Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:101, Did:0, useCase: 3

Mesina analizē Serbijas neveiksmes

Autoritatīvais basketbola treneris Etore Mesina laikrakstā "El Pais" publicējis sleju, kurā analizē Serbijas basketbola izlases pēdējo gadu neveiksmju cēloņus. Iespējams, arī Latvijai var noderēt Mesinas izteiktās atziņas, izvēloties jauno galveno treneri.

Etore Mesina ir viena no Eiropas spēcīgākā kluba - Maskavas CSKA - galvenais treneris. Eiropas čempionāta laikā Mesina raksta sleju Spānijas laikrakstā "El Pais" (tulkojumā no spāņu valodas - "Valsts").

Savā aktuālajā slejā Mesina analizējis Serbijas izlases pēdējo gadu neveiksmes. Mesina sāk ar Serbijas vietas norādīšanu basketbola pasaulē - tā ir otra titulētākā Eiropas komanda (no pastāvošajā valstīm Lietuva ir pirmā). Taču šobrīd tā jau ir izslēgta no dalības šajā Eiropas čempionātā un nepiedalīsies arī nākamā gada Olimpiskajā spēlēs. Kopš 2003. gada Eiropas čempionāta Serbijas izlasei nomainījušies četri galvenie treneri - Vujosevičs, Obradovičs, Sakota un Slavničs, turklāt rezultāti ir bijuši katastrofāli.

Serbijai ir iekšēja problēma - valstī pastāv divas skolas jeb basketbola tehnikas, t.i. - divas dažādas metodes, kā pieiet basketbolam. Papildus tam pirmais ir spēlētāju nevēlēšanās pārstāvēt izlasi, sākot jau ar NBA zvaigzni Predragu Stojakoviču. Otrs ir jauno spēlētāju nekonsekvence, pretrunas, kas izraisīja šīs varenās valsts kritienu no basketbola augstumiem. Ir panākumi jauniešu līmenī, kas dod cerību. Taču visam pamatā basketbola federācijai ir jānosaka, kuras prasmes, t.i. - kurai mācībai jeb tehnikai (metodei) dot priekšroku nākamajā olimpiskajā ciklā.

Tātad neskatoties uz visu talantu, kas Serbijā ir, tai nepieciešams vienoties par kaut ko vienu, būt ar kopīgu mērķi.

Runājot par citām izlasēm, Mesina uzsver Grieķijas un Itālijas izlases. Abas ir komandas ar lielu potenciālu, piedāvā labu spēli aizsardzībā un uzbrukumā. Grieķiem būs grūti atrast līdzsvaru starp Papadopolosa spēku groza apakšā un ārējiem draudiem Papalukasu, Spanuli un Diamantidi. Pirmajās spēlēs grieķus iegāza pārāk daudz "pick and roll" un nepietiekama saspēle.

Itālijas izlasei arī esot ķīmijas problēmas (t.i. - grūtības ar iekšējo saskaņu). Trenerim Rekalkati ir jāapvieno divas jaunās NBA zvaigznes - Marko Belinelli un Andrea Barnjani ar veterāniem, kas jau daudz ko sasnieguši. Diezgan saprotami - vecie vīri visu laiku spēlē, kaut ko sasniedz, bet te atnāk divi jaunie un šiem uzreiz iedod līderu lomas. Uzbrukumā Itālijas problēma ir tāda spēlētāja trūkums, kas radītu draudus groza apakšā. Tāpēc Itālija ir ļoti atkarīga no tālo metienu precizitātes, t.i. - tādu metienu, kas izpildīti tālāk par soda laukumu.

Gan Itālijai, gan Grieķijai Mesina prognozē izaugsmi, pienākot otrajam sacensību posmam. Tā vienmēr esot bijis un tā vajadzētu būt arī šoreiz.

Krievijas izlasē Mesina izceļ Kiriļenko, kurš ir drauds gan no tuvās, gan no tālās distances. Pēc nevienmērīga sagatavošanās posma, komanda ir atradusi līdzsvaru un pārliecību.

Mesina arī uzskata, ka Slovēnijai trūkst vairāku spēlētāju, bet viņi ir atraduši Smodišu, kurš arī CSKA sastāvā bijis nozīmīgs vairākos panākumos. Komanda ir sabalansēta, bet īsais soliņš un mazā pieredze dažiem jauniešiem var nospēlēt savu ietekmi izšķirošajās fāzēs.

Nobeigumā Mesina uzslavē Portugāli un Izraēlu. Viņi ir pārsteiguši ar vienotu, saliedētu komandas spēli, taktisko rīkojumu labu izpildi, kas piesedz ierobežotās spējas. Citiem vārdiem sakot - ar savu disciplīnu.

Šobrīd CSKA aizvada treniņnometni Itālijā, kur komandai palīdz NBA finālistu Klīvlendas "Cavaliers" galvenais treneris Maiks Brauns. Mesina, CSKA galvenais treneris, iepriekš bija stažēties ASV pie Brauna, tagad Brauns atbraucis pie Mesinas pamācīties. Interesanti, ka ar CSKA Itālijā trenējas NBA klubu spēlētāji, kuri aizdoti tikai uz šo nometnes laiku, lai piesegtu trūkumus, kas izveidojušies, jo vairāki basketbolisti aizņemti izlasēs.

Izmantotie resursi:

www.elpais.com

www.cskabasket.com

 

  -1 [+] [-]

, 2007-09-08 13:27, pirms 17 gadiem
kāds zin kaut ko vairāk par tām divām serbu skolām? kādas atšķirības?

  +1 [+] [-]

, 2007-09-08 13:28, pirms 17 gadiem
gudrs treneris!

  -4 [+] [-]

, 2007-09-08 13:32, pirms 17 gadiem
viņam stiprā puse i aizsardzība nevis uzbrukums....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-08 13:47, pirms 17 gadiem
tas pats sagaida arī VEF, nu nevares ar jaunajiem kaut ko pieklājīgu sasniegt, protams, pieredzi jau iegūs bet ta atmaksasies vien pēc 3-4 gadiem. Sākumā jau VEF būs jacinas vien ar Gulbeni un Ķeizarmežu.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-08 13:52, pirms 17 gadiem
Vins vareja izanalizet ari latvijas neveiksmes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-08 14:05, pirms 17 gadiem
Es arī izteikšu savu viedokli:

Grieķija - manuprāt, viena no labākajām komandām. Tādi spēlētāji kā Spanulis, Diamantidis (viens no galvenajiem favorītiem Eirolīga finālā), Papadupolas un Papulukas. Protams, vakar grieķi zaudēja Spānijai, bet uzskatu, ka tā bija vienkārši neveiksme, katastrofāli neveicās metienos. Manuprāt, grieķi šajā čempionātā vēl parādīs kas ir kas un skaidrs ir viens, kā šai izlasei ir ļoti spoža nākotne.

Slovēnija - esmu redzējis dažas no Slovēnijas spēlēm un droši varu apgalvot, ka tie ir nākamie cīnītāji par medaļām, tik jauna un saliedēta komanda, vienkārši super. Jāpiekrīt, Mesinas kungam, ka varbūt izšķirošos brīžos komanda var pietrūkt pieredzes, bet nākotne noteikti būs TOP līmeņa komanda, jo mani simpatizē kā spēlē šī izlase.

Serbija - neveicās viņiem, manuprāt, jāatrod īstais treneris, kurš varētu dot iedvesmu visai izlasei. Noteikti serbiem tagad ir melnais periods, jo atcerēsimies, ka serbi iepriekšējos gados bija vispār neapturami. Jaunā izlase ir ļoti spēcīga un talantīga. Vienīgais paliek jautājums: vai būs degsme cīnīties arī pieaugošajā izlasē.

Izraēla - komanda, kas pierādīja, ka ir spēcīga un var paradīt, ka nav nekāda dāvana nevienam. Ļoti spēcīgs iekšējais čempionāts, daudzi labi basketbolisti, kas piedalās arī Eirolīgā un ne velti, komanda jau n-tos gados spēlē EČ.

Portugāle - nekādas simpātijas pret šo komandu, droši, ka nekur šī komanda nekur tālu netiks, ja nekļūdos, tad otro reizi tikai spēlē tālāk nekā par 13-16 vietu. Komanda, kas prot nospēlēt vienu spēli, bet ne uz ko vairāk. Nav neviena spēlētāja, kurš spēlētu Eirolīgā vai vēl kaut kur. Visi vietējie spēlētāji, vienīgi tagad viens spēlētājs parakstīja līgumu ar Spānijas līgas klubu. Manuprāt, nav nākotnes, vismaz tuvākos gadus! Mums vienkārši ar viņiem nepaveicās!

     [+] [-]

, 2007-09-08 14:53, pirms 17 gadiem
man veeljoprojaam nav skaidrs kaa mees isti zaudeejaam portugaaljiem un kaa spaanji to izdariija pret horvaatiem... zheele baigi zheel ka taa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-09-08 15:33, pirms 17 gadiem
samss, 2007-09-08 14:05

Es arī izteikšu savu viedokli:

Portugāle - nekādas simpātijas pret šo komandu, droši, ka nekur šī komanda nekur tālu netiks, ja nekļūdos, tad otro reizi tikai spēlē tālāk nekā par 13-16 vietu. Komanda, kas prot nospēlēt vienu spēli, bet ne uz ko vairāk. Nav neviena spēlētāja, kurš spēlētu Eirolīgā vai vēl kaut kur. Visi vietējie spēlētāji, vienīgi tagad viens spēlētājs parakstīja līgumu ar Spānijas līgas klubu. Manuprāt, nav nākotnes, vismaz tuvākos gadus! Mums vienkārši ar viņiem nepaveicās!
-------------------------------------------------------------------------Laikam neredzēji kā krievi ar jamiem vakar mocījās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-08 15:41, pirms 17 gadiem
Arviic! Ja tu spried pēc vienas spēles Grieķijas izlasi, tad tas nav pareizi. Es jau grieķiem sekoju vairākas sezonas, vienkārši viņiem nekrīt un mani favorīti aiz leišiem noteikti ir grieķi, esmu pārliecināts, ka viņi paradīs, kas ir spēks! Tātad par katru no Taviem nosauktajiem spēlētājiem sīkāk:
1) Diamantidis - viens no labākājiem Eiropas aizsargiem, kas ir arī MVP Eirolīgas fināla, ne tikai tāpēc, ka grieķijā notika fināls, bet arī tāpēc, ka viņš ir viens no labākajiem. Spēlē Panathinaikos.
2) Spanulis - labs snaipers, kurš sevi jau šaja čempionātā pierādīja, vidēji katrā spēlē gūstot apmēram 12 punktus, protams, man tā liekas, ka % nav īpaši labi. Spēlē Panathinaikos.
3) Papolukas - saspēles vadītājs, kā arī aizsargs, labs punktu guvējs, šādi var nosaukt šo spēlētaju. Manuprāt, viens no komandas balstiem, bez viņa nebūtu vispār uzvaras kā arī galvenais CSKA kluba spēlētājs. Ne velti par šo spēlētāju interesējas vairāki NBA klubi un plus pie tā visa labākais apmaksāties Eiropas basketbolists. Tas jau vien kaut ko izsaka!
4) Papodupolas - Real Madrid galvenais centrs, man patīk kā viņš spēle, tikai diemžēl pēdējas spēles EČ viņš nerāda to, uz ko ir spējīgs. Es domāju, ka galvenais cēlonis tam ir nav saspēlējušies.
5) Zisis - aizsrags, kurš šogad parakstīja līgumu ar CSKA! Tikai 24 gadus vecs un skaitās viens no labākajiem aizsargiem. Kā arī 2005. gada jaunākais un labākais atzītais Eiropas basketbolists.

Četri no maniem nosauktajiem spēlētajiem spēlē divos Eiropas labākajos klubos, tas ir, Panathinaikos un Cska, un ja Tu uzskati, ka grieķi ir slikta izlase, nu tad man nav ko piebilst.

Kāpēc viņi spēlē tik slikti ? Nav saspēlējušies un zemais procentu metiens, domāju, ka noteikti viņi to uzlabos, kā arī pārāk individuāli mēģina spēlēt. Noteikti grieķi vēl paradīsies, kas ir kas! Ne velti vakar komentētājs teica, ka grieķi ļoti tehniski izspēlē metienus, bet diemžēl nekrita + manuprāt, labākā Eiropas aizsardzība!

GO GO GREECE!

     [+] [-]

, 2007-09-08 15:47, pirms 17 gadiem
To īpatnim.

Mocījas...mjāā...pirms EČ viņiem bija pārbaudes spēle, tur krievi tiešām mocījās, bet ne šeit. Kur krieviem skriet? Viņiem pietika ar uzvaru un viņi jau spēlē izslēgšanu. Atceries - nevienam nav jāpierāda, ka krievi var uzvarēt portugāļus ar 30 punktiem, viņi labāk pietaupa spēkus playoff. Atcerēsimies, kad itāļi tika tālāk hokejā no mūsu grupas, tad viņi spēlēja pret krieviem. Kāds krieviem bija sastāvs, kā viņi spēlēja, es biju domājis, ka viņi izskalos tos itaļus, bet nekā, beigās knaps 4-0 vai 5-0 un pēc nospēlētām 30 min bija 0-0. Tāpēc portugāļi manās acīs ir tāpat zem līmeņa!

     [+] [-]

, 2007-09-08 15:58, pirms 17 gadiem
Arviic, citeeju Tevi: "taads centrs kas pustaalo vispaar nevar izmest un patstaaviigi nostaigaa manupraat iipasi labs nav" - manuprāt tas tīri labi raksturo Biedriņu Un tikai nesaki, ka par Andžu Tu domā tāpat

  -1 [+] [-]

, 2007-09-08 16:01, pirms 17 gadiem
=>samss
1/4 portugāļi zaudēja -3,otrajā krievi ar nežēlīgu presingu pa visu laukumu tikai 6min uztaisīja atrāvienu.Krievu treneris tikai 3/4 atļāvās apsēsties.Un vēl-portugāliem šausmīgi nekrita,apmēram kā mūsējiem pret portugaiļiem.Tā ka...

     [+] [-]

, 2007-09-08 16:11, pirms 17 gadiem
īpatnim --> tāpat neuzskatu, ka portugāļi tagad ir nu baigie. To pašu varētu teikt par mūsējiem, kad viņi nospēlēja pirmās divas spēles! Skaidrs, ka portugāļiem nekrita. Ja visu laiku spēlē savā portugāles līga, tad iespējams tur ļauj brīvi mest, bet te ir EČ un uzvarēs spēcīgākais, labāk sagatavotais, kur Portugāle nav nemaz tuvu!

  -1 [+] [-]

, 2007-09-08 16:15, pirms 17 gadiem
samss
Ja visu laiku spēlē savā portugāles līga, tad iespējams tur ļauj brīvi mest, bet te ir EČ un uzvarēs spēcīgākais, labāk sagatavotais, kur Portugāle nav nemaz tuvu!
------------------------------------------------------------------
Tur nu tev taisnībaUn tas pats ir par letiņiem-lai spēlē savā LBLā!

     [+] [-]

, 2007-09-08 17:09, pirms 17 gadiem
to samss
NU komentētājs teica, ka grieķiem sastāvā viens jauns džekiņš tik ir(visi pārējie tie paši, kas iepriekšējā čempī). Kas tur pa nesaspēlētību??

     [+] [-]

, 2007-09-08 17:21, pirms 17 gadiem
Ir divas dažādas izlases Serbijas izlase pirms Divaca un pēc....

     [+] [-]

, 2007-09-08 18:12, pirms 17 gadiem
tas tur --> tomer ir nesaspelejusies, tas jau nekas, ka visi no ieprieksejas reizes, daudzam izlasem ir no ieprieksejiem gadiem. Un? Turcija loti labs piemers: Okurs un vel divi, aizmirsu uzvardus, tie jau spele vismaz piecus gadus izlase no vietas, bet nekaa! Skatijos vinu speli - izskatas svaki! Luk ari atbilde uz Tavu jautajumu!

     [+] [-]

, 2007-09-08 18:12, pirms 17 gadiem
to īpatnis Krievi mocījās ar Portugāli ????? Labi pasmējos ! Portugāle nav meistarīga komanda, ir ĻOTI ŠVAKA, bet cepuri nost par cīņasgaru. Latviju- nekomentēšu- trenerim jānāk no AIZROBEŽAS. Ideāli Ivkovičs vai Lietuvas- Chomičs, Kemzura...
ipatni, ipatni...