Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Pēc pirmās ceturtdaļas sekoja asāka vārdu apmaiņa"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "Pēc pirmās ceturtdaļas sekoja asāka vārdu apmaiņa"
Trīs punkti! Mārtiņš Gulbis un TTT basketbolistes 2021. gada 27. oktobrī. Foto: EuroLeague Women

"Ieva Pulvere parādīja kapteines cienīgu sniegumu, taču uzslavas pelnījusi visa komanda. Godam nopelnītas divas brīvdienas," septiņās dienās izcīnot otro uzvaru Eirolīgā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Rīdzinieces trīs ceturtdaļas lieliski spēlēja uzbrukumā, tostarp mērķtiecīgi nogurdināja pretinieču līderes. Venēcijas jaudīgā centra spēlētāja Gintare Petronīte reti saņēma bumbu un guva tikai vienu grozu no spēles, savukārt Ivonna Andersone visā spēlē atdeva divas rezultatīvas piespēles. Ceturtajā ceturtdaļā – nevienu.

TTT spēlētājas turpretī bija uzdevumu augstumos. “Daugile Šarauskaite ļoti smagi strādā un cenšas, lai izpildītu treneru prasības. Panākumā ir liels viņas nopelns. Vēl priecīgāks esmu par Luīzi Silu – ļoti priecē viņas progress. Par uzticību – milzīgs paldies Dinijai Pāvelsonei. Viņa spēlē limitētu laiku, jo studē medicīnu un šobrīd kārto bakalaura grādu. Dinija nenobijās un izdarīja prasīto.”

Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē TTT ielaida 16 punktus pēc kārtas. “Neizpildījām spēles plānu. Uzbrukumā kļuvām neapdomīgi, neveiksmīgs spēles sākums bija Vanesai Jasai. Nebiju apmierināts ar viņas lēmumiem (pēc iznākšanas laukumā no soliņa). Iekritām Venēcijas ātrajos uzbrukumos. Pretinieces pirmos 20 punktus guva ātrajās pārejās vai pēc izcīnītām bumbām uzbrukumā.”

Treneris neturēja emocijas sevī un pateica visu, ko domā. “Sekoja asāka vārdu apmaiņa. Teicu, ka šīs divas lietas – atgriešanās aizsardzībā un izcīnītas atlēkušās bumbas pie sava groza – ir pašas svarīgākās, lai izcīnītu uzvaru. Nākamajās 30 minūtēs, protams, brīžiem gadījās iekrist, taču galvenās lietas izdarījām.”

Rīdzinieču kapteine ceturtajā ceturtdaļā iemeta 4 no 4 metieniem, tostarp 3 no 3 tālmetieniem. “Nekad neesam pārstājuši ticēt Ievas Pulveres metienam. Viņa sāka sezonu ar daudziem neprecīziem metieniem, taču mūs tas īpaši neuztrauca. Zinājām, kādu darbu Ieva iegulda. Pirms sezonas apsēdāmies un pateicām – mums vajag nedaudz citādāku Ievu. Tādu, kura riskē ar tālmetieniem. Pret Venēciju viss attaisnojās.

TTT treneri izstrādāja pārdrošu spēles plānu, koncentrējoties Venēcijas bīstamākās spēlētājas neitralizēšanai. “Centāmies katrā uzbrukumā “iesaistīt” Ivonnu Andersoni. Neapšaubāmi, viņa ir “Reyer” uzbrukuma ierocis numur viens. Vajadzēja likt viņai spēlēt aizsardzībā un veidot situācijas caur viņu. Sākumā neizdevās, taču beigās Andersone pagura un saņēma tehnisko piezīmi. Gribējām, lai viņa spēlē bez bumbas. Daudz riskējām ar citām spēlētājām, maz – ar viņu.

Otrā uzvara Eirolīgā ļāva TTT pakāpties uz piekto vietu A grupā, kā arī turpināja vairot komandas pārliecību. “Esence – ja ieguldām smagu darbu, kādā brīdī vēlamies tikt atalgoti. Uzvara pār Venēciju mums ir ļoti svarīga. Centīsimies tāpat turpināt.”

  -1 [+] [-]

, 2021-10-27 21:32, pirms 2 gadiem
Gulbis atkal viņas nolika ar maķ peremaķ!

     [+] [-]

, 2021-10-27 22:36, pirms 2 gadiem
Gulbim ārstēties jāiet, nevis basketbolā trenēt.

     [+] [-]

, 2021-10-28 08:27, pirms 2 gadiem
Nevajag jēli muldēt par to, par ko vispār neko nejēdzat, un lūk arī rezultāts redzams pēc asākas vārdu apmaiņas, jums līdz Gulbja līmenim kā trenerim ārkārtīgi tālu