Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Olimpiskās spēles vai bērna kopšana? Japāņi neļauj kanādietei ņemt līdzi meitu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Olimpiskās spēles vai bērna kopšana? Japāņi neļauj kanādietei ņemt līdzi meitu
Kima Goši 2018. gada Pasaules kausā Tenerifē

Kanādas basketboliste Kima Goši (Kim Gaucher) izteikusies, ka viņai jāizdara piespiedu izvēle – būt 1) no krūts barojošai mātei vai 2) olimpietei, jo vīrusa protokolu dēļ nav atļauts uz Tokiju ņemt līdzi trīs mēnešus veco meitu.

Rīkotāji aizlieguši sportistu ģimenes locekļiem apmeklēt Tokijas spēles, aizbildinoties ar elpceļu vīrusa drošības protokoliem. Ārzemju skatītājiem aizliegts ierasties Japānā, kamēr vietējiem faniem noteikti daudzi ierobežojumi.

Kanādas sieviešu valstsvienība no 2013. gada trenējas Edmontonas pilsētā, Kalgari pavalstī. Pandēmijas ierobežojumu dēļ kanādietes šovasar pārcēlās uz ASV pilsētu Tampu, kura aizvadītajā sezonā bija NBA kluba "Toronto Raptors" mājvieta.

Kļavas lapas zemes vasara sastāv no diviem cikliem. Pirmajā nedaudz jaunāks sastāvs gatavojās “AmeriCup” finālturnīram, kas 11.-19. jūnijā notika Puertoriko galvaspilsētā Sanhuanā. Tajā 10 komandas cīnījās par medaļām un četrām ceļazīmēm uz Pasaules kausa kvalifikācijas turnīriem.

Kanādas sastāvs AmeriCup 2021

SpēlētājaPoz.PavalstsKlubs
Kayla AlexanderFOntarioCastors Braine
Laeticia AmihereFOntarioSouth Carolina (NCAA)
Miranda AyimFOntarioBasket Landes (Francija)
Shay ColleyGOntarioCharnay (Francija)
Aaliyah EdwardsGOntarioUConn (NCAA)
Nirra FieldsGKvebekaAntalya 07 (Turcija)
Sami HillGTorontoNantes Reze (Francija)
Aislinn KonigGBritu KolumbijaFribourg (Šveice)
Shaina PellingtonGOntarioArizona (NCAA)
Nayo Raincock-EkunweFOntarioLyon ASVEL (Francija)
Merissah RussellGOntarioLouisville (Francija)
Jamie ScottGVašingtona zeme (ASV)Tarbes (Francija)

Lizas Tomaidis trenētā komanda uzvarēja visās grupu turnīra spēlēs un izcīnīja pirmo vietu A grupā, taču pusfinālā zaudēja mājiniecei Puertoriko. Bronzas cīņā sekoja neveiksme otrajā pagarinājumā pret Brazīliju (82:87) un finišs ceturtajā vietā. Vienlaikus komanda rezervēja ceļazīmi uz Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru 2022. gada 6.-14. februārī.

Kanādietes turpina gatavoties Olimpiskajām spēlēm, taču 37 gadus vecajai Goši var nākties izdarīt skarbu izvēli. "Esmu spiesta izlemt starp būšanu jaunajai mammai vai olimpietei. Nav atļauts to apvienot. Tokija ir pateikusi – (spēlēm jānotiek) bez draugiem, bez ģimenes, bez izņēmumiem. Tribīnēs būs japāņu fani, arēnas atļauts aizpildīt līdz 50%, taču nevarēšu tikties ar savu meitu?"

Kanādas Olimpiskā komiteja un “Canada Basketball” uzrunāja Tokijas spēļu rīkotājus, aicinot atļaut Goši vīra un meitas klātbūtni olimpiskā turnīra laikā.

Izmantotie resursi:
https://timesofindia.indiatimes.com...