Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:101, Did:0, useCase: 3

Foto: Video: Rīta preses konference

Jānis Pārums
Pēc Eurobasket2007 spēles starp Latvijas un Portugāles izlasēm treneri un spēlētāji piedalījās preses konferencē. Piedāvājam basket.lv video.

     [+] [-]

, 2007-09-06 12:37, pirms 17 gadiem
Zheel...

  -2 [+] [-]

, 2007-09-06 12:41, pirms 17 gadiem
Viss kas notiek notiek uz labu...lai arī cik būtu žēl

  -4 [+] [-]

, 2007-09-06 13:10, pirms 17 gadiem
Beidzot Latvijas basketbolam parādās cerību maliņa.

  +2 [+] [-]

, 2007-09-06 13:32, pirms 17 gadiem
Viss jau saakas ar meerkja izvirziishanu un peec tam ar uzdevumiem taa sasniekshanai. Redz Kaarlim, peec Kehra vaardiem, tika uzstaadiits iekljuut speeciigako 12 komandu pulkaa. Teoreetiski ar vienu uzvaru vajadzeeja pietikt un jau pirms chemja visi runaja, ka uzsvars tiks likts uz speeli ar Portugaali. Vineejot uzdevums tiktu izpildiits.
Moraale.
Kaapeec netika izvirziits augstaaks meerkjis? Piemeeram, iekljuut astonjniekaaa. Nespeja noverteet izlases speeletaju vai trenera potenciaalu no federaacijas puses? Zems savu speeju pashnoverteejums jau pamataa?

Mekleejam vainigos. Shvaki speeleetaaji? Treneris? Federaacija?

p.s. sporta jaaciinas par uzvaru katraa speelee! (laikam vecmodiigi?)

  +1 [+] [-]

, 2007-09-06 13:58, pirms 17 gadiem
Čempionata sakuma latvijas izlase zinaja ka bus izskirosa spele ar portugali. vajadzeja petit portugali nevis horvatiju tas tris dienas.

  +1 [+] [-]

, 2007-09-06 14:13, pirms 17 gadiem
Vaina latviešu pasiholoģijā, potenciali stiprākus uzvarēt varām, bet vājākiem zaudējam, futbolā - Lihtenšteinai, hokejā - Itālijai, basketbolā - Portugalei...
Viss ir likumsakarīgi. Kas vainīgs? Varbūt parak augsti sevi vērtējam, bet varbūt pārak zemu???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-09-06 15:37, pirms 17 gadiem
Latvijā pie katra zaudējuma stiprajām komandām basketbola/futbola/hokeja federācija/treneris/spēlētāji allaž piemin faktu, ka esam "maza valsts ar ierobežotiem resursiem". Zaudējot vājākām - šis fakts gan tiek noklusēts. Tad nu kādēļ mēs nevaram kādā čempī nospēlēt uz rezultātu? Hokī kāšam itāļiem, bet labi spēlējam pret pārējiem, basītī kāšam Izraēlai/Portugālei, kaut gan varējām noskaņoties tikai vienai spēlei. Nu nav fani tik stulbi, lai nesaprastu, kādēļ nevaram "nolaist" spēli, lai vinnētu tikai vienu komandu, bet tiktu tālāk. Nav jau pirmā reize, bet izskatās, ka šī ir latviešu psiholoģija!

  +3 [+] [-]

, 2007-09-06 16:00, pirms 17 gadiem
pirmkārt, paldies Muižniekam par darbu. Manuprāt viņam Latvijā pagaidām īsta konkurenta nav. Kad Vētra, Bagatskis vai Krūmiņš kaut ko uzvarēs ar pieaugušo komandām, tad varbūt, bet pagaidām Muižnieka sasniegumi viņiem visiem liek kloķi. Krauliņš, protams, ir kruts vecis, bet to jau tāpat norēja, jo arī pakāsa ebrejiem.

otrkārt, es uzskatu, ka visas komentāros minētās zaudes gan futiņā, gan hoķī un basketā ir dēļ mūsu latvju bāleliņu mentalitātes, tiesa futiņā, pamaz ir bāleliņu vairāk ir krievu, bet sliktais jau ātri pielīp. Mēs vienkārši esam tā audzināti. To es piemēram redzu, kad mana meita aiziet uz bērnu spēļu laukumu - mājās viņa ir kā ūdenszāle - kustīga, runīga un fiziski ļoti fita, bet nonākot svešā teritorijā dažādi krieveļi ir daudz agresīvāki un niknāki, un tad viņa vienkārši pieklājīgi paiet maliņā, tāpat kā to darīju es savā laikā. Principā šīs zaudes vājākajiem ir tīri galvas problēma un uzstādījuma jautājums. Visi mēdiji mūs jau gadu pirms turnīra ieprogrammēja, ka svarīga būs šī viena spēle (manuprāt, tāda nostādne ir vienkārši bullis, jo tas ir citiem vārdiem pateikts "jābrauc piedalīties ar godu". Nē - ir jābrauc uzvarēt un uzvarēt katrā mačā.). Šai idejai pieķerās kā līdzjutēji tā gluži negribot arī sportisti, bet saknē tas ir pilnīgi tupi nostādīt mērķi, kas ir zemāks par tavām spējām, jo Portugāle ir un būs vājāk basketa valsts par Latviju. Ir jābūt daudzpakāpju mērķu sistēmai no kuriem pirmais ir čučiņ augstāks par ikdienu, nākamais ir personīgais rekords, nākamais valsts rekords, tad eiropas utt (šeit drusciņ kaut kas no salīdzinājuma ar vieglatlētiku). Kamēr Toļiks, Jurisons un visi pārējie turpinās vāvuļot par mūsu patiesajiem izmēriem un reālajām iespējām, tikmēr visi kouči pēc zāģiem uz to atsauksies un mēs muļļāsimies pa apakšu kā to pēdējā laikā naski darām. Ir jāpamodina sevī tas mežonies, kas sēž katrā leitī par piemēru, tad arī viss būs kedā.

     [+] [-]

, 2007-09-06 16:03, pirms 17 gadiem
nu neesam mes vai karlis vainigi!!!!Tiesneši spele pret portugali atlava "smagu", fizisku speli kas soreiz manuprat mums nedereja, preteji cienijamajam komentetajam uzskatu ka siki svilpa tikai pie musu groza, nevis abiem......(nebut nevainoju tiesnesus , bet.......)

Paldies Muizniekam par spejigas, kaujinieciskas komandas izveidi!!!!
Bet lielakais paldies speletajiem, kuri saglabaja intrigu spele ar spaniem lidz pat pedejai minutei kaa ariii

DAVINAJA MUMS LIELISKU VAKARU UN EMOCIJAS 3. SEPTEMBRI
nOVELU SASNIEGT 5.VIETU PEC 2 GADIEM .....

     [+] [-]

, 2007-09-06 16:09, pirms 17 gadiem
Vel tikai piebildisu lielisko horvatu "pļuhu"(ka to vel nosaukt ),lemts viniem bija iziet uz 2 kartu ar 2 uzvaram un loti labam izredzem talak un laikam jau izraeliem paveicas ka mums pret viniem soreiz nesanaca spelet

  +1 [+] [-]

, 2007-09-06 16:09, pirms 17 gadiem
Tikko noskatiijos LAT - LT speeli no Arenas....vakar zaudeejaam un shodien esam maajas, bet basketbols nezaudee savu aktualitaati vismaz man. Driiz saaksies LBL, BBL , Uleb viss buus liimenii, areena buus pilna,jo Latvijaa shobriid tieshi baksetbolam ir vislabaakais vieteejais chempionaats...Shis zaudeejums aatri aizmirsiisies....bet es ticu kad Biedriņš, Šķēle, Blūms, Valteri, Jahovičs, Janičenoks, Kalve, Porziņģis un vēl censoņi sagādās mums emocijas, priekus un laimi

     [+] [-]

, 2007-09-06 16:12, pirms 17 gadiem
tiesi taa ceru ka lidzjuteju pulks palielinasies arii LBL macos

  +1 [+] [-]

, 2007-09-06 16:54, pirms 17 gadiem
Un tā gadu no gada.
No sakuma divreiz norāvamies no žīdiem pa muguru,pēc loģikas sanak ka nakamaja čempī būsim grupā ar portugāļiem un rezultās tads pats.Tas tā.
Bet ja godīgi tad jau ir apnicis ka gadu no gada tiek solīts,potenciāls ir ,rezultāts būs u.t.t...
a apnicis ir jau kāda jēga 2 gadus mociities entās spēles aizvadīt un vis vienam sapīgam zaudējumam pēc kura negribās ne uz basketbola spelēm iet ne skatīties ne dzirdēt kautko.
Zaude jau atkal tos līdzjutejus,labs piemers futbols vienulaiku biļetes nevareja uz izlases spelem dabūt tagad pat ceturdaļa nav pilna.
Cūcība ja godīgi ka tika izniekots šis čempionāts, kas zin kad vēl mums būs tik laba komanda,jaunaki ar neviens nepaliek.Un neradas pēc Video priekštats ka Kārlim ir baigā nožēla.Un izjāja jau viņš visu spēlē pret Spāņiem,nu necīnījās čaļi līdz galam un kapēc vel spēlēt uz groza apakšu,ja bija labs ritms noķerts trinīšiem tur arī tika ta metienu garša pazaudēta.Ja cienīgi ir - 15 punkti?,tad viņam varbūt jābeidz trenet ir vispar kādu.
Manuprat cienīgi ir -3 -5 cik nu cieniigi ir zaudēt vispār.Labi ka viņš ir prom cerams nakamais treneris komandas nešķiros un gribēs uzvaret visus un to arī iedvesīs speletajos.
Ja un vel smiekli nak par atbildību,ka speletajiem bija baigais spiediens-tad man jautajums ko tad Leišiem darīt ka viņiem katru čempi prasa medaļas no spēlētājiem nevis kautkadu 12 vai 8 komandu pulka tikt.apsurds.
Kehrim arī jau laikam ir laiks pienācis.Labs cilvēks jau viņs ir-bet rezultatu jau nav gadu garuma,jāsak no augšas tīrīt.
totti raksts labs.

  +2 [+] [-]

, 2007-09-06 17:01, pirms 17 gadiem
Tici man anatolij nožēlā IR un VĒL kāda. Nav tādu cilvēku kas šādas lietas nenožēlo, nepārdzīvo...bet dzīve jau neapstājās, Kārlim ir pārāk liela pieredze...Un par Latvijas komandu fenomenu uzvarēt stiprākas komandas un zaudēt vājākajām mēs varam runāt, bet tā ir noticis pie tik daudz komandu treneriem gan hokejā gan baksetbolā gan futbolā, un tāpēc tagad teikt kad KM ir tikai tik fenomenāls nevaram. Visa vaina ir galvā, spēlētāju, treneru galvās. Spēlē uz laukuma spēlētāji, treneris var tikai viņiem ieteikt ko kā labāk. Trešajā spēlē KM kļūdījās vairākos aspektos, bet tā nebija mūsu diena. Spānijas kas pirmās spēles aizvadīja pārliecinoši, arī pret CRO pirmo puslaiku uzvarēja ar +10...Ja nav lemts tad nav...bet šīs lietas dara mūs stiprākus un es ticu kad šāds izlases modelis mums nesīs vēl skaistas uzvaras un skaistus zaudējumus....tagad gaidam LBL sezonas sākumu

  +1 [+] [-]

, 2007-09-06 17:20, pirms 17 gadiem
eko: Bet mēs jau 15 gadus neko vērā ņemamu nēsam sasniegusi un kas liek domat ka ta tas neturpinasies.
Ja un ko es atcerejos par BBL,tak ari ka pavasaris pienaca ja runa ir par ASK kapēc zaudeja Šauliem bez ierunam tiesi atbildīgakaja spele kaut vineja stiprakas komandes ieprieks.
Pilnība piekrītu tev ka galvā ir problēma.Tapēc es domāju ka labāk būtu kādu arzemja treneri,bet labu nevis viduvēju,kas spēlētajos iedvestu pārliecību.Kārlis jau arī nav slikts bet tas pats letiņš vien ir un ta šķirošana un mazvērtības kompleksi.Tas ir jāizbeidz.
domāju ka netrūktu specjalistu labu kam pilnai laimei vel pietrūst iespeja pieradit sevi eiropas čempionāta un kas zin varbūt arī P.Č. vai Oli.
Varbūt amerika vajag pameklēt tur treneru daudz labu,tik valsts viena un lielo ASV nevar visi vadīt,nedomāju arī ka viņam nauda būtu primarais un mēs to nevarētu atļauties un otru vai ka trešo Latvieti kas zina mūsu čaļus.

  +1 [+] [-]

, 2007-09-06 17:26, pirms 17 gadiem
Vieniigais kaa jau teicu, taadu precedentu kad tieshi Izlasi speetu aarzemju treneris uzvest augstu augstu neatceros...un Par basketbolu..tad Butauts ir vieniigais kam tas ir izdevies....bet ne visi klubu treneri var treneet nacionaalo izlasi un it sevišķi Latvijas

Vēl, man jau šķiet kad tikšana uz EČ jau ir kas vērā ņemams, skatamies kā brāļiem Igauņiem nekas nesanāk, kaut gan nauda basketbolā viņiem nav sliktāka....

  -3 [+] [-]

, 2007-09-06 17:29, pirms 17 gadiem
MUIŽNIEK PLZZZ PALIECI ! Jo tu izveidoji labu team!

     [+] [-]

, 2007-09-06 17:35, pirms 17 gadiem
EKO.

kas ir igauņi? Nekas viņi nav! Viens Murseps un viss. Tu esi redzējis, ka viņi vispār kaut kur būtu? Igaunijā vēl sliktāt nekā Latvijā.

1) Futbols - ir tādā pakaļā, ka trakāk nav kur, tur jau tiek runāts par futbola neeksistēšanu. ja Tu zinātu kādas viņiem algas futbolā...mjāā... paskasties viņa vienību Ajax - kas ir vispār nulles, visiem zaudē no diviem līdz desmit vārtiem! Eirokausos vispār nekur viņi netiek!
2) Basketbols - nav viņiem nekā, viss ir ļoti zemā līmenī. SEB BBL viņi arī kuļas tikai pa otro līgu
3) Volejbols - arī nekur viņi nav.

Tomēr mums ir ASK Riga, Ventspils, Skonto, Liepajas Metalurgs, Lase u.c. klubi, kas kaut ko vinnē starp baltijas valstīm, bet viņiem nav vispār nekā! Sarauj Latvija!

     [+] [-]

, 2007-09-06 17:42, pirms 17 gadiem
samms es atbildeeju anatolijam kursh teica kd mees neko veeraa ņemamu 15 gados neesam sasniegushi, un tad saliidzinaajumaa lai apskataas uz Igauniju...kur vispaar nekaa nav (Tu visu ļoti ekselenti uzskaitiiji)

     [+] [-]

, 2007-09-06 17:43, pirms 17 gadiem
eko: tieši ta,16 jau ir labi tikt.Tad kapēc japiegāz galva ar domām ka obligāti javine portugāļi.Labak gatavojas uz katru speli un tad jau redzēs kas notiek-nevienu nešķiro.Pietam likas ka tikai pret Horvātiem bija plans izlasei ka apstādinat vinu speletajus.Pārejas speles bija tādas kā bija.Protams ari veiksme pietrūka,bet ka zinams veiksme ir janopelna.
Par tiem ārzemju specjalistiem gan nepiekrītu tos pašus portugāļus trene ja nemaldos ukrainis un no čaļiem ir uztaisījis komandu kas ir eiropa 12 patsmitnieka.Krievus amerikanis laikam trene un arī visus pagaidam apspele kaut pirmstam bija viņiem zvaigznes bet rezultata nebija.
Nu Igauni jau arī pievelk visos sporta veidos mums tagad un sur tur viņi ir ari prieksa kaut mes domajam pasi savādak.

     [+] [-]

, 2007-09-06 17:50, pirms 17 gadiem
varbūt vajag taisīt skandālu, ka ESP pārdevās portugāļiem? beigās neiedeva sodu... a? tā kā to izdarīja jauni spāņi čempi, kas bija nesen! varbut taa ir atriebiba?


EKO - viss ir kartiba!

     [+] [-]

, 2007-09-06 17:54, pirms 17 gadiem
eko: bet kapēc jaskatas uz ziemeliem-pasties uz kaiminiem-čempioniem,ar kuriem mums basketbola vairak tomer kas kopigs.Jau no 1936. gada.
Un neviens jau neprasa lai Latvija tagad iet un cinās par medaļam bet objektīvi 15 gadu laika vajadzētu tikt talak par ceturtdaļfinalu.
Un sogad bija ta reize kad tas būtu objektīvi nevis liels lēciens par mūsu spējām.Un vispar neatceros gadu kad mums bijusi slikta izlase.Vienīgais ka mums sogad patiesam pietrūka bija saspeles vadītaju un otro centru slikta sportiska forma.Ja tas būtu tad mes te nerunatu,Kristapa V. arprātīgi trūka uz laukuma.

     [+] [-]

, 2007-09-06 17:54, pirms 17 gadiem
Vispār mēs nevinnējām portugāļus, nu velns ar vinu! bet esp tadi pid***!

     [+] [-]

, 2007-09-06 18:06, pirms 17 gadiem
Jautaajums paliek atklaats.
Vai ar sho izlases modeli bija aizsniedzams astonjnieks ?
1.Skatoties speeleetaju komlektaaciju 70/30, ka vareejaam.
2.Treneru kvalifikaacija 30/70.
Te jau akmentinji Kaarlja daarzinjaa - vai nu nespeeja disciplineet komandu-autoritaates truukums, vai nu neprofesionalitaate - labs speeleetaajs ne vienmeer izcils treneris.

     [+] [-]

, 2007-09-06 18:40, pirms 17 gadiem
Principaa man ljoti patika Dienā viens no mazajiem virsrakstiem:

Paaudzes un treneri mainās, komandas raksturs nemainās - svariigaakajos mačos pietruukst aukstasiniibas

traapiits desmitniekaa...

     [+] [-]

, 2007-09-06 19:35, pirms 17 gadiem
sam, tu kļūdies, Igaunijā voleibols ir stipri augstākā līmenī

     [+] [-]

, 2007-09-06 21:38, pirms 17 gadiem
zhel ka taa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-07 12:15, pirms 17 gadiem
jāsāk ar to, veči, ka mums ir zaudētāju psiholoģija, un tā nemainīsies līdz tam brīdim, kamēr izlasē nesāks spēlēt patreizējie U-18 džeki, kas ir kaut ko vinnējuši un tiecas uz kaut ko augstāku.... nu ko var sasniegt komanda, kas jau pirms turnīra stāda sev par mērķi 8 vietu! Labi- objektīvi...subjektīvi tā + - ir mūsu vieta, bet nafig tad tērēt tādus resursus, piesaistīt ārzemju speciālistus, plēst tādu kāpostu no Hansabankas, ja mūsu mērķi ir tik pieticīgi? Pirms EČ , runājot ar Butautu, viņš teica, ka pie apstākļu sakritības ir cerības Latvijai cīnīties par medaļām, to pašu teica Rīgā Krievijas treneris... nevajag sevi noniecināt, jāstāda augstāki mērķi, jāaicina labs ārzemju speciālists, mērķis jāliek EČ pusfināls un jāmaina psiholoģija- ne tikai spēlētājiem, bet arī līdzjutējiem.

     [+] [-]

, 2007-09-07 15:14, pirms 17 gadiem
Es pat teiktu ka vispār ir stulbi kautkadu mērķi uzstādīt ja tas nav virsotne.
Vienkārši no visa spēka un sirds cīnīties katra spēle tā kā to dara stiprakās komandas un tad jau sanaks vai nesanaks.Un pēc tam spriedelet un izvērtēt kapēc varbūt netikam tik tālu un kādi bija tam iemesli objektīvi,veiksme vai kas cits.Jāizmirst tas ka javine galvenais viena komanda,tad tiekam talak tad jau ka sanaks u.t.t..
vienkārsi katrā spēlē par uzvaru neatkarīgi no pretinieka un izanalizēt ir laiks bijis arī visas 15 komandas-iespejamos pretiniekus.Nevis kā šoreiz sanak tikai Horvātus.visas tautas vaina ta ir no līdzjutejiem un zurnalistiem līdz pasiem čaļiem un treneru korpusam.

     [+] [-]

, 2007-09-07 19:41, pirms 17 gadiem
vajag darit ka Kanadiesi to dara. Viniem jau no bernibas maca - PIRMA VIETA. Es nedomaju, ka man vajadzetu te kaudzem piemerus nosaukt. Atceresimies jauniesu komandu hokeju, kanadas izlase, kas netika finala un spele par treso vietu zaudeja bez variantiem, jo treneris saka, tikai pirmie, nekadas otras vai tresas vietas prieks viniem neeksiste! Taa ari vajadzetu but mums, vismaz ne pirma, bet tresa vieta!!! jabut motivacijai, davai dzeki (es domaju basketbola izlase) savacieties, jus to varat un es vienmer esmu ticejis, ka latvija var uzvaret jebkuru pretinieku, vajag noticet sev!

     [+] [-]

, 2007-09-07 22:38, pirms 17 gadiem
TAISNĪBA- toti

     [+] [-]

, 2007-09-08 10:53, pirms 17 gadiem
Cik vērts Latvijas basketbols, ir skaidrs paskatoties kas vietējā čempī ir galvenie cīnitāji.Nebūtu viņu nebūtu uz ko skatīties.

     [+] [-]

, 2007-09-09 20:08, pirms 17 gadiem
bet tas taču sports, reizēm stiprie zaudē, vājie vinnē