Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ventspilniece Otto pēc sezonas RSU pievienojas Latvijas čempionei TTT

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ventspilniece Otto pēc sezonas RSU pievienojas Latvijas čempionei TTT
Evelīna Otto. Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība ''TTT-Rīga'' pavēstījusi par ventspilnieces Evelīnas Otto piesaisti komandai.

Septiņpadsmit gadus vecā basketboliste Evelīna Otto atzīst, ka lēmumu pievienoties “TTT-Rīga” pieņemt nebija viegli: “Lēmums nebija viegls, taču tas bija pareizs! Godīgi sakot, nezinu, ko sagaidīt no jaunās sezonas, jo pirmo reizi spēlēšu tik augstā līmenī. Ceru, ka ar komandu mums būs vienots mērķis, uz kuru kopīgi ar visiem spēkiem arī iesim. Pati no sevis sagaidu labu atdevi visas sezonas garumā un uzlabot savas individuālās prasmes basketbolā!”

“TTT-Rīga” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis norāda, ka klubs ir ārkārtīgi priecīgs par vienošanos ar Evelīnu Otto: “Evelīnā mēs redzam lielu potenciālu spert nākamos karjeras soļus. Mēs rēķināmies ar viņas palīdzību jau šajā sezonā, un ceram, ka viņa spēs sniegt komandai to, ko mēs no viņas vēlamies. Ļoti labs raksturs, mērķtiecība, viņa pilnībā atbilst mūsu kluba politikai un filozofijai. Esam gandarīti par katru Latvijas jauno un perspektīvo basketbolisti, kas nonāk mūsu sistēmā.”

187 cm garā basketboliste ir Ventspils sporta skolas “Spars” bijusī audzēkne. 2020. gadā pārcēlusies uz BJBS “Rīga/Centrs/TTP”, bet jau nākamajā sezonā 16 gadus vecā Evelīna tika uzaicināta izmēģināt spēkus augstākās līgās dalībnieces Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) komandā, kur ātri vien kļuva par vienu no līderēm.

2022./2023. gada sezonas Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā Evelīna, būdama komandas jaunākā spēlētāja, vidēji katrā spēlē laukumā aizvadīja 19 minūtes, kuru laikā sakrāja 7,25 punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, nopelnīja 37 efektivitātes punktus un palīdzēja RSU iegūt valsts vicečempioņu titulu. Savukārt Baltijas līgā talantīgā basketboliste vidēji 22 minūšu laikā katrā spēlē izcēlās ar 13 punktiem, 7,4 atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli.

2022./2023. gada sezonā ventspilniece U18 meiteņu izlases sastāvā tika atzīta par Baltijas jūras kausa vērtīgāko spēlētāju, kā arī ar BJBS “Rīga/Centrs/TTP” komandu kļuva par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U19 čempionēm.

2021. un 2022. gadā Evelīna Otto tika iekļauta Latvijas U16 izlasēs. 2022. gada Eiropas U16 čempionāta septiņās spēlēs viņa caurmērā sakrāja 10,9 punktus, savāca 9,7 atlēkušās bumbas un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles, sakrājot 12,6 efektivitātes punktus.

“TTT-Rīga” aktīvi turpina gatavošanos jaunajai sezonai, komandā atgriezusies basketboliste Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila un amerikāniete Dekija Koena, noslēgts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Kairu Lamberti, lietuviešu uzbrūkošo aizsardzi Gabiju Meškonīti, franču vieglo uzbrucēju Margo Klavo un latviešu perspektīvo garo spēlētāju Evelīnu Otto. Zināms, ka “TTT-Rīga” FIBA Eirolīgas kvalifikācijas spēles aizvadīs pret vairākkārtējo Rumānijas čempioni “ACS Sepsi-Sic”. Pirmais mačs gaidāms 20. septembrī izbraukumā, bet Rīgā pretinieces tiks uzņemtas 27. septembrī.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
TTT

     [+] [-]

, 2023-08-21 13:27, pirms 11 mēnešiem
Latviešu spēlētāju kodols TTT veidojas ļoti simpātisks. Vēl derētu garajā galā Aiju Jurjāni piesaistīt!

     [+] [-]

, 2023-08-21 13:35, pirms 11 mēnešiem
Kas ar RSU, beigas? Vai atgriezas amatieru limeni?

     [+] [-]

, 2023-08-21 14:36, pirms 11 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Kas ar RSU, beigas? Vai atgriezas amatieru limeni?
Nesen meitenes piedalījās pārbaudes turnīrā Itālijā, kur spēlēja pret ASV komandām no NCAA 1. divizijas