Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Liepājā ieradušās visas komandas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Liepājā ieradušās visas komandas
Amaija Valdemoro
Foto: www.EuroBasketWomen2009.com.lv

Divas dienas pirms Eiropas sieviešu basketbola čempionāta sākuma spēļu norises vietās Liepājā un Valmierā ieradušās visas komandas, vairākumam jau aizvadot pirmos treniņus.

Latvijas un Ukrainas komandas Liepājā pirmās papildināja spānietes, Vēju pilsētā ierodoties ceturtdien pēc ceļojuma ar autobusu no Kauņas. Evaristo Peresa trenētās Eiropas vicečempiones jau pirmajā vakarā paspēja apmeklēt Liepājas Olimpisko centru un pludmali, pēdējā vēloties aizvadīt vieglu treniņu, taču nodomu izjauca stiprais vējš un vēsais laiks.

Spānijas komandas menedžere sarunā ar EuroBasket Women 2009 pauda atzinību par spēļu arēnu - Liepājas Olimpisko centru un teica, ka delegācija ir apmierināta ar dzīvošanas apstākļiem un ēdināšanu.

Spānijas divpadsmitnieks piektdienas vakarā trenējās pilnā sastāvā, tiesa, pēc atsevišķas programmas fiziskās sagatavotības trenera vadībā gatavojās valstsvienības līdere Amaija Valdemoro. Viņas dalība pirmās kārtas spēlēs joprojām ir neskaidra.

Kuriozs notikums gadījies ar jaunāko Spānijas izlases spēlētāju - talantīgo Albu Torensu. Aprīlī Torensu, kura nākamajai sezonai noskatījusi Salamankas "Halcon Avenida", draftēja WNBA klubs Konektikutas "Sun". Izrādās, ka pati spēlētāja to nav zinājusi un šobrīd spēlēšana Ziemeļamerikā nemaz neietilpst viņas tuvākās nākotnes plānos. Spānijā Torensa tiek salīdzināta ar Rikiju Rubio un izlases menedžere prognozēja, ka turpinoties progresam, jaunā basketboliste var meistarībā apsteigt Valdemoro.

Pirmo treniņu Olimpiskajā centrā aizvadījušas Grieķijas basketbolistes, kuru līdere Evantija Maltsi pusstundu pēc nodarbības pavadīja sarunās ar kolēģēm no Čehijas kluba "USK Praha". Treniņā grieķietes īpašu uzmanību pievērsa pustālajiem un tālajiem metieniem no laukuma malām, kā arī ātrajiem uzbrukumiem.

Polijas basketbolistes Liepājas grozus sāka iemēģināt pusdeviņos vakarā, bet ungārietes piektdienas nodarbību bija spiestas izlaist, jo nevarēja paspēt uz iepriekš sarunāto treniņa laiku.

Latvijas valstsvienība dienu sāka ar rīta treniņu, darbojoties tikai vienā laukuma pusē. Pārējā arēna pusdienlaikā tika izmantota atklāšanas ceremonijas mēģinājumam, basketbolistēm darbojoties Igo dziedāšanas, bungu un dūdu mūzikas pavadījumā. Agrā pēcpusdienā basketbolistes stādīja ziedus Raiņa parkā, veidojot čempionāta logo, vakarā dodoties svinīgās vakariņās.

Sestdien trenēsies visas komandas.

Izmantotie resursi:
EuroBasketWomen2009.com: EuroBasket Women 2009

  -2 [+] [-]

, 2009-06-05 21:54, pirms 15 gadiem
"Kuriozs notikums gadījies ar jaunāko Spānijas izlases spēlētāju - talantīgo Albu Torensu (attēlā). Aprīlī Torensu"

A bildē ta Valdemoro! Kā tad īsti ir?

  +3 [+] [-]

, 2009-06-05 21:57, pirms 15 gadiem
Gribētu dzirdēt izlašu spēlētāju, pārstvāju pirmos iespaidus par Liepāju, Latviju...

  +4 [+] [-]

, 2009-06-05 22:34, pirms 15 gadiem
Number 0 rakstīja: Gribētu dzirdēt izlašu spēlētāju, pārstvāju pirmos iespaidus par Liepāju, Latviju...
Skaista pilsēta, valsts, patīkama atmosfēra..., neko jaunu jau diezvai viņi/as nepateiktu, bet, protams, būtu patīkami, ja mūs paslavētu!

     [+] [-]

, 2009-06-05 22:43, pirms 15 gadiem
Number 0 rakstīja: Gribētu dzirdēt izlašu spēlētāju, pārstvāju pirmos iespaidus par Liepāju, Latviju...
Tu domaji pieklajibas frazes ? Lai cik kakaini te nebutu, neviena tapat nekad neteiks ka kaut kas nepatiik LV.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-05 23:02, pirms 15 gadiem
piebalgs rakstīja: Tu domaji pieklajibas frazes ? Lai cik kakaini te nebutu, neviena tapat nekad neteiks ka kaut kas nepatiik LV.
nu es domāju arī no organizētības viedokļa, kā sagaida, viesnīcas utt...

  -2 [+] [-]

, 2009-06-05 23:12, pirms 15 gadiem
Ineresantu bus dzirdet atsauksmes pec EC par visu,bet tagad vinas neko iznemot standarta frazes neteiks. Taisniba tapat nepatiks mums. Nevar jau salidzinat Latvijas nekoptas pilsetas ar citu valstu pilsetam piem. Francijas,Spanijas vai Polijas kaut vai.

     [+] [-]

, 2009-06-06 01:10, pirms 15 gadiem
hehe Valmierā arī viņas ir, tepat vaka uz Olimpīti gāju, ceļmalā pilns ar drazu :|

     [+] [-]

, 2009-06-06 13:49, pirms 15 gadiem
piebalgs rakstīja: Tu domaji pieklajibas frazes ? Lai cik kakaini te nebutu, neviena tapat nekad neteiks ka kaut kas nepatiik LV.
ta gan nesaki, varbut kad saksies cempis un kadai komandai neies tik labi ka cerets, tad vinas iespejams saks teikt, ka orgonizatori nav pietiekami parupejusies par kautko un bla bla bla.....

  +1 [+] [-]

, 2009-06-06 13:52, pirms 15 gadiem
HAOSS rakstīja: Ineresantu bus dzirdet atsauksmes pec EC par visu,bet tagad vinas neko iznemot standarta frazes neteiks. Taisniba tapat nepatiks mums. Nevar jau salidzinat Latvijas nekoptas pilsetas ar citu valstu pilsetam piem. Francijas,Spanijas vai Polijas kaut vai.
nu ka mums butu nekoptas pilsetas gan nesaki... piemeram liepaja vienmer ir skaista, nekur neesu redzejis piegruzotas ielas vai laukumus, un seviski vasara pilseta ir sakopta, irotata ar ziedu kompozicijam utt. labi mums pilsetas nav tur baigie debeskrapji un verienigas celtnes. bet musu pilsetas atskiras ar to ka ir klusas, mierigas, apzalumotas. un daudzi ierodas latvija lai pavaditu brivdienas tiesi so iemeslu del - lai tiktu prom no konkritu dzungliem un cilveku parpilnibas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-06 22:36, pirms 15 gadiem
jā tiešām Liepājā grūta grupa Spānijai Ukraina,Čehija,Slovākija un tieši šogad Slovākiju uzskata vienu no komandām ,kas var sagādāt galvas sāpes!Slovākija līmenis ir ļoti labs un tajās spēlē Lietuvas izlases spēlētājas un vispār līmenis ir ļoti labs!Komanda ,kas noteikti var pacīnīties ar Spāniju ,proti,ja nebūs Voldemoro!

     [+] [-]

, 2009-06-06 23:20, pirms 15 gadiem
drih rakstīja: jā tiešām Liepājā grūta grupa Spānijai Ukraina,Čehija,Slovākija un tieši šogad Slovākiju uzskata vienu no komandām ,kas var sagādāt galvas sāpes!Slovākija līmenis ir ļoti labs un tajās spēlē Lietuvas izlases spēlētājas un vispār līmenis ir ļoti labs!Komanda ,kas noteikti var pacīnīties ar Spāniju ,proti,ja nebūs Voldemoro!
Es kaut ko nesapratu. Kā Slovākijā var spēlēt Lietuvas izlases spēlētājas?

     [+] [-]

, 2009-06-07 09:08, pirms 15 gadiem
picamen2 rakstīja: Es kaut ko nesapratu. Kā Slovākijā var spēlēt Lietuvas izlases spēlētājas?
kas tur nesaprotams?