Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Spānija apspēlē Lietuvu, Itālijai uzvara pār Poliju

Spānija apspēlē Lietuvu, Itālijai uzvara pār Poliju
Šarūns Jasikevičs aizsardzībā pret Rikiju Rubio
Foto: acb.com

Sestdienas vakarā Madridē Spānijas basketbolisti savā otrajā pārbaudes spēlē ar 90:78 pārspēja Lietuvas izlasi. Tāpat pārbaudes spēles aizvadīja arī Latvijas izlases pretinieki Eiropas čempionātā - Itālija, Izraēla, Serbija un Vācija.

Spānijai +12 pret Lietuvu

Spānijas galvaspilsētā Madridē sestdienas vakarā satikās vieni no šīgada Eiropas čempionāta favorītiem - mājinieki spāņi un lietuvieši. Parādot skatāmu un rezultātu nesošu spēli, uzvaru ar 90:78 guva Spānijas basketbolisti, kuru labā 17 punkti Pau Gasolam, 13 Huanam Karlosam Navarro, bet pa 12 punktiem Markam Gasolam un Serdžem Ibakam.

Spānijas izlases galvenais treneris Serdžio Skariolo izmantoja visus 13 spēlei pieteiktos basketbolistus, no kuriem vismazāk laukumā atradās pamatsastāva saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kurš 11 minūtēs pamanījās gūts četrus punktus un atdot sešas rezultatīvas piespēles. Lietuvas komandai rezultatīvāko trio veidoja Kšištofs Lavrinovičs, Rimants Kaukēns un Jons Valančūns, kuriem attiecīgi pa 12, 11 un desmit punktiem. Spāņiem šī bija tikai otrā pārbaudes spēle šajā vasarā, bet tuvākajā laikā spēles gaidāmas biežāk - nākamā jau pēc divām dienām pret Bulgāriju. Lietuvai nākamais mačs pēc piecām dienām Kauņā pret Spāniju.

Itālijai uzvara pār Poliju, izraēlieši tiek galā ar gruzīniem

Simones Pjanidžani trenētie Itālijas basketbolisti dienu pēc zaudējuma savā laukumā itin neizteiksmīgā spēlē Bosnijai un Hercegovinai (57:58) sestdien atgriezās uz panākumu takas, pieveicot Poliju ar 67:61. Itāliešiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Andrea Barnjani, kuram ar 13 punktiem piebalsoja Marko Belinelli. Svētdienas vakarā noslēgsies itāliešu rīkotais turnīrs Rimini pilsētā, kurā mājiniekiem tikšanās ar Grieķiju.

Savukārt Nīderlandē notiekošajā "EuroJam 2011" turnīrā Izraēlas basketbolisti dienu pēc zaudējuma spēcīgajai Vilanovas universitātes basketbola komandai (92:94) atbildēja ar uzvaru pār Gruziju - 77:72. Izraēlas labā pa 13 punktiem Deividam Blū un Elišajam Kadiram, bet gruzīniem tikpat punkti Atlantas "Hawks" centram Zazam Pačuliam.

Izmiras turnīrā uzvaras serbiem un ukraiņiem

Pēc divām uzvarām pār spēcīgajām Serbijas un Turcijas valstsvienībām Vācijas basketbolisti sestdiena vakarā Izmirā notiekošajā turnīrā pamanījās piekāpties Ukrainai - 65:81. Vācijas rindās 16 punktus guva Jan-Hendriks Jagla, tikpat arī Robinam Benzingam. Labā ziņa vāciešiem tāda, ka jau uz nākamo pārbaudes turnīru (19. - 21. augusts, Bamberga) komandai pievienosies abi NBA spēlētāji - Dirks Novickis un Kriss Keimens.

Savukārt otrā šī turnīra spēlē mājinieki Turcijas basketbolisti piedzīvoja smagu zaudējumu pret Serbiju - 58:83. Serbiem rezultatīvākie abi centri - Nenadam Krstičam 13, bet Kostam Perovičam 12 punkti.

Izmantotie resursi:
Federacion Española de Baloncesto
FIP - Federazione Italiana Pallacanestro -...
basketball-bund.de
Türkiye Basketbol Federasyonu Resmi Web Sitesi

Slēpts komentārs: erred

     [+] [-]

, 2011-08-14 00:41, pirms 13 gadiem
erred rakstīja: Ja Lietuva neuzvarēs Eč....oi...kas notiks pie kaimiņiem,,,
...sāksies kaut kas asiņaināx par Bērtuļa Nakti.....
Viņiem vajag agresīvāk strādāt aizsardzībā, man arī nepatika saspēles vadīšana šodien, Jasikēvičus šodien dažās epizodēs tāds pavājš izskatījās, Kalnietis ar kalnus negāza, bet principā aizsardzība ir tas pie kā vēl smagi jāstrādā.

     [+] [-]

, 2011-08-14 00:50, pirms 13 gadiem
zheel, ka Latvieshiem savs MVP un Izsts centrs nepievienosies!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-14 01:02, pirms 13 gadiem
normāli leiši nokapājās,cīnījās līdz galam un -12 pret ESP,zolīds šots,kaut gan 3min līdz beigām bija -21,nenokāra galvas un blieza!Labi,lai neteiktu vairāk ESP izskatās,uz čempi vēl pieliks un būs neapturami!domāju kad SRB vai kāds cits varēs ko likt pretī ESP EČ,bet nu šodienas redzētais kaut kā visas bažas kliedēja,ne velti par izteiktu favorītu izlikti ESP,ātra,agresīva spēle abos galos,sabalansēts sastāvs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-14 12:19, pirms 13 gadiem
SKALS rakstīja: Tev viss kārtībā ar galvu? Lietuvai nav praktiski nekādu izredžu nokļūt kaut pusfinālā, kur nu vēl tālāk. Bet nu nevajag jau lietuviešu līdzjūtējus par barbariem uzskatīt, nu izdemolēs pāris krogus, sadedzinās pāris mašīnas, nekā sevišķa.

     [+] [-]

, 2011-08-14 13:19, pirms 13 gadiem
SKALS rakstīja: Tev viss kārtībā ar galvu? Lietuvai nav praktiski nekādu izredžu nokļūt kaut pusfinālā, kur nu vēl tālāk. Bet nu nevajag jau lietuviešu līdzjūtējus par barbariem uzskatīt, nu izdemolēs pāris krogus, sadedzinās pāris mašīnas, nekā sevišķa.
Vecīt, Lietuva katru otro gadu kad notiek čempis neatkarīgi no sastāva komplektācijas ir viena no favorītiem EČ, turklāt čempis notiek viņu mājās, viņu skatītāju priekšā - padomā pirms raksti!