Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Blūms ar zaudējumu sāk VTB astotdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Blūms ar zaudējumu sāk VTB astotdaļfinālu
Jānis Blūms
Foto: bcastana.kz

VTB Vienotās līgas astotdaļfinālu ar spēli savā laukumā šodien sāka Jāņa Blūma pārstāvētā "Astana", kas mērojās spēkiem ar "Nizhny Novgorod" vienību. Pārāki šajā cīņā bija viesi ar rezultātu 58:71, izvirzoties vadībā sērijā līdz divām uzvarām.

Pēdējo spēli VTB Vienotajā līgā Jānis Blūms un "Astana" aizvadīja 24. martā, kad Rīgā rezultatīvā spēlē ar 83:97 piekāpās "VEF Rīga". "Nizhny Novgorod" savu pēdējo nopietno spēli aizvadīja 9. aprīlī, kad ULEB Eiropas kausa spēlē atzina "Valencia" pārākumu (53:79). Tikmēr "Astana" aprīlī aizvadīja Kazahstānas čempionāta finālsēriju, kuru noslēdza ar triumfu trijās spēlēs 22. aprīlī. Līdz ar to labākā kondīcijā vajadzēja būt "Astana" spēlētājiem.

Spēle iesākās ne tajā augstākajā tempā, bet ātri vien piecu punktu pārsvaru iekrāja "Astana", sarežģītu tālmetienu realizējot Jānim Blūmam (8:3). Tiesneša kļūdas rezultātā "Nizhny Novgorod" spēlētāji ātri atspēlēja trīs punktus, bet četras minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām jau atradās vadībā. Atlikušajā laikā komandas turpināja līdzīgu cīņu, ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 18:15 "Nizhny Novgorod" labā. Otro ceturtdaļu pārliecinoši sāka viesi, palielinot rezultāta starpību līdz 10 punktiem (26:16). "Astana" piecās minūtēs spēja gūt vien četrus punktus, nespējot uzlauzt pretinieku aizsardzību. Tikmēr otrā laukuma galā "Nizhny Novgorod" spēlētāji realizēja vienu tālmetienu pēc otra, kas galu galā ļāva uzvarēt pirmo puslaiku ar rezultātu 39:28.

Puslaika pārtraukumā laukuma saimnieki bija spējuši sakārtot savu spēli. Trešo ceturtdaļu izdevās sākt ar 12:5 izrāvienu, saasinot spēli. Sekmīga turpinājuma gan nebija. Viesi ātri vien pārņēma iniciatīvu un ieguva lielāko pārsvaru šajā mačā - 58:45. Mājiniekiem cerību ceturtās ceturtdaļas sākumā deva precīzie Džerija Džonsona un Patrika Kalatesa tālmetieni, bet tas bija tikai mazs uzplaiksnījums. "Nizhny Novgorod" spēja noturēt drošo pārsvaru un izcīnīt uzvaru pirmajā sērijas spēlē ar rezultātu 71:58.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Pāvels Korobkovs, bet attiecīgi 15 un 13 punkti Petra Gubanova un Semena Antonova kontā. "Astana" labā 18 punktus guva Patriks Kalatess, bet 16 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Džerija Džonsona rēķinā.

Jānis Blūms spēli sāka starta pieciniekā, laukumā pavadīja teju 19 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no četriem tālmetieniem, gūstot trīs punktus. Vēl latvietis pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs personiskās piezīmes, spēli noslēdzot ar +/- koeficentu -12, bet efektivitātes koeficentu -1.

Citā astotdaļfināla duelī Krasnojarskas "Jeņisej" mērojās spēkiem ar Samāras "Krasnije Krilja" vienību. Spēles sākumā "Jeņisej" izvirzījās vadībā ar 7:2, bet ātri zaudēja vadību, kuru atguva vien otrās ceturtdaļas sākumā, kad uz īsu brīdi atkal ieguva vadības grožus savās rokās. Līdzīga abu komandu cīņa turpinājās līdz pirmā puslaika beigām, kuru savā labā noslēdza Samāras komanda - 41:36. Spēles otrajā pusē laukuma saimnieki visu laiku atradās līdzās pretiniekam, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā iekrātais 10 punktu deficīts izšķīra mača likteni. "Krasnije Krilja" basketbolisti izsēja lielu daļu šī pārsvara, bet uzvarēja spēlē ar rezultātu 81:78.

Samāras komandas labā 17 punktus guva Filips Videnovs, 16 punkti Demetrisa Nikolsa kontā, bet pa 14 punktiem guva Lerijs O'Benons un Artjoms Zabeļins, kurš izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas. "Jeņisej" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Kosta Perovičs.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

  +1 [+] [-]

, 2014-05-01 14:05, pirms 10 gadiem
Švaki švaki, Janka taupās izlasei
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja