Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kalmanovičs fantazē par CSKA glābšanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kalmanovičs fantazē par CSKA glābšanu
Ilona Korstina vēl nesen pārstāvēja CSKA, bet tagad veic pārrunas ar citu Krievijas klubu
Foto: sports.ru

Šabtajs fon Kalmanovičs, viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaules sieviešu basketbolā, divkārtējo Eirolīgas čempionu Maskavas apgabala "Spartak" ģenerālmenedžeris, aicina glābt CSKA un vēlas savā klubā redzēt visas armijas kluba spēlētājas, kuras pārstāv Krievijas valstsvienību.

Maskavas CSKA pēc izbraukumā izcīnītas uzvaras Francijā 88:79 svētdien, 23. novembrī, aizvadīja pagaidām pēdējo spēli, Krievijas superlīgas septītajā kārtā savā laukumā pieveicot Zanes Tamanes pārstāvēto Orenburgas „Nadežda” 84:69 (bilance 7-0).

Jau nākamajā dienā, kluba galvenajam sponsoram, nesenajam „Volgaburmash group” īpašniekam Andrejam Išukam atkārtoti informējot par finansiālā atbalsta pārtraukšanu komandai, klubs atsauca dalību FIBA Eirolīgā, CSKA tika izslēgts no turnīra un visi rezultāti anulēti. Rezultātā Eirolīgas B grupā palikušas piecas komandas, bet CSKA līdz piektdienai, 28. novembrim, cer saglabāt cerību spēlēt vismaz Krievijas čempionātā.

Kalendārs paredz, ka 14. decembrī CSKA izbraukumā jātiekas ar Jekaterinburgas UGMK un 21. decembrī savā laukumā ar Maskavas apgabala „Spartak”, taču klubu jau pametušas virkne labāko basketbolistu. Ilona Korstina jau sākusi sarunas ar kādu citu Krievijas komandu, projām devušās Rebeka Hammona un Enna Voutersa – spēlētājas ar lielākajiem līgumiem. CSKA vairs nevarēja apmaksāt centra spēlētājas Marijas Stepanovas (tagad spēlē Jekaterinburgas UGMK) astoņsimt tūkstošu ASV dolāru lielo līgumu, Voutersai šī summa bija par divdesmit procentiem mazāka. Otrdien „glābšanas riņķi” armijas klubam izmeta pašreizējo Eirolīgas čempionu Maskavas apgabala „Spartak” ģenerālmenedžeris Šabtajs fon Kalmanovičs, kurš, acīmredzot, būs nākamais Krievijas valstsvienības ģenerālmenedžeris. Šabtajs intervijā Sovsport.ru paziņoja, ka gatavs ņemt uz „Spartak” rezervistu soliņa CSKA spēlējošās Krievijas valstsvienības spēlētājas (Korstina, Ļisina, Artešina, Hammona, Daņiločkina).

„Sezona beidzas aprīļa beigās, jūnijā Eiropas čempionāts. Meitenēm jāsaspēlējas. Nedrīkst pieļaut viņām izskriet uz dažādiem Krievijas vai Eiropas nostūriem,” teica Kalmanovičs. „Ja vēl kāds klubs viņas vēlēsies ņemt – lūdzu. Taču tikai visas. Ja nē, „Spartak” durvis meitenēm atvērtas. Savādāk Eiropas čempionātā Krievija var izgāzties...”
Kalmanovičs uzskaita, kur iespējams ietaupīt. „Jāsamazina tiesāšanas izmaksas, jāsamaksā leģionāru licenču maksas un jauni apmaksas noteikumi aģentiem. Amerikā aģenti saņem ne vairāk par četriem procentiem līguma summas. Krievijā viņi ņem desmit procentus no kluba un piecus no basketbolistēm. Lūk, arī izdevumi uz līdzenas vietas.”

„CSKA nedrīkst atteikties no dalības Eirolīgā,” uzskata Kalmanovičs. „Pirmkārt, Krievija ir Eirolīgas ranga līdere ar četrām vietām turnīrā. Pēc CSKA izstāšanās un Orenburgas sešiem zaudējumiem mums nez vai paliks pat trīs vietas. Jāsaprot galvenais, CSKA pārstāv valsti. Jāglābj komandu.”

Tālākais sieviešu basketbola oligarha domu gājiens kļūst fantastisks. „Iespējams CSKA dabūt atpakaļ Eirolīgā. Sazinājos ar FIBA Europe sporta direktoru Kostu Iļjevu. Viņš saņēmis protestus no diviem klubiem, kuri Eirolīgā uzvarēja CSKA (Brno „Gambrinus” un Venēcijas „Umana Reyer”), un nav apmierināti ar zaudējumu ieskaitīšanu visās CSKA spēlēs (atkāpe – CSKA rezultāti ir anulēti, nevis ieskaitīti zaudējumos). Un organizācijā gatavi atpakaļgaitai, ja armijas klubs atradīs līdzekļus. Bet tos esam gatavi dot mēs ar UGMK.” Problēma esot nevis CSKA, bet tā sieviešu basketbola kluba vadībā, jo komandas faktiskais saimnieks Iščuks pat nav apmeklējis pirmdienas sanāksmi, neesot kam sniegt palīdzību.

Kalmanovičs piedāvājis izveidot palīdzības fondu krīzē cietušajiem klubiem un apspriedis šo jautājumu ar UGMK viceprezidentu Igoru Kudrjaškinu. „Atsakoties no augsti apmaksātām ārzemniecēm, pārējo problēmu nosegšanai, pēc maniem aprēķiniem nepieciešams 100-150 tūkstoši eiro. Vai tad mēs ar UGMK neatradīsim šos līdzekļus CSKA vajadzībām?” retoriski jautā Kalmanovičs. Tikmēr CSKA spēlētājas nav saņēmušas Iščuka apsolītās oktobra un novembra algas.

Citu Eirolīgas B grupas komandu gaitas

Venēcijas „Umana Reyer” pirms nedēļas ar uzvaru sāka Eirolīgas otro apli, „Palasport Taliercio” apspēlējot Brno „Gambrinus” 82:73. Fantastisku sniegumu zem groziem rādīja amerikāniete Haidena-Džonsone, izcīnot 21 atlēkušo bumbu un gūstot 9 punktus. Čirone, Andrade un Sotana trijatā vienpadsmit mēģinājumos iemeta septiņus tālmetienus, kopā ar kolēģēm sasniedzot labāku precizitāti divpunktu raidījumos (20/43 pret 22/59). Venēcietes izšķirošo atrāvienu veica pēdējā ceturtdaļā, uzvarot to ar 24:13. Venēcija – Brno video. Itālijas virslīgas spēlē svētdien piedzīvots zaudējums izbraukumā Neapolē 57:59. Pirms šovakar paredzētās Eirolīgas izbraukuma spēles Šopronā venēcieši jau skatās tālāk. „Ja līdz pirmdienai bijām nodrošinājuši vismaz trešo vietu, pēc CSKA izstāšanās jau varam finišēt vismaz otrie,” saka „Reyer” sporta direktors Andrea Pulidori. Neskaitot Šopronu, mūs teorētiski var panākt tikai Lille, kurai jāuzvar visās četrās spēlēs. Jāsaglabā koncentrēšanās katrai nākamajai spēlei, daudz neskatoties uz priekšu. Bet finišējot pirmajiem grupā, astotdaļfinālā, visticamāk, būs jāspēlē ar Pēču vai Krakovu.” Svētdien plkst. 19:00 Venēcija Itālijas virslīgas izbraukuma spēlē tiksies ar spēcīgo „Schio” vienību.

Brno „Gambrinus” zaudēja Venēcijā 73:82 un svinēja kārtējo uzvaru Čehijas līgā, sestdien sagraujot Strakonices komandu 94:36. Komandas ģenerālmenedžeris Jiri Hamza atkārtoti pauda neapmierinātību ar komandas rezultātiem, tostarp spēlētāju darbību aizsardzībā, taču aicināja saņemties un radikālas pārmaiņas negatavojas veikt. Optimismu rosinot fakts, ka atlikušās trīs spēles jāaizvada savā laukumā, šovakar ar Lilli, 10. decembrī ar „TTT Rīga” un 17. decembrī ar Šopronu.

”ESBVA Lille Metropole” savā laukumā sagādāja grūtus brīžus slikto ziņu novājinātajam Maskavas CSKA, beigās atzīstot viešņu pārākumu 79:88. Tādējādi Lille kļuva par vienīgo komandu, kas divreiz tikās ar maskavietēm, taču CSKA rezultāti anulēti un Francijas klubs palicis par vienīgo, kuram vēl jāaizvada četras spēles B grupā, sākot jau šovakar Brno. Francijas virslīgā Lille sestdien savā laukumā pieveica citu Eirolīgas komandu no Monpeljē 77:69. Sestdien 21:00 izbraukuma spēle ar „Mondeville”.

Šopronas „MKB Euroleasing” sestdien Ungārijas virslīgas spēlē pieveica trešo spēcīgāko valsts klubu, Segedas „Szeviep” 82:62. Šovakar Eirolīgas B grupas līderu spēlē Šoprona savā laukumā tiekas ar Venēcijas „Umana Reyer”. Uzvara ar vairāk nekā 11 punktu pārsvaru saglabās Ungārijas kluba izredzes pacīnīties par pirmo vietu grupā.

Izmantotie resursi:
tttriga.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-11-26 19:03, pirms 15 gadiem
umkaaa rakstīja: Vēlu viņam veiksmi.
tu kko izlasiji ari ?

  -1 [+] [-]

, 2008-11-26 19:08, pirms 15 gadiem
Dream only dream.....

  -2 [+] [-]

, 2008-11-26 19:09, pirms 15 gadiem
e baigi lidzigs kobe braientam, vai tas ir attela ?!

  +4 [+] [-]

, 2008-11-26 19:13, pirms 15 gadiem
11.09. rakstīja: e baigi lidzigs kobe braientam, vai tas ir attela ?!
Tas ir Kobe.

Olimpiskajās spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 19:55, pirms 15 gadiem
jaa bildee blakus kobem tikusi

  +2 [+] [-]

, 2008-11-26 20:29, pirms 15 gadiem
Es ary būtu priecigs, ja tiktu blakus Kobem

     [+] [-]

, 2008-11-27 01:12, pirms 15 gadiem
To FON Kalmanovičam pats izdomaji?