Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kauņas ambīcijas aug: bijušais "Žalgira" boss trenēs "Aistes LSMU"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kauņas ambīcijas aug: bijušais "Žalgira" boss trenēs "Aistes LSMU"
Rimants Grigs. Foto: D. Lukšta

Lietuvas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Rimants Grigs uzņēmies trenēt Kauņas "Aistes LSMU" komandu. Kaimiņvalsts klubam šī būs jubilejas – trīsdesmitā sezona.

“Gaidāmajā sezonā jubileja būs gan mums, gan trenerim Grigam, kurš 17. septembrī atzīmēs 60 gadu jubileju. Simboliski, ka treneris tieši tagad atgriežas mūsu klubā,” teica “Aistes LSMU” direktors Petrs Aleksonis.

Griga karjera sākās Kauņas klubā “Viktorija”, kura vēlāk mainīja nosaukumu uz “Aistes”. Turpinājumā Grigs trenēja Kauņas “Atletas” un “Žalgiris” vīru komandas, no dublieru vadītāja kļūstot par superkluba galveno treneri. Viņa rēķinā ir Lietuvas un Baltijas basketbola līgu tituli.

Pieredzējušais speciālists strādājis ar Kijivas “Budivelnyk” vīriešu komandu, Baltkrievijas sieviešu valstsvienību un Lietuvas jaunatnes izlasēm. Pirms gada viņš kļuva par sieviešu valstsvienības galveno treneri.

Lietuvas čempione “Kibirkštis” šosezon spēlēs Eiropas kausa izcīņā. Tas būs pirmais kaimiņvalsts iznāciens FIBA turnīros kopš 2016.-2017. gada sezonas, kad sacensībās piedalījās Kauņas “Hoptrans Sirenos”. Līdzīgus plānus lolo arī “Aistes LSMU”.

Griga ierašanās nozīmē, ka “Aistes LSMU” vēlas cīnīties par medaļām Lietuvas un reģionālajos turnīros. Kauņas kluba finanšu resursi ir ierobežoti, taču sastāvā būs vairākas Lietuvas U18 un U20 izlašu spēlētājas, tostarp Eiropas junioru čempione Neda Pletkute.

Uz Kauņu no Viļņas pārcēlusies perspektīvā aizsardze Amalija Pašajevaite, no Šauļiem – Justina Oficerovaite un Evelina Razgute. Pagarināti līgumi ar Deimanti Žukaiti, Martinu Petrenaiti, Gintari Paulauskaiti, Gedvili Savostaiti un Emu Januškevičiūti.

“Aistes LSMU” pievienojušās divas Eiropas kadetu vicečempiones – būdīgā Audrone Zdanevičiūte un vairākus gadus Francijā pavadījusī Urte Čižauskaite. Abas sudrabu ieguva pirms trīs vasarām – 2019. gada augustā Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē.

Izmantotie resursi:
https://moterulyga.lt/news-176688-a...

     [+] [-]

, 2022-08-30 21:23, pirms 2 gadiem
Bet kā tad mums?

     [+] [-]

, 2022-08-31 13:38, pirms 2 gadiem
marta rakstīja: Bet kā tad mums?
A mums neka