Vlads Mikuļskis.

# "Tartu Universitātes" komandas otro uzvaru turnīrā ar 12 gūtiem punktiem kaldināja Robins Kivi, savukārt latviešu saspēles vadītājs Edmunds Elksnis igauņu komandai palīdzēja ar deviņiem punktiem, piecām izcīnītām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

# Debijas spēli "Valmiera Glass/ViA" rindās aizvadīja Ingus Jakovičs, kurš guva astoņus punktus, savāca četras bumbas un atdeva divas piespēles. Amerikānis Dariuss Klārks bija rezultatīvākais ar 18 punktiem.

Pirmajās desmit minūtēs laukumā aizritēja līdzīga spēkošanās, komandām apmainoties ar nelielu vadību. Pirmā ceturkšņa izskaņā metienu no groza apakšas realizēja Tartu vienības garā gala spēlētājs Emanuels Vembī, dodot savai komandai trīs punktu pārsvaru (16:13) pēc nospēlētas ceturtdaļas.

Otrā ceturkšņa ievadā savus pirmos punktus ar caurgājienu guva Igaunijas komandas amerikāņu jaunpienācējs Lamontes Bīrdens, bet valmieriešu rindās ar precīzu trejaci atbildēja komandas kapteinis Jānis Kaufmanis. Ceturkšņa vidū ar trejačiem Tartu vienība veica 8-0 izrāvienu. Pirms puslaika beigām ar trejaci atliecienā pie punktu guvējiem valmieriešu rindās pierakstījās Ingus Jakovičs, tomēr puslaika pārtraukumā Edmunda Valeiko padotie devās ar astoņu punktu deficītu.

Priekš "Valmiera Glass/ViA" spēle no sliedēm pilnībā noskrēja trešās ceturtdaļas laikā, gad "Tartu Universitāte" raidīja grozā vienu metienu pēc otra, sasniedzot pat 25 punktu pārsvaru. No soda metiena līnijas pirms ceturtdaļas beigām starpība saruka līdz 20 punktiem - 57:37.

Lai gan pirms pirms diviem gadiem valmierieši spēja ceturtdaļas laikā atspēlēt 20 punktus un izcīnīt uzvaru Liepājā, tomēr šī nebija no tām reizēm. Dariuss Klārks ievadīja nelielu pakaļdzīšanos, tomēr neko vairāk kā pieklājīgāku beigu rezultātu Vidzemes komandai Tartu noorganizēt nesanāca - zaudējums ar 55:66.

Pirmajās trīs Ziemeļu līgas spēlēs valmieriešiem nācies samierināties ar zaudējumiem. Jau rītdien Tartu Edmunda Valeiko trenētā komanda spēlēs pret čehu "Brno". Savukārt igauņu komanda spēkosies ar baltkrievu "Borisfen".

"Tartu Ülikool" - "Valmiera Glass/ViA" 65:55 (16:13, 16:11, 25:13, 8:18)
Tartu: Kivi 12, Sūrogs 11, Vembī 10 (14 atl.b.), Elksnis 9, Drungila 9, Bīrdens 5, Seps 4, Tasa 3, Sāls, Jurgenšteins, Urviks.
Valmiera: Klārks 18, Engers 9, Jakovičs 8, Iļjins 6, J.Kaufmanis 5, Apsītis 4, Elksnītis 3, Dubults 2, Jonāts, Salenieks, E.Kaufmanis.

ENBL otrais sabraukums Tartu

Dat.SpēleRez.Labākie
01.12.Brno - Borisfen88:67Pursls 18 p. - Šaripovs 15 p.+9 atl.b.
Tartu Ülikool - Valmiera Glass/ViA65:55Kivi 12 p. - Klārks 18 p.
02.12.Valmiera Glass/ViA - Brno
Borisfen - Tartu Ülikool

Izmantotie resursi:
https://www.enbleague.eu/

     [+] [-]

, 2021-12-01 22:00, pirms 2 gadiem
Reali Valmierai pietrūkst kāds kas var gūt punktus (Vēveris)

     [+] [-]

, 2021-12-01 23:08, pirms 2 gadiem
Paldies un uzredzēšanos! Labāk būtu lielo “dūžu” vietā ņēmuši un attīstījuši jaunos nevis spītīgi mēģināt ko pierādīt.

     [+] [-]

, 2021-12-01 23:48, pirms 2 gadiem
No Valmieras basketbolu laukumā šovakar spēlēja Klārks, Engers un reizēm arī Jakovičs. Kas bija tas, ko darīja pārējie, es īsti nevaru pateikt... Vienkārši nav spēles komandai, kaut kas individuāli plus ķieģeļi pa grozu no visām distancēm... Un garie, izņemot Engeru, tā arī nepamodās šovakar...