Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kaspars Cipruss: "Uzticos gan sieviešu, gan vīriešu izlašu treneriem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kaspars Cipruss: "Uzticos gan sieviešu, gan vīriešu izlašu treneriem"
Kaspars Cipruss un Luka Banki 2023. gada 27. februārī. Foto: Renārs Koris

"Mēs visi zinām, kas ir sestais spēlētājs vīriešiem. Ļoti vēlos, lai pārbaudes spēles Rīgā motivētu atnākt atbalstīt arī sieviešu valstsvienību – Latvijas pārliecinoši labāko sieviešu komandu. Viņas ir pelnījušas fanu atbalstu," pēc Eiropas čempionāta izlozes sarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Sieviešu valstsvienība vasarā desmito reizi spēlēs Eiropas čempionātā. Latvietes ielozētas A grupā – “Shlomo Group” arēnā Telavivā būs jāspēlē pret Spāniju, Grieķiju un Melnkalni. Kaimiņu grupā sacentīsies Beļģija, Itālija, Čehija un Izraēla, bet C un D grupu komandas spēlēs Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā.

Telaviva ir dārgāks galamērķis nekā Ļubļana, bet valstsvienība var rēķināties ar pilnu LBS atbalstu, uzsvēra Cipruss. “Eiropas čempionāts ir gada lielākais forums komandu sporta veidos sievietēm. No mūsu puses darīsim visu iespējamo un strādāsim, lai komandai nebūtu jāuztraucas ne par sagatavošanās posmu, ne došanos uz Izraēlu. Valdības atbalsts noderēs abām valstsvienībām.”

Ja valstsvienība turnīru sāktu Ļubļanā, tiktu plānots līgumreiss uz Slovēniju. “Tikām ielozēti grupā Izraēlā. Tas sarežģī loģistiku. Strādāsim ar tūrisma aģentūrām, lai sameklētu labākos risinājumus. Šobrīd nevaram zināt (kā veidosies turnīra gaita). Darīsim visu, lai komanda brauktu uz Slovēniju, taču plānošanas ziņā pagaidām varam būt droši tikai par pirmajām četrām dienām. Tas ir sports.”

Valstsvienības darba plānā ir 6-8 pārbaudes spēles. Tās iecerēts aizvadīt trijās nedēļas nogalēs pirms Eiropas čempionāta – orientējoši 26.-28. maijā ārzemēs, 2.-3. jūnijā un, visticamāk, 8.-10. jūnijā, Rīgā. Pagaidām tās vēl nav oficiāli izziņotas. “Pārbaudes spēļu izvēle ir treneru kompetencē – mēģināsim īstenot viņu ieceres.”

Maija sākumā Izraēlas pilsētā Eilatā notiks Pasaules kausa kvalifikācija 3x3 basketbolā. Paula Strautmane un Aleksa Gulbe iekļautas Latvijas Olimpiskajā vienībā startam 3x3 izlasē, tiesa, 5x5 valstsvienības kalendārs un pienākumi pamatdarbā ieviesīs korekcijas. Piemēram, Spānijas čempionāta “play-off” spēles var turpināties līdz 11. maijam.

“Pirms izlozes šis jautājums netika izskatīts,” trešdien, 8. martā, notikušajā sarunā atzina LBS ģenerālsekretārs. “Milzīgs pluss, ka valstsvienības treneru korpusā ir 3x3 izlases galvenais treneris (Ainars Zvirgzdiņš). Domāju, ka treneri atradīs labāko risinājumu, lai abas komandas būtu labi nokomplektētas.”

Kādi mājas darbi jāizdara līdz Eiropas čempionātam? “Svarīgākais ir labi sagatavoties, lai spēlētājas būtu veselas. Katrs iztrūkums mums ir ļoti sāpīgs, tāpēc veselība ir pirmajā vietā. Uzticos gan sieviešu, gan vīriešu izlašu treneriem – viņi māk motivēt un saliedēt. Par treneru kompetenci neuztraucos vispār.

Ciprusa teiktajā atbalsojas galvenā trenera Gundara Vētras nostāja – jāizvirza augsti mērķi, bet par tiem nav skaļi jārunā. “Jāfokusējas uz šo ciklu un modeli. (Mums nav tādi spēlētāju resursi), lai priekšlaicīgi pasludinātu, ka uzvarēsim visus. Mums jāiet no spēles uz spēli – tā, kā darījām pēdējos divos gados. Nav (publiski) jānosaka milzīgi mērķi.”

Spānija un Francija paliks basketbola lielvalstis neatkarīgi no atsevišķa turnīra iznākuma. Mazākām valstīm sevi darbos jāapliecina atkal un atkal, uzsvēra LBS ģenerālsekretārs. “Ja gribam, lai mūs ciena kā basketbola lielvalsti, tas jāpierāda katru dienu. Ar pagātnes rezultātiem nepietiek.”

Apdrošināšanas jautājums nebūs kritisks. “Galvenais, lai esam veseli. Zinām, kāpēc to darām. Lielas uzvaras spēj apvienot cilvēkus. (Gaidu, ka) šī fantastiskā vasara būs sākums kam jaunam, lielam un neredzētam – varbūt ne tikai basketbolā.”

Svētdien, 12. februārī, LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss un prezidents Raimonds Vējonis devās uz Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu. “Globen” arēnā pulcējās 9425 skatītāji – trešais lielākais skaits zviedru basketbola vēsturē. Latvietes atspēlēja 16 punktu starpību un pabeidza kvalifikācijas ciklu ar četrām uzvarām četrās spēlēs.

“Pirms spēles zviedri bija kareivīgi noskaņoti, pateicoties savam sestajam spēlētājam. Pēc spēles – saņēmām komplimentus,” atcerējās Cipruss, kurš ir regulārs viesis sieviešu basketbola spēlēs. “Uzticos mūsu dāmām. Redzējām, kādu fantastisku sniegumu spēj parādīt mūsu līderes – pavilkt līdzi pārējās spēlētājas un izveidot Komandu ar lielo burtu.”

  -2 [+] [-]

, 2023-03-24 15:21, pirms gada
Uzticos gan sieviešu, gan vīriešu izlašu treneriem

LBS neko nav pelnījis. Netiek galā ar savām iekšējām problēmām, kur krāpniekus būtībā attaisno un atļauj vadīt izlasi...

     [+] [-]

, 2023-03-24 19:06, pirms gada
Šitais šlangs beidzot patiešām varēja paklusēt par basketbola "lielvalsti" bet tikt galā ar savu cūkkūti kurā ļoti komfortabli jūtas.

     [+] [-]

, 2023-03-24 19:58, pirms gada
Cik ilgi var sūkstēties!? Gadiem ilgi runāts, cik ilgi sponsorus piesaistīt bez sasniegumiem. Tagad, lūdzu, braucam uz Pasaules Kausu un joprojām LBS nav iemācījušies biznesa plānus veidot. Vai tiešām nav basketbola sabiedrībā ex-spēlētāji, kaut amatieru līmenī, kuriem ir biznesa domāšana!? Nedomāju, ka tā ir… ar sponsoriem nav viegli, saprotu, bet šis jau sāk kļūt par izsmieklu.

Visiem atbalstīt, pabalstīt, rociņu paturēt…

     [+] [-]

, 2023-03-24 20:36, pirms gada
Mazāk E.Tomu jāsūta komandējumos uz siltām zemēm!

     [+] [-]

, 2023-03-25 08:54, pirms gada
Jā, protams, Kaspariņ, jums jau tur liela, draudzīga ģimene - rads rada galā, roka roku mazgā!