Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Krievu un baltkrievu klubi izslēgti arī no Eiropas Ziemeļu un Eiropas Sieviešu līgām

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Krievu un baltkrievu klubi izslēgti arī no Eiropas Ziemeļu un Eiropas Sieviešu līgām
"Enisey" basketbolists Timofejs Jakušins. Foto: ENBL

Ar lēmumu klajā nākuši Eiropas Ziemeļu basketbola līgas un Eiropas Sieviešu basketbola līgas organizatori. Ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā, organizatori paziņojuši par Krievijas un Baltkrievijas klubu izslēgšanu no abiem turnīriem.

Eiropas Ziemeļu basketbola līgu atstās divas komandas - krievu ''Enisey'' un baltkrievu ''Borisfen''. Turnīrā dalību ņem arī divas vienības no Latvijas - ''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'' un ''Liepāja''.

Eiropas Sieviešu basketbola līgā tikmēr komandu paliks uz pusi mazāk. No 12 klubiem ir izslēgti seši - trīs no Baltkrievijas un trīs no Krievijas. Līgu atstās ''Nika'', ''Samara'' ''Peresvet-SFEDU'', ''Horizont'', ''Tsmoki-Minsk'' un ''Olimpia Grodno''. Šajā turnīrā dalību ņem arī ''Liepāja/LSSS'' basketbolistes.

''Mēs nevainojam nevienu no Krievijas un Baltkrievijas klubiem vai sportistiem. Mēs atbalstām visus spēlētājus, īpaši jau krievu un baltkrievu, kuri drošsirdīgi norāda savu nostāju pret karu Ukrainā,'' norāda organizatori.

Lēmums pieņemts un stājas spēkā no šodienas. Par turpmākajiem lēmumiem un izmaiņām līgas organizatori informēs jau drīzumā.

Izmantotie resursi:
https://www.enbleague.eu/post/enbl-...
EWBL announcement on March 1, 2022 | EWBL