Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Jutām atslābuma sekas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zvirgzdiņš: "Jutām atslābuma sekas"
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Spēles sākumā izmantojot savas izdevības, būtu vieglāk panākt izrāvienu un rezultāts būtu mums labvēlīgāks, taču jārēķinās, ka tāds ir sports un nevaram vienmēr panākt visu, ko vēlamies," pēc iekļūšanas Baltijas Sieviešu basketbola līgas finālā eSports.lv atzina SK "Cēsis" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

SK "Cēsis" iekļuva Baltijas līgas finālā otro gadu pēc kārtas un svētdien, tāpat kā pērn, sacentīsies ar turnīra pēdējo deviņu gadu uzvarētājām Viļņas "Teo". Vienreiz Zvirgzdiņš jau finālā spēlēja ar Viļņas klubu, tolaik vēl vadot "TTT Rīga".

"Salīdzinot ar laiku pirms astoņiem gadiem, atšķirības spēlējot Baltijas līgā ir lielas,” teica Zvirgzdiņš. „Pirmkārt, mainījušās paaudzes. Otrkārt, līgā tagad ir daudz ārzemnieču, tādējādi arī basketbola līmenis atšķiras. Tai pašā laikā, tas bija ļoti patīkams periods, jo Baltijas līga tajā laikā bija spēcīga ar labām spēlēm, „Teo” toreiz spēlēja visa Lietuvas izlase. Taču sports sastāv no pārmaiņām, nemitīgas maiņas un jauni izaicinājumi gan klubiem, gan treneriem."

„Spēle ar "Arvi" nebija skatāma un to viegli pamatot. Tūlīt pēc uzvaras Latvijas čempionāta sekoja psiholoģiskais atslābums. Apmeklējām Londonu, daudzas spēlētājas iedzīvojās veselības problēmās un tas viss kopā nevarēja veicināt pilnvērtīgu gatavošanos. Taču esmu priecīgs par izdarīto, jo aizsardzībā nostrādāja mājas sagataves, visas meitenes ļoti labi nospēlēja aizsardzībā un tas nosvēra uzvaru kausus mūsu pusē."

"Mūsu rīcībā ir „Teo” spēļu video, statistika, viņas ļoti pārliecinoši nospēlēja Lietuvas čempionātā, jau pirmajā puslaikā sagraujot „Arvi”," sarunas noslēgumā Latvijas čempioņu galvenais treneris domās jau bija finālspēlē.

Īpaša iemesla skumt nebija arī pretinieču komandai.

„Spējām labi atjaunoties pēc spēles ar „Teo” un cīņas gaita rādīja, ka varam līdzvērtīgi cīnīties ar „Cēsīm”, apmierināts ar savas vienības spēli pusfinālā bija Lietuvas vicečempioņu Marijampoles „Arvi” galvenais treneris, savulaik divkārtējais BWBL uzvarētājs kopā ar „Lietuvos Telekomas” Aļģirds Budenas.

„Vienīgās problēmas – traumu guva Lizanna Mērfija un bija grūtības ar metienu precizitāti. Uzskatu, ka citādi spēle izdevās. Kopumā domāju, ka citām komandām nav izredžu šeit pārspēt „Teo”, viņām jābūt pirmajām. Baltijas līgā „Teo” ir objektīvi spēcīgākā komanda.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja