Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF pretiniecei "Enisey" pievienojas rezultatīvais Džefersons

Andrejs Siliņš

VEF pretiniecei "Enisey" pievienojas rezultatīvais Džefersons
Pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Krievijā - Devons Džefersons
Foto: pbleague.ru

Rīgas VEF pretiniecei VTB Vienotās Basketbola līgas B grupas turnīrā Krasnojarskas "Enisey" pievienojies amerikāņu uzbrucējs Devons Džefersons, kurš pagājušajā sezonā bija Krievijas Profesionālās līgas rezultatīvākais spēlētājs, pārstāvot Ļubercu "Triumph" vienību.

26 gadus vecais un 204 centimetrus garais Džefersons pagājušajā sezonā pārstāvēja "Triumph" komandu, kļūstot par labāko punktu guvēju Krievijas čempionātā ar vidēji mačā 19,7 gūtiem punktiem. Tomēr nereti tika runāts par Džefersona savtīgumu un pārlieku individuālo spēli. Iespējams, tieši tas bija viens no iemesliem, kāpēc Džefersonam bija problēmas atrast darbu jaunajā sezonā.

Karjeras laikā Džefersons pārstāvējis Haifas "Maccabi" Izraēlā un ASVEL Francijā, bet aizvadītajā vasarā amerikānis pāris mačus uzspēlēja Ķīnas otrajā spēcīgākajā līgā, izcīnot tās čempiontitulu.

"Enisey" šobrīd VTB līgas B grupā atrodas septītajā vietā, kamēr VEF ir piektie. Tiesa, pirmajā savstarpējā mačā pie uzvaras tika "Enisey", kas saspringtā galotnē papildlaikā pieveica VEF ar 96:93. Atbildes spēle Arēnā Rīga paredzēta 3. februārī.

Izmantotie resursi:
БК Енисей Красноярский край