Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Kemzura sagaida Jasikeviču, Lietuvas izlase turpina gatavoties

Kemzura sagaida Jasikeviču, Lietuvas izlase turpina gatavoties
Šarūna Jasikeviča ierašanās izraisīja lielu uzmanību
Foto: fotodiena.lt

Lietuvas basketbola izlase nedēļu sākusi ar saspēles vadītāja Šarūna Jasikeviča sagaidīšanu, kurš pievienojies treniņiem. Pašreiz galvenais treneris Ķēstutis Kemzura kandidātu skaitu uz vietu sastāvā paturējis līdz 17 spēlētājiem.

Pēdējās dienas Lietuvas izlases nometnē bijušas saspringtas. Svētdien kļuva zināms par pirmajiem trīs atskaitītajiem - paldies par paveikto darbu tika tika pateikts Mindaugam Kuzminskam, Artūram Jomantam un Deividam Gaiļusam. Tās pašas dienas vakarā treniņnometnes norises vietā Palangā ieradās Šarūns Jasikevičs, kuram kā pieredzes bagātākajam spēlētājam komandā treneri atļāva ierasties nedaudz vēlāk kā citiem. Jasikevičs kopā ar Mantu Kalnieti ir vienīgie tīrie saspēles vadītāji, kuri ir treneru rīcībā. Interesanti, ka Lietuvas izlasē Jasikevičs atgriežas pēc trīs gadu pārtraukuma, jo pēdējo reizi savas valstsvienības kreklu viņš uzvilka 2008. gada Olimpiskajās spēlēs.

Pēc viena vai vairāku gadu pārtraukumā Lietuvas izlases kandidātos atkal ir arī tādi spēlētāji kā Darjušs un Kšištofs Lavrinoviči, Rimants Kaukēns, Darjuss Songaila un Marijons Petrāvičs. Visi šie pieredzējušie sacentīsies par vietu ar jaunākiem spēlētājiem, kas galvenokārt veidoja pagājušā gada pasaules čempionāta trešās spēcīgākās komandas kodolu. Uz vietu 12 spēlētāju sastāvā, kas dosies laukumā Eiropas čempionātā, pašreiz pretendē 17 spēlētāji. Kā atklājis galvenais treneris Ķēstutis Kemzura, tad nākamā sastāva īsināšana būšot pēc treniņnometnes noslēguma augusta sākumā, kad tiks atstāti 14-15 spēlētāji.

No citiem jaunumiem lietuviešu nometnē jāmin nesenā valsts prezidentes viesošanās, kas novēlējusi veiksmi basketbolistiem. Savukārt viens no kandidātiem Mindaugs Lukauskis uz dažām dienām devies uz Itāliju, lai izietu medicīniskās pārbaudes savā jaunajā klubā "Barcellona" no otrās līgas jeb "LegaDue". Daudziem Lukauska došanās uz "LegaDue" bijusi pārsteigums, kas Lietuvas basketbola apmēriem ir nosacīti pieticīga līga. Pagājušajā sezonā Lukauskis spēlēja vienā no Vācijas labākajiem klubiem Oldenburgas "EWE Baskets".

Tāpat nesen kā runāts par aizsarga Martina Pocjusa pāreju no Kauņas "Žalgira" uz Madrides "Real". Pārrunas notiekot, bet vienošanās vēl neesot noslēgta - tāda ir oficiālā versija. Tikmēr viens no top spēlētājiem, kam savainojuma dēļ izlase ies secen, Lins Kleiza piedalīšoties kādā Lietuvas TV seriālā. "Šī ir iespēja sākt citu karjeru. Mans darbs uz brīdi ir iesaldēts, jo NBA pašreiz ir lokauts, tāpēc gribu pamēģināt to un ceru, ka tas izdosies," tā izteicās Toronto "Raptors" uzbrucējs.

Cits "Raptors" pārstāvis Jons Valančūns, kas šīgada NBA draftā tika izvēlēts ar 5. numuru, arī pretendē uz vietu izlasē un atklājis, ka cer iekļūt 12 spēlētāju sastāvā. Šī ir Valančūna pirmā vasara ar lielo izlasi, bet pats spēlētājs atzīst, ka ar iejušanos problēmas neesot. ""No "Lietuvos Rytas" jau pazinu Simu Jasaiti un Martinu Gecēviču, tāpēc nav problēmu, taču gribu komunicēties ar visiem. Pagājusi tikai viena nedēļa, bet ar visiem saprotos labi."

Lietuvas izlases nometnē par tradīciju kļuvuši metieni no centra, kur uzvar pirmais, kas trāpa grozā. Tiesa, lai piedalītos tajā, jāiemaksā "dalības nauda", kas ir 50 litu apmērā. Tajā iesaistījās arī izlases jaunākais spēlētājs Valančūns, kurš gan neuzvarēja, bet atzina, ka šādas draudzīgas sacensības pavisam noteikti uzlabo komandas mikroklimatu. Pirms nepilna mēneša Valančūns dominēja pasaules U19 čempionātā, bet tagad spēlēšanu pret vienaudžiem nomainījusi lielā izlase. Atšķirības esot milzīgas, bet Valančūns esot apradis ar to. "Ja komanda grib uzvarēt, vajadzīga laba atmosfēra un jācīnās vienam par otru, atklājis Valančūns.

Izmantotie resursi:
Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...

  +2 [+] [-]

, 2011-07-26 15:43, pirms 13 gadiem
Latvijas izlasei pievienojas LBL2 liigas speleetaaji!

  -2 [+] [-]

, 2011-07-26 15:49, pirms 13 gadiem
Man tas Jasikevič, pavisam nesimpatizē! Ļoti prasīgs no komandas biedriem, lai gan bieži dēļ savas emocionalitātes sataisa mēslus...
Ir spēlētaji kas neprota atzīt savas kļūdas...

  -3 [+] [-]

, 2011-07-26 16:01, pirms 13 gadiem
Balons rakstīja: Man tas Jasikevič, pavisam nesimpatizē! Ļoti prasīgs no komandas biedriem, lai gan bieži dēļ savas emocionalitātes sataisa mēslus...
Ir spēlētaji kas neprota atzīt savas kļūdas...
Viena no definīcijām vārdam-līderis

     [+] [-]

, 2011-07-26 16:17, pirms 13 gadiem
vienmer man ir paticis jasikevics

  +6 [+] [-]

, 2011-07-26 16:27, pirms 13 gadiem
Ja mūsējie netiks tālāk, tad būšu par leišiem!

     [+] [-]

, 2011-07-26 16:41, pirms 13 gadiem
Veciz rakstīja: Ja mūsējie netiks tālāk, tad būšu par leišiem!
leišiem pašiem būs jātiek tālāk

  +2 [+] [-]

, 2011-07-26 16:46, pirms 13 gadiem
buzzerbeater.com rakstīja: leišiem pašiem būs jātiek tālāk
Nu tur problēmām nevajadzētu būt.

     [+] [-]

, 2011-07-26 17:09, pirms 13 gadiem
psc.
to var atļauties tikai leiši un vēl dažas izredzēto komandas no sastāva jau pašā sākumā tik atskaitīts spēlētājs, kas tādā komandāa kā Latvija noteikti būtu starp līderiem Artūrs Jomants.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-26 17:15, pirms 13 gadiem
Tomēr jautājums: "Kāpēc Kemzura kļūdījās?" joprojām ir palicis neatbildēts...

     [+] [-]

, 2011-07-26 17:22, pirms 13 gadiem
Leiši tiks tālak. Par musejiem neko labu nepragrozēju.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-26 17:27, pirms 13 gadiem
Salīdzinot mūsu pusjunioru izlasi ar leišu vīriem pārņem nepatīkama sajūta.