Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Britu basketbolistes izkrīt uz B divīziju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Britu basketbolistes izkrīt uz B divīziju
EuroBasket Women 2009 izloze Rīgā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Lielbritānijas sieviešu basketbola valstsvienība pirmdien pēdējā spēlē par palikšanu Eiropas čempionāta A divīzijā piekāpās Rumānijai 66:71, zaudēja vietu spēcīgāko sabiedrībā un izkrita uz B divīziju.

Neveiksme mazinājusi Lielbritānijas cerības spēlēt 2012. gada Olimpiskajās spēlēs Londonā, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja un Starptautiskā basketbola federācija vēlas, lai turnīra rīkotāji būtu vismaz Eiropas spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Pirms sacensībām Uļjana Semjonova, divkārtējā Olimpiskā čempione, daudzkārtējā Eiropas čempione un Eiropas čempionu kausa ieguvēja, izvilka Lielbritānijai trešo izlozes numuru, Rumānijai ceturto, Bosnijai-Hercegovinai pirmo un Somijai otro.

Kopā ar Lielbritāniju (bilance 3-3) uz B divīziju pārceļas arī Bosnija-Hercegovina (0-6), bet Rumānija (5-1) un Somija (4-2) nosargāja vietas A grupas 22 elites komandu grupā. Lielbritānijas un Bosnijas-Hercegovinas vietā A grupā iekļūs divas labākās B divīzijas vienības.

32. Eiropas Sieviešu basketbola meistarsacīkstes 2009. gada 7. – 20. jūnijā notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā. Pirmajās trīs dienās komandas sacentīsies četrās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Trīs labākās komandas no katras apakšgrupas iekļūs kvalifikācijas kārtā, kur aizvadīs vēl trīs spēles ar blakus apakšgrupas vadošo trijnieku. Astoņas no divpadsmit kvalifikācijas kārtas dalībniecēm iekļūs ceturtdaļfinālos.

FIBA EuroBasket Women 2009 izlozes rezultāti

Grupa1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs
ASpānijaČehijaSlovākijaUkraina
BLatvijaPolijaGrieķijaUngārija
CKrievijaTurcijaLietuvaSerbija
DBaltkrievijaFrancijaIzraēlaItālija

Komandas grupās ieguva sekojošus numurus -
A grupa: Spānija 3, Čehija 2, Slovākija 4, Ukraina 1
B grupa: Latvija 2, Polija 3, Grieķija 1, Ungārija 4
C grupa: Krievija 2, Turcija 3, Lietuva 1, Serbija 4.
D grupa: Baltkrievija 1, Francija 3, Izraēla 4, Itālija 2

A un B grupa spēlēs Liepājā, C un D grupa sacentīsies Valmierā.

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com

  -4 [+] [-]

, 2009-01-20 00:03, pirms 16 gadiem
Hahaaaa.. Kā teica varenais Džims Kerijs: "Looo-ooo-zers!"

Bet nu ja nopietni, tad nesaprotu, kā tādā valstī kā Lielbritānija, var būt tik zems tik pasauslavena sporta līmenis. Kaut vai tur daudz imigrantu no dažādām valstīm, kurās spēlē basketbolu, vai tad viņi savas GB dzimušās atvases neatdod trenēties basketbolā un no tiem neizaug talanti?
Vai arī valdība tur tik nabaga, ka nedod naudu sistēmas sakārtošanai..
Savādi.

Bet nu vienlaga: "Loo-oo-sers!"

Vismaz par kaut ko mēs, latvieši, varam būt lepni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-01-20 00:14, pirms 16 gadiem
Common, tev nav tiesiibas vinjus saukt par looseriem. vienkaarshaa patiesiiba ir taada ka nevienam tas sporta veids GB nav vajadziigs. nu kaa piemeeram pie mums LV nevienam neinteresee lauku hokejs. nu neinteresee vinjiem tur basiits un viss. un btw. pa lielam sievieshu basiits iet kopaa ar viirieshu un tas arii paraada viirieshu liimeni tur. nu nav basiits nekaadaa 4-5 vietaa peec futbola, regbija un taa treshaa sporta veida. nu vieglatleetika mosh vinjiem veel cienjaa. bet basiitis ir pilniigs zero - ne tur kaadam interesee skatiities, ne sponsoreet, ne speeleet...

  -1 [+] [-]

, 2009-01-20 00:31, pirms 16 gadiem
aaa, jaa, atcereejos - pastieties cik daudz snooker speeleetaaji no GB - vinjiem tur vesela liiga, kausi notiek, eurosport raada, nu briti tak dominee snookeraa, dafiga sponsori, skatiitaaji iet un arii speeleetaaji ir dafiga - kas ir mums neredzamaa dalja kas iet zem tiem visiem snooker staariem. un tad paraleeli padomaajiet pat par e.g. viirieshu basiisha liigu (nerunaajot nemaz par sievieshu), kur speelee arii legjendaarais Ivanovskis - kautkaados angaaros sanaak vechi un uzspeelee vakaros. taadeelj arii viirieshu izlase ja mani atminja nevilj bija vienmeer B liigaa, kur ciiniijaas ar papua-jaungvineju. tagad tikai sasparojaas un naturalizeeja amerikaanjus, lai var godam nospeeleet londonas speelees.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-20 00:42, pirms 16 gadiem
pohuj

  -3 [+] [-]

, 2009-01-20 00:44, pirms 16 gadiem
Dzirdeeju, ka Ivanovska dzzivesbiedre speeleeshot Britu Sieviešu Basketbola Liigaa, lai celtu liimeni...