Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ramūns Butauts: "Vispirms jāiztiek ar esošajiem spēlētājiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ramūns Butauts: "Vispirms jāiztiek ar esošajiem spēlētājiem"
Ramūns Butauts spēlē pret "Triumph"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Spēle nebija pati labākā, jo kārtējo reizi zaudējām cīņā zem groziem. Pozitīvs fakts bija lielais rezultatīvo piespēļu skaits, kas rāda, ka cenšamies uzlabot komandas spēli," izcīnot piekto uzvaru VTB līgā, teica basketbola kluba "VEF Rīga" uzbrūkošais aizsargs Artūrs Strēlnieks.

Džadžuans Smits, “Cmoki Minsk” saspēles vadītājs

“Cenšamies labāk saspēlēties un cīnīties kā komanda. Tas ir lēns process, katrai spēlei gatavojāmies kā pēdējai. Šovakar pretinieki spēlēja labāk, meta ar apskaužamu precizitāti.”

Andrejs Krivonoss, “Cmoki Minsk” galvenais treneris

“VEF spēlēja ļoti labi. Savu ritmu zaudējām jau sākumā, nespējām nosegt snaiperus perimetrā un pieļāvām daudz kļūdu. Otrkārt, VEF aizsardzība mūs piespieda daudz kļūdīties. Mums nav finansiālu iespēju piesaistīt labākos baltkrievu spēlētājus. Pirms sezonas runājām ar centra spēlētāju Artjomu Parahovski, taču viņš atteica. Vladimirs Veremejenko Baltkrievijā nespēlē jau sen. Mums priekšā ir divas svarīgas izbraukuma spēles Eiropas izaicinājuma kausā, kur centīsimies iekļūt nākamajā kārtā.”

Artūrs Strēlnieks, “VEF Rīga” uzbrūkošais aizsargs

“Prieks, ka uzvarējām un ieguvām pozitīvas emocijas. Spēle nebija pati labākā, jo kārtējo reizi zaudējām cīņā zem groziem. Pozitīvs fakts bija lielais rezultatīvo piespēļu skaits, kas rāda, ka cenšamies uzlabot komandas spēli. Pats jūtos labi un savas iespējas cenšos izmantot par 100 procentiem.”

Ramūns Butauts, “VEF Rīga” galvenais treneris

“Pretinieks nav tik vājš, kā rāda rezultāts. Centāmies aktivizēt aizsardzību un ātrāk kustināt bumbu uzbrukumā. Tas izdevās. 24 rezultatīvas piespēles ir labs rādītājs, taču kārtējo reizi zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Uzvarai bija svarīga psiholoģiska nozīme, lai komanda atgūtu pārliecību. Tā ir īpaši vajadzīga pirms Eiropas kausa spēles pret “Artland Dragons”.

Vai jāmēģina iztikt ar esošajiem resursiem vai piesaistīt pastiprinājumu? Vispirms jāpiespiež strādāt pašu spēlētājus. Esam pietiekami stipri, lai sekmīgi cīnītos par atlēkušajām bumbām. Tik daudz bumbu zaudēt pie sava groza nav pieļaujams. Spēlē pret “Triumph” tas mūs nogalināja.

Spēlētāji, kuri šodien izgāja laukumā, savas minūtes nopelnīja. Viens nospēlēja labāk, cits sliktāk, taču neviens mūs nepievīla. Piecas minūtes tik jaunam puisim kā Anžejam Pasečņikam – VTB līgā tas ir daudz. Nepiekrītu viedoklim, ka jaunos laukumā jālaiž automātiski. Pirmkārt, jānopelna trenera uzticība treniņos, otrkārt, jāpierāda sevi spēlēs un pēc tam atkal.”

  +1 [+] [-]

, 2012-12-01 19:58, pirms 12 gadiem
vot to es saprotu, kas par saikni starp treneri un spēlētāju - pilnīgi tos pašus vārdus saka!