Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksas pārstāvēto "Fenerbahce" trenēs Francijas izlases bijusī trenere

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laksas pārstāvēto "Fenerbahce" trenēs Francijas izlases bijusī trenere
Valerī Garnjē 2019. gadā. Foto: EuroLeague Women

Valerī Garnjē pirmdien, 28. augustā, tika nosaukta par FIBA Eirolīgas čempiones "Fenerbahce" galveno treneri. Francijas basketbola izlases bijusī stūrmane noslēgusi līgumu pēc formulas 2+1.

Stambulas “Fenerbahce” 23. augustā negaidīti paziņoja par līguma pārtraukšanu ar Marinu Maļkoviču. Serbu trenerei bija spēkā līgums uz 2024. gada sezonu un viņa komplektēja komandas sastāvu, taču 21. augustā Maļkoviča pauda vēlmi doties projām plašāk nepaskaidrotu iemeslu dēļ.

Iespējams, ka vienošanās ar Garnjē bija panākta jau brīdī, kad klubs izziņoja šķiršanos no Maļkovičas. Francijas trenere pirms piecām dienām, 24. augustā, tika uzņemta FIBA Slavas zālē un tobrīd uzturējās Filipīnu galvaspilsētā Manilā.

Šolē dzimusī Garnjē 2004.-2006. gadā un 2012.-2013. gadā bija Francijas sieviešu valstsvienības asistente, savukārt no 2013. līdz 2021. gadam veica galvenās treneres pienākumus. Viņas vadībā “Les Bleues” četras reizes spēlēja Eiropas čempionāta finālā, taču allaž zaudēja zelta spēlē.

Pieskaitot 2013. gada finālturnīru, Garnjē ir pieckārtēja Eiropas vicečempione. Četros globālajos turnīros viņas vadībā Francija finišēja septītajā vietā 2014. gada Pasaules kausā, ceturtajā vietā 2016. gada Rio spēlēs, piektajā vietā 2018. gada Pasaules kausā un trešajā vietā Tokijas spēlēs.

Garnjē vienreiz jau trenēja “Fenerbahce” – tas notika no 2018. gada sākuma līdz 2019. gada vasarai. Toreiz Stambulas klubs izcīnīja divus Turcijas titulus, savukārt Eirolīgas sezonā divas reizes zaudēja Mārtiņa Zībarta trenētajai TTT un ceturtdaļfinālā ar 0-2 piekāpās Prāgas USK.