Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Basketbolistiem nākamā pārbaude - šovakar pret serbiem

Andrejs Siliņš

Basketbolistiem nākamā pārbaude - šovakar pret serbiem
Uvis Helmanis un Kaspars Kambala
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Kamēr Rīgā ir vēss un lietains, Latvijas basketbola valstsvienība devusies uz Grieķijas galvaspilsētu Atēnām, kur šodien 21:45 ar cīņu pret Serbiju uzsāks dalību triju komandu pārbaudes turnīrā.

Mūsējie līdz šim aizvadījuši četras pārbaudes spēles - pa divām reizēm pret Zviedriju (viena no tām gan aiz slēgtām durvīm) un Lietuvu. Tajās izcīnītas trīs uzvaras, tomēr tagad nākusi kārta doties uz vēl izteiktākiem dienvidiem, kur pretī stāsies arī vēl nopietnāki pretinieki - divas Eiropas eksčempiones Serbija un Grieķija.

Serbijas izlase pavisam nesen izvēlējās sev kapteini - tas būs 26 gadus vecais Oklahomsitijas "Thunder" centrs Nenads Krstičs, kurš nacionālajā valsts komandā spēlē jau sešus gadus. Pagājušajā nedēļā serbi divas reizes tikās ar Vācijas izlasi, kas ir arī Latvijas pretiniece Eiropas čempionātā. Pirmajā spēlē serbi piedzīvoja negaidīti smagu zaudējumu ar 53:74, bet otrajā mačā dienu vēlāk revanšējās - 75:62.

Serbijas izlases galvenais treneris Dušans Ivkovičs jau izteicies, ka cīņās Atēnās vairāk iesaistīs tos spēlētājus, kas līdz šim spēlējuši mazāk: "Atēnās ieradīsimies tikai pēcpusdienā un gandrīz pa taisno no lidmašīnas dosimies uz spēli. Turnīrs mums būs ļoti noderīgs, turpinot sagatavošanās posmu. Būs iespēja izmēģināt jaunas taktiskās variācijas. Iespēja sevi parādīt būs arī tiem, kas spēlēja mazāk minūtes mačos Vācijā."

Latvijas valstsvienība uz Grieķiju devās jau vakar gandrīz spēcīgākajā sastāvā - joprojām jāiztiek vien bez Gata Jahoviča un Sanda Valtera, kuri turpina atgūties no savainojumiem. Pārējie ir ierindā, skaitot arī Ernestu Kalvi, tiesa, par uzbrucēja spēlēšanu vai nespēlēšanu tikšot lemts tikai pirms paša mača. Sākotnēji bija paredzēts, ka turnīrā piedalīsies arī Bulgārija, taču komanda atteikusies no šīs iespējas, līdz ar to turnīrā būs jāaizvada divas spēles - šodien pret serbiem, rīt pret mājiniekiem grieķiem.

Basketbola izlases gatavošanās plāns

LaiksNotikums
19. - 21. auguststurnīrs Grieķijā
26. - 30. augusts"Efes Pilsen" Pasaules kauss Turcijā
1. - 4. septembristreniņnometne Rīgā
3. septembrispārbaudes spēle Rīgā pret Gdiņas "Prokom"
5. septembrisizlidošana uz Gdaņsku

Latvijas valstsvienība turnīrā Grieķijā

SpēlētājsPozīcija
Kristaps ValtersAizsargs
Jānis BlūmsAizsargs
Aigars VītolsAizsargs
Kristaps JaničenoksAizsargs
Armands ŠķēleAizsargs
Artūrs ŠtālbergsUzbrucējs
Ernests KalveUzbrucējs
Uvis HelmanisUzbrucējs
Kaspars BērziņšUzbrucējs
Rolands FreimanisUzbrucējs
Kaspars KambalaCentrs
Andris BiedriņšCentrs

Galvenais treneris: Ķēstutis Kemzura
Treneris: Igors Miglinieks
Treneris: Edmunds Valeiko
Fiziskās sagatavotības treneris: Viktors Lācis
trenera asistents video analīzē: Edgars Suraks

Ārsts: Juris Piebalgs
Fizioterapeits: Agris Stuklis
Fizioterapeits:Genādijs Baikovs
Menedžeris: Edgars Buļs
Ekipējuma menedžeris: Staņislavs Vasiļonoks