Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Spānija lieliskā spēlē pieveic Čehiju

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spānija lieliskā spēlē pieveic Čehiju
Anna Montanjana
Foto: eurobasketwomen2009.com

Eiropas sieviešu basketbola čempionātā pie uzvaras ļoti ātrā un skatāmā spēlē tikusi Spānijas izlase, kas ar pieveica 66:59 Čehiju. Spānija spēles gaitā spēja 16 reizes pārķert bumbu, bet Čehija to iespēja tikai divas reizes.

Čehija iegūst 11 punktu pārsvaru, bet nenosargā to

Spānijas un Čehijas izlašu savstarpējā spēle solījās kļūt par pirmās dienas visinteresantāko spēli. Jau no pirmajām sekundēm abas komandas demonstrēja ļoti augstas klases basketbolu, pie tam arī punkti tika gūti ļoti ātri - sākumā Čehija izvirzījās vadībā, bet pēc tā spānietes ātrajā uzbrukumā panāca izlīdzinājumu. Spānija savas pretinieces sedza ļoti cieši, taču Čehija šādam presingam bija gatava, veiksmīgi ar piespēlēm un arī individuālajām darbībām tiekot pie iespējām tikt līdz metieniem. Spānija savos uzbrukumos uzsvaru lika uz ātrām tālajām piespēlēm. Čehija brīžiem uzbruka ļoti haotiski, taču metienu precizitāte bija lieliska, tādēļ tieši viņas visu laiku atradās vadībā, bet pārsvars nebija liels. Spānija, kura spēlēja bez savas līderes Amajas Valdemoro, pāris reizes no labām pozīcijām nespēja trāpīt pat pa groza stīpu. Ceturtdaļas beigu daļā fantastisku metienu uzbrukuma pēdējā sekundē iemeta Bednarova, panākot 17:12 Čehijas labā. Vēl pēc brīža Čehija iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, piespiežot Spānijas izlases vadību pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā Spānija spēja atgūt vien divus punktus – 14:23.

Vareno rezultativitāti pirmajās desmit minūtēs komandas turpinājumā vairs nespēja atkārtot. Spānija joprojām centās spēlēt ļoti aktīvi un ātri, bet joprojām nesekmējās metieni. Čehijas basketbolistes izskatījās mazliet pagurušas, tādēļ arī viņām uzbrukumā nesekmējās. Ilgu laiku komandas punktus guva reti, bet pie rezultāta 27:20 Spānija divas reizes pēc kārtas veiksmīgi noslēdza ātros uzbrukumus, panākot jau tikai trīs punktu deficītu. Čehijas sniegums uzbrukumā un aizsardzībā turpināja kļūt arvien sliktāks, bet ātrās un tehniskās spānietes to izmantoja, 40 sekundes līdz puslaika beigām panākot neizšķirtu – 32:32. Ar šādu rezultātu pirmais puslaiks arī noslēdzās.

Spānija lieliskā spēlē izcīna uzvaru

Čehija otrā puslaika sākumā ļoti pacietīgi centās iespēlēt bumbu uz groza apakšu. Tas arī deva rezultātu, jo izdevās gūt gan punktus, gan izprovocēt Sindiju Limu uz piekto piezīmi jau otrā puslaika sākumā. Spānija ļāva čehietēm panākt 39:32, bet tad beidzot guva savus pirmos punktus otrajā puslaikā. Tas atdzīvināja komandas darbības, par to liecina kaut vai viens no komandas uzbrukumiem, kurš ilga gandrīz divas (!) minūtes - pēc vairākiem garām aizmestiem metieniem, dienvidnieces beidzot spēja iemest tālmetienu. Uzreiz pēc tā divas reizes pēc kārtas izdevās pārķert bumbu, kā rezultātā jau 26. minūtē Spānija izvirzījās vadībā – 42:40. Janas Veselas precīzais metiens ļāva atjaunot līdzsvaru spēlē, bet apturēt spānietes bija ļoti grūti. Tās turpināja pārķert bumbas, tiekot pie ātro uzbrukumu iespējām. Pirms pēdējām desmit minūtēm 51:47 Spānijas labā.

Arī pēdējās desmit minūtēs komandas spēlēja fantastiski ātri un arī agresīvi, bet metienu precizitāte bija zem katras kritikas, pie tam iemest nevarēja neviena no komandām. Šādā situācijā mazliet drošāk jutās spānietes, kuras atradās vadībā ar 3-5 punktiem. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Elhotova iemeta grūtu trīspunktnieku, panākot 56:58. Ar katru minūti skatītāju skaits Liepājā turpināja pieaugt, kas arvien skaidrāk liecināja par to, ka pavisam drīz laukumā dosies arī Latvijas izlase. Pati spēle bija interesanta līdz pat pašām tās beigām, jo dienvidnieču pārsvars bija pavisam neliels. 30 sekundes pirms beigām pie rezultāta 59:63 Čehija ieguva iespēju uzbrukt, bet Bednarovas tālmetiens bija neprecīzs. Pēdējās sekundēs Spānija diezgan precīzi meta soda metienus, nodrošinot uzvaru ar rezultātu 66:59.

Uzvarētājām ļoti lietderīgi nospēlēja Anna Montanjana, kura guva 16 punktus, kā arī trīs reizes pārķēra bumbu. Čehijai 13 punktus guva Petra Kulihova.

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, A grupa

Spānija – Čehija 66:59 (14:23, 18:9, 19:15, 15:12 )

Izmantotie resursi:
eurobasketwomen2009.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-07 19:39, pirms 15 gadiem
Daudz skatītāji (mm) Spēle laba Gaidām Latvijas uzvaru
Slēpts komentārs: ar4iks

  +1 [+] [-]

, 2009-06-07 19:41, pirms 15 gadiem
Nu ko, čempis sācies Nu oficāli vēl jāpagaida līdz LV spēlei

  +4 [+] [-]

, 2009-06-07 19:42, pirms 15 gadiem
ar4iks rakstīja: Spānijai būs zelts!!!
Naw 2 varianti!
nu,protams, varam būt naivi un domāt ka lv panems 1 vietu . bet tomer c'mon LATVIA!
Par agru vēl spriest..

  +1 [+] [-]

, 2009-06-07 19:44, pirms 15 gadiem
Pagaidām labāka spēle, gaidam Latvijas spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-07 19:46, pirms 15 gadiem
ar4iks rakstīja: Spānijai būs zelts!!!
Naw 2 varianti!
nu,protams, varam būt naivi un domāt ka lv panems 1 vietu . bet tomer c'mon LATVIA!
nu gan pesimistiski. Pirms hoķa čempja ar daudzi (to skaitā arī es) norakstīja izlasi...

  +1 [+] [-]

, 2009-06-07 19:55, pirms 15 gadiem
skatītāji arvien vairāk saradās uz beigām, visi nāk uz atklāšanu. šobīd jau diezgan strauji pildās tribīnes. atklāšanas mēģis jau notikās. fani arī iesiluši jau palēnām sarodas.

     [+] [-]

, 2009-06-07 19:56, pirms 15 gadiem
ar4iks rakstīja: Spānijai būs zelts!!!
Naw 2 varianti!
nu,protams, varam būt naivi un domāt ka lv panems 1 vietu . bet tomer c'mon LATVIA!
idiot spelee arii Krievijas izlase, pie liideriem var pieskaitit ari belarenes bet vinas knapi izraelu samocija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-07 20:03, pirms 15 gadiem
kursh te teica, ka chehijai kriizee, vinjas nav konkurentes un bla, bla, bla..?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja