Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT iespējamo pretinieku lokā Vētra, deviņi Krievijas, Turcijas klubi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT iespējamo pretinieku lokā Vētra, deviņi Krievijas, Turcijas klubi
TTT basketbolistes: trešā sezona pēc kārtas Eiropas kausa izcīņā

Basketbola klubs "TTT Rīga" otrdien, 4. jūlijā, uzzinās pretiniekus FIBA Eiropas kausa izcīņas (EuroCup Women) pamatturnīrā. Regulārajā sezonā piedalīsies 40 klubi.

Līdzīgi kā pērn, komandas tiks sadalītas divās konferencēs pa 20 vienībām katrā. Pirms izlozes zināmas 36 no 40 pamatturnīra dalībniecēm. Divas ceļazīmes – pa vienai katrā konferencē – tiks izspēlētas Eiropas kausa kvalifikācijā, bet vēl divas vietas būs Eirolīgas kvalifikācijas dalībniecēm.

Austrumu konferencē vietu pamatturnīrā garantējuši pieci klubi no Turcijas, četri no Polijas, trīs no Krievijas, divi no Slovākijas, pa vienam no Latvijas, Rumānijas, Grieķijas un Zviedrijas. Katrā no piecām grupām varēs spēlēt ne vairāk kā divi klubi no vienas valsts.

Rietumu konferencē spēlēs četras komandas no Ungārijas, trīs no Francijas, divas no Spānijas, Čehijas, Itālijas un Vācijas, pa vienai no Beļģijas, Šveices un Portugāles.

Gundara Vētras un Kristīnes Vītolas pārstāvētā “Basket Gdynia” vienība cīņā par vietu Austrumu pamatturnīrā tiksies ar Krievijas klubu “Spartak Noginsk”, savukārt Rietumu kvalifikācijā piedalīsies “Saint-Armand Hainaut” (Francija) un “Amsterdam Angels” (Nīderlande). Spēles notiks 26. un 29. septembrī. Regulārajai sezonai kvalificēsies uzvarētājas divu spēļu summā.

Eirolīgā zināmas 14 pamatturnīra dalībnieces, tai skaitā Anetes Šteinbergas un Ainara Zvirgzdiņa pārstāvētā Beļģijas čempione “Castors Braine”. Atlikušās divas komandas tiks noskaidrotas kvalifikācijā – pirmajā pārī Elīna Babkina un “CCC Polkowice” spēlēs pret slovāku “Piestanske Cajky”, otrajā pārī “Lattes Montpellier” sacentīsies pret “KSC Szekszard”.

Pamatturnīra dalībnieces

Austrumu konferenceRietumu konference
ACS Sepsi-SIC (Rumānija)Aluinvent DVTK Miskolc (Ungārija)
Kayseri AGU Spor (Turcija)Basket Landes (Francija)
Besiktas (Turcija)Belfius Namur Capitale (Beļģija)
Enisey Krasnoyarsk (Krievija)DSK Basketball Nymburk (Čehija)
Good Angels (Slovākija)Elfic Fribourg Basket (Šveice)
Hatay BSB (Turcija)Charleville (Francija)
Istanbul Universitesi (Turcija)G.D.E.S. Santo Andre (Portugāle)
KS AZS PWSZ Gorzow WLKP (Polija)Lointek Gernik Bizkaia (Spānija)
KS Basket 25 Bydgoszcz (Polija)KP Brno (Čehija)
KS Sleza Wroclaw (Polija)Nantes Reze (Francija)
MBK Ruzomberok (Slovākija)PEAC Pecs (Ungārija)
MKS Katarzynki Torun (Polija)Reyer Venezia (Itālija)
Mersin Buyuksehir (Turcija)Rutronik Stars Keltern (Vācija)
Olympiacos SFP (Grieķija)Spar Citylift Girona (Spānija)
PBC MBA Moscow (Krievija)TSV 1880 Wasserburg (Vācija)
Sparta&K Vidnoje (Krievija)Uni Gyor (Ungārija)
TTT Rīga (Latvija)VBW CEKK Cegled (Ungārija)
Udominate (Zviedrija)Virtus Eirene Ragusa (Itālija)

Izspēles kārtība

Četrdesmit komandas, sadalītas 10 grupās pa četrām vienībām katrā, no 2017. gada 12. oktobra līdz 30. novembrim izspēlēs regulāro sezonu. Izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un 4 no 10 trešo vietu īpašniecēm – pa 2 no katras konferences.

Visi 24 klubi tiks izsēti rangā no 1-24, ņemot vērā bilanci un gūto-zaudēto punktu attiecību. Izslēgšanas spēles sastāvēs no sešām kārtām – pirmās kārtas, "Round of 16", "Round of 8", ceturtdaļfināliem un pusfināliem (visas spēles notiks ceturtdienās), kā arī fināla (spēles trešdienās). Uzvarētājas noteiks divu spēļu summā, otro cīņu aizvadot augstāk izsētās komandas laukumā.

Astoņas labākās komandas automātiski kvalificēsies “Round of 16” kārtai. Pārējās 16 “play-off” dalībnieces tiks sadalītas astoņos pāros, lai 2017. gada 14. un 21. decembrī izspēlētu pirmo kārtu:

Pirmais pāris: 9-24
Otrais pāris: 10-23
Trešais pāris: 11-22
Ceturtais pāris: 12-21
Piektais pāris: 13-20
Sestais pāris: 14-19
Septītais pāris: 15-18
Astotais pāris: 16-17

Regulārās sezonas astoņas labākās komandas spēlēs pret “play-off” pirmās kārtas uzvarētājām:

Devītais pāris: #1 pret 8. pāra uzvarētāju
Desmitais pāris: #2 pret 7. pāra uzvarētāju
Vienpadsmitais pāris: #3 pret 6. pāra uzvarētāju
Divpadsmitais pāris: #4 pret 5. pāra uzvarētāju
Trīspadsmitais pāris: #5 pret 4. pāra uzvarētāju
Četrpadsmitais pāris: #6 pret trešā pāra uzvarētāju
Piecpadsmitais pāris: #7 pret otrā pāra uzvarētāju
Sešpadsmitais pāris: #8 pret pirmā pāra uzvarētāju

"Round of 16" spēles notiks 2018. gada 4. un 11. janvārī, bet "Round of 8" spēles – 25. janvārī un 1. februārī. Četrām palikušajām komandām pievienosies četras Eirolīgas vienības – klubi, kuri savās grupās ieņems piekto un sesto vietu (A5, A6, B5, B6).

Minētās astoņas komandas tiks ielozētas četros pāros. Ceturtdaļfināli notiks 2018. gada 1. un 8. martā, pusfināli risināsies 22. un 29. martā, savukārt fināli paredzēti 11. un 18. aprīlī. Eiropas kausa ieguvējas iegūs ceļazīmi uz Eirolīgu.