Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Slovēnijas finālsērijā "Krka" piekto reizi pēc kārtas triumfē pār Ļubļanas "Olimpiju"

Andrejs Siliņš

Slovēnijas finālsērijā "Krka" piekto reizi pēc kārtas triumfē pār Ļubļanas "Olimpiju"
Jaka Klobučars
Foto: FIBA Europe

Piekto Slovēnijas basketbola čempiontitulu pēc kārtas un septīto kopumā vēsturē izcīnījusi Novo Mesto "Krka" vienība, kas sestdien finālsērijas izšķirošajā piektajā spēlē ar rezultātu 65:61 apspēlēja valsts slavenāko klubu Ļubļanas "Olimpiju".

33 gadus vecais aizsargs Sani Bečirovičs piektajā mačā guva 18 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika nosaukts 26 gadus vecais aizsargs Jaka Klobučars. 198 centimetrus garais slovēnis finālsērijā vidēji 23 minūtēs guva 11,8 punktus, izprovocēja sešas piezīmes, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles.

"Krka" galvenais treneris Aleksandars Džikičs izcīnīja savu ceturto Slovēnijas čempiontitulu, tiesa, viens no tiem (2008) izcīnīts ar "Olimpiju".

Šī bija pirmā reize kopš 2011. gada, kad finālsērijā bija vajadzīgas visas piecas spēles.

Šis ir jau piektais gads pēc kārtas, kad "Olimpija", kam kopumā ir 15 Slovēnijas čempiontituli, finālā atzīst "Krka" pārākumu. Tiesa, starptautiskajā apritē augstākā līmenī arvien spēlē tieši Ļubļanas klubs. Aizvadītā bija pirmā sezona pēc 17 gadiem Eirolīgā, ko "Olimpija" aizadīja rangā vietu zemāk esošajā ULEB Eiropas kausā. "Krka" tikmēr nepietiekamās infrastruktūras dēļ spēlē FIBA Izaicinājuma kausā.

Arī Adrijas līgā šosezon labāk veicās "Krka" vienībai, kas ar 12 uzvarām 26 spēlēs bija septītā, kamēr "Olimpijai" 11 uzvaras un desmitā pozīcija 14 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Košarkarska zveza Slovenije: Naslovnica