Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Elīna Babkina: "Prezidents par finanšu problēmām paziņoja e-pastā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Elīna Babkina: "Prezidents par finanšu problēmām paziņoja e-pastā"
Elīna Babkina palīdzēja Targovištes klubam izcīnīt pirmās trīs uzvaras Eirolīgā
Foto: www.baskettgv.ro

"Piecas no deviņām ārzemju spēlētājam nolēmušas atstāt komandu, rumānietēm algas samazinātas uz pusi, bet kluba prezidents ne ar vienu nesazinās. Targovištē atgriezties neplānoju un meklēju jaunu komandu," noslēdzot četru mēnešu darbu Rumānijā, sarunā ar Sportacentrs.com teica basketboliste Elīna Babkina.

Svētdien, 9. decembrī, Rumānijā notika parlamenta vēlēšanas. Sociāli Liberālā Savienība (USL) nostiprināja vadošās pozīcijas, kopā ar koalīcijas partneriem iegūstot absolūto balsu vairākumu, savukārt opozīcijas spēku koalīcija (ARD) nākamajā dienā pēc vēlēšanām izjuka. Opozīcijas sastāvā ietilpa arī Targovištes mēra Gabriela Borigas pārstāvētā Liberāldemokrātu partija (PDL).

Nedēļu vēlāk “Targovište” vadība informēja spēlētājas, ka nolemts par 50 procentiem samazināt algas, uzsverot, ka komandai debijas sezonā neizdosies iekļūt Eirolīgas “Astoņu Finālā”. Kluba prezidents atteicies no tieša kontakta ar spēlētājām, saziņai izmantojot tikai e-pastu.

“Prezidents ne ar vienu nesazinās, savukārt pārējie kluba pārstāvji pateica, ka nav jēgas atbalstīt komandu iepriekšējā apjomā,” pastāstīja Babkina. “Piecas ārzemju spēlētājas – Karija, Novosela, Beļica, Nnamaka un es – nolēmām atstāt komandu. Miļkoviča un Robinsa piekritušas spēlēt par mazāku samaksu. Ivankai Matičai algu piedāvāts samazināt uz pusi, tāpat rumāņu spēlētājām.”

Klubs pēc notikušā publicējis paziņojumu, ka neizpaudīs informāciju par komandas iekšējām problēmām, nevēloties iesaistīties konflikta risinājumā ar mediju starpniecību. “Klubs izpildījis visas saistības pret spēlētājām un personālu, šajā brīdī tas nav parādā nevienam darbiniekam. Visi, kuri neapmierināti ar notikušo, var brīvi meklēt laimi un veidot nākotni citur. Visi sezonas sākumā noteiktie mērķi paliek spēkā,” teikts kluba paziņojumā.

Babkina kluba sastāvā trenējās no augusta, Eirolīgā un Rumānijas čempionātā aizvadot 20 spēles. Astoņās Eirolīgas spēlēs aizsardze vidēji 28,3 minūtēs (trešais lielākais spēles laiks), savāca 10,1 punktu (trešais rādītājs komandā), izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs komandā), izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas, kļūdījās 3,4 reizes, pārtvēra 1,0 bumbu un izprovocēja 2,6 piezīmes. Novembrī klubs izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, pēc pirmā apļa ar bilanci 3-3 nostiprinoties B grupas vadošo komandu piecniekā un iekļūstot Eirolīgas “play-off” zonā.

Rumānijas čempionātā Babkina 12 spēlēs vidēji 22 minūtēs (piektais spēles laiks) guva 9,3 punktus (piektais rādītājs) un izdarīja 3,8 rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs). “Targoviste” kopvērtējumā dalīja pirmo vietu ar konkurentēm no Aradas “Universitea Goldis ICIM” (bilance 13-1).

“Targovištē vairāk neplānoju atgriezties un meklēju jaunu komandu,” teica Babkina.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-21 12:27, pirms 11 gadiem
Loģiski, džekam daudz lielākas problēmas nekā kaut kāds basketbola klubs..
to tik spēlētāji/spēlētājas var izdomāt, ka nu tik viņi ir svarīgākie pasaulē? ko tad viņa gribēja, lai Prezidents piezvana un viņa dos padomus?

pie tam: "Klubs izpildījis visas saistības pret spēlētājiem"

  -1 [+] [-]

, 2012-12-21 12:35, pirms 11 gadiem
pag un kā tad treneris?

Babkina tā vienkārši aiziet, un treneris paliek? Kautkas neštimmē.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-21 12:35, pirms 11 gadiem
nu kāpēc viņa izvēlas kaut kādus Rumānijas klubus!

Es saprotu ka mīlnieks tur arī strādā, bet vai tad nevar izdomāt ko labāku?

Kas ir Rumānija sieviešu basketolā? Nekas.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-21 13:01, pirms 11 gadiem
atpakaļ uz SK CESIS!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-21 13:41, pirms 11 gadiem
Kāds pārsteigums - viendienītim Rumānijas klubam problēmas - jādomā ar galvu - tāpat kā pērkot riskantas akcijas ar potenciāli lielu peļņas iespēju - liels risks arī zaudēt ..

     [+] [-]

, 2012-12-21 13:54, pirms 11 gadiem
Kā tur bija - Elīna Dillone-Zīke laikam plānoja pa velti spēlēt tur, kur varētu spēlēt pret Babkinu un Grieķi - tagad vijai arī elastīgi būs jāpielāgojas. Karoč viena būs TTT, otra Cēsīs, un abas spēlēs pa velti! Good!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-21 14:47, pirms 11 gadiem
Labi, ka ne Twitterī.
We are facing some financial problems. #Bankrot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-12-21 15:39, pirms 11 gadiem
Kurš tad ir Babkinas mīlnieks?

     [+] [-]

, 2012-12-21 16:31, pirms 11 gadiem
aivarasa rakstīja: Kurš tad ir Babkinas mīlnieks?
bijušais LV sieviešu izlases galvenais treneris, grieķis Dikeulaku!

     [+] [-]

, 2012-12-21 20:46, pirms 11 gadiem
Babkina - mūsu LAT vilcējs nākotnē. Lai Tev veicas ātri atrast kādu superklubu, vēlams bez Tava grieķa !