Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dikeoulakos: "Meitenes nebija koncentrējušās"

Jānis Celmiņš

Dikeoulakos: "Meitenes nebija koncentrējušās"
George Dikeoulakoss
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Sieviešu valstsvienības galvenais treneris George Dikeoulakoss pēc zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Izraēlu (66:71) pateicās līdzjutējiem par atbalstu un atvainojās par komandas sniegumu un rezultātu.

"Zinājām, ka pretinieces 38 minūtes izmantos zonas aizsardzību, gatavojāmies ar to cīnīties, taču atsevišķās detaļās nenostrādājām līdz galam. Pretiniecēm nebija ko zaudēt, un viņas izraudzījās ļoti riskantu aizsardzības variantu - koncentrējās groza apakšā, ļaujot mums mest trīspunktniekus. Mēs viņas centāmies izvilkt ārā, un panākt, lai uzbrukums būtu sabalansēts. Taču sīkās detaļās netika nostrādāts līdz galam," pēc spēles atzina Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris George Dikeoulakoss.

Treneris atzina, ka viņu nav apmierinājis dažu spēlētāju koncentrācijas līmenis. "Mans lielākais pārmetums spēlētājām ir par nepietiekamu koncentrēšanās līmeni, taču zaudējums ir mūsu kopējā neveiksme. Arī treneru neveiksme. Diemžēl dažai potenciālajai līderei šī nebija vislabākā diena. Savukārt basketbolistēm, kuras labi palīdzēja komandai spēles vidū, pietrūka pieredzes un prasmes uzvarēt galotnē."

"Nekādā gadījumā neesmu zaudējis ticību spēlētājām. Tagad mums jābūt uzmanīgiem, lai meitenes, īpaši jaunās, nezaudētu pārliecību par sevi. Jāizpēta kļūdas, lai saprastu, ka zaudējām nevis mūsu sliktā līmeņa dēļ, bet gan tāpēc, ka konkrētas lietas šodien neizdarījām tik labi, kā rakstīts mācību grāmatā. Nav laika asarām, jāgatavojas atlikušajām četrām spēlēm. Katrā no tām gribam uzvarēt," pēcspēles preses konferences nslēgumā pauda treneris.

Liene Jansone šodien nespēlēja, jo trenera skatījumā spēlē pret Izraēlu vairāk šajā pozīcijā noderēja tāda spēlētāja, kāda ir Aija Putniņa. Dikeoulakoss treniņos seko tam, kā Liene atgūstas pēc savainojuma. Treneris uzskata, ka iespējami ātri ir jāaizmirst šodienas spēle un jāgatavojas nākamajām spēlēm. Latvijas izlases galvenais treneris uzsvēra, ka ļoti būtiski bijis tas, ka Latvijas izlase pēc pretinieču kļūdām neguva ne punkta, taču Izraēlas izlase teicami izmantoja Latvijas izlases spēlētāju pieļautās kļūdas, kopumā tādā veidā gūstot 16 punktus.

 +16 [+] [-]

, 2010-08-17 20:44, pirms 14 gadiem
Spēli gan neredzēju, bet vērtējot tikai šos trenera izteikumus, ir jāsaka, ka treneris komentāros ir bijis profesionāls un korekts.

 +13 [+] [-]

, 2010-08-17 20:53, pirms 14 gadiem
Koncentrācijas līmenis .
Varbūt tomēr koncentrēšanās?

  -1 [+] [-]

, 2010-08-17 21:31, pirms 14 gadiem
nu pēc virsraksta jau var padomāt ka meitenes no spirta taisītas

  -2 [+] [-]

, 2010-08-17 21:54, pirms 14 gadiem
Mani neapmierni Tu Žorik(George)

  +3 [+] [-]

, 2010-08-17 23:47, pirms 14 gadiem
Jauki savu vainu novelt uz spēlētājām....

Kur tad visas runas par mūsu pārsvaru groza apakšā? Pat puslaikā Baško to pašu vēl runāja, laikam no trenera saklausījusies, lai gan bija redzams, ka groza apakšā mūsu lēnīgie kosmosa kuģi tiek atbruņoti. Mazās nespēj izvēlēties pareizu leņķi iespēlei uz ūsiņu, bet lielie tanki nespēj ieņemt pozīciju, panākt soli pretī īstajā brīdī.
Līdz ar to pazūd vecais labais iekšā-ārā, vismaz 4 spēlētājas spēlē pa āru, bumba tiek tirināta pa perimetru līdz pēdējās sekundes pūtienam.

Kā var treneris nesaprast, ka spiediens uz apakšu - tā ir bumbas iespēle uz apakšu (kurai seko vai nu apspēle, vai ieraušanās, vai back door, vai atpakaļ ārā, vai ārā uz otru pusi), nevis pliks augumu pārsvars, kurš tiek neiztralizēts ar aktīvu un asu zonas aizsardzību?

Varbūt pēc šīs spēles vēl kāds vēlas atkārtoti apgalvot, ka mums ir labākā priekšējā līnija eiropā? :-)

Grieķis šodien izgāzās.

     [+] [-]

, 2010-08-18 10:10, pirms 14 gadiem
Man gan liekas, ka jebkuram, kurš redzēja spēli ir skaidrs, ka komandas vajakais posms ir tieši Dikeoulakoss ...

     [+] [-]

, 2010-08-18 11:32, pirms 14 gadiem
Neesmu basketbola spečuks, bet man kā lajam "krita" acīs sekojošais:
1) kas tā par taktiku - nekustīgi stāvēt uz perimetra un laist apkārt bumbu? It īpaši, ja pie ūsiņām nav neviena un židietes visur paspēj?
2) kur ir LV izlases ātrums, ātrie uzbrukumi? Kā pusātrajā pāriet pāri centram tā apstājas un gaida partneres... Izskatās jau pēc trenera uzstādījumiem, lai gan pats burkšķ, ka ātro punktu nebija vispār... Vai tad savulaik izdevīgās situācijās "skrien un met" nebija viens no mūsu trumpjiem?
3) Neredzēju, ka tiktu izmantotas garās spēlētājas, ka būtu kaut kādas jēdzīgas kombinācijas caur viņām. ,manuprāt Tamane un Kubliņa vispār netiek izmantotas atbilstoši viņu spējām un plusiem.
4) Niedolas stiprā puse - saņemt bumbu pie soda laukuma un iziet cauri līdz gozam arī netika izmantota vispār.
5) Dīvaini bija pie neizšķirta rezultāta turēt laukumā Babkinu, kura regulāri atbildīgos brīžos rupji kļūdās, bet Eglīti palaist laukumā uz pēdējā minūtē, kad tam vairs nebija jēgas. Zanei tomēr ir lielāka pieredze.
Kopsvailkums - manuprāt grieķis ar savu lēno lēno helēņu basketbola skolu, ilgajām izspēlēm vienkārši noraka spēli - man negribas vainot nevienu no mūsu meitenēm, jo bija grūti atrast kompromisu starp trenera uzstādījumiem un tām lietām, ko viņas māk un ir pieradušas darīt...
Šobrīd izskatās ka treneris grib pilnībā lauzt LV izlases spēles stilu, ka viņš nav iepazinies ar visu mūsu meiteņu stiprajām pusēm vai arī nevēlas / negrib tās izmantot...