Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kristīne Kārkliņa: "Bija iespējas, kuras palaidām garām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristīne Kārkliņa: "Bija iespējas, kuras palaidām garām"
Kristīne Kārkliņa 13. janvāra spēlē ar "Wisla Can-Pack" guva 17 punktus
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Ir nožēla un sarūgtinājums par dažām spēlēm, kurās neizdevās uzvarēt. Zaudējām pirmo spēli izbraukumā Ungārijā. Bija vēl dažas iespējas, diemžēl tās palaidām garām," pēc saspringtās cīņas ar Guntas Baško pārstāvēto Polijas komandu "Wisla Can-Pack Krakow" uz Eirolīgas sezonas pirmajām deviņām spēlēm atskatās sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" un Latvijas valstsvienības saspēles vadītāja Kristīne Kārkliņa.

Ceturtdienas spēlē ar Eirolīgas “Četru Fināla” dalībnieci TTT uzbrukums bija labāks, kā ierasts. Ja pirmajās četrās mājas spēlēs rīdzinieces ar četrām leģionārēm sastāvā guva attiecīgi 49, 60, 55 un 49 punktus, sacensībā ar “Wisla” izdevās savākt 74 punktus. Mājinieces realizēja 43,9% divpunktu un 35,3% trīspunktu metienu, līdz trešās ceturtdaļas vidum saglabājot vadību.

“Priecē, ka labi strādājām uzbrukumā,” sacensību vērtē Kārkliņa. “Satura ziņā spēle ar “Wisla” bija labākā Eirolīgas sezonā. Pārgājām pāri mūsu katastrofālajai robežai – 50 gūtiem punktiem uzbrukumā. Spēles beigās pretiniecēm izdevās veiksmīgs spiediens uz groza apakšu. Tas ir normāli, ņemot vērā, ka mūsu vienīgajai garajai spēlētājai Līgai Šurkusai tā bija pirmā spēle, kad viņa izgāja laukumā. Bija grēks viņu neizmantot pieredzes iegūšanai, spēlējot pret tāda līmeņa sāncensēm.”

Ceturtdien Kristīne atkārtoja savu sezonas labāko rezultātu Eirolīgā, “Wisla” grozā sametot 17 punktus. Aizsardze realizēja 75% metienus, iemeta 5 no 7 divpunktu metieniem, realizēja tālmetienu, nevainojami izpildīja brīvmetienus (4/4) un, pateicoties agresīvai spēlei uzbrukumā, piecas reizes piespieda pretinieces pārkāpt noteikumus. Kārkliņas rēķinā arī 2 rezultatīvas piespēles. Interesanti, ka spēlētāja tikpat labi spēlēja arī 2010. gada 13. janvārī, kad “TTT Rīga” savā laukumā pieveica Viļņas “Teo basket”, bet Kristīne lietuviešu grozā sameta 23 punktus.

Neskaitot laukumā pavadīto minūti spēlē ar “USO Mondeville” un pārējo spēlētāju savainojumu dēļ nopelnīto spēles laiku Krakovā, pirmo reizi sezonā vairāk par 10 minūtēm pavadīja centra spēlētāja Līga Šurkusa. Eirolīgā debitēja Ieva Krastiņa. “Kopš Ziemassvētku pārtraukuma visas meitenes rēķinās, ka būs jāiet laukumā, viņām būs tur jābūt un no viņām prasīs atpūtināt tās spēlētājas, kuras parasti spēlē vairāk,” jaunās spēlētājas uzslavē Kārkliņa. “Domāju, ka Līga laukumā turējās labi, viņa ir malacis. Zinājām “Wisla” taktiku, tāpēc mazie spēlētāji palīdzēja lielajiem, bet uzbrukumā centāmies spēlēt ar seju pret grozu. Sanāca.”

Spēlētājas Eirolīgas sezonu nosacīt var iedalīt trīs daļās. Pirmajās četrās spēlēs Kārkliņa laukumā devās sākumsastāvā, līdz nelaimīgajā izbraukuma spēlē ar Krakovu sastiepa labās kājas potīti. Nākamajās trīs sacensībās – mājās ar Mondevilu un Pēču, izbraukumā Košicē - Kristīnes spēles laiks bija attiecīgi 6, 0 un 12 minūtes. Pilnvērtīga atgriešanās laukumā notika 15. decembrī Taranto, bet jaunus spēkus palīdzēja gūt Ziemassvētku pārtraukums. “Sezonas gaitā man bija kritums, kad guvu savainojumu,” stāsta Kārkliņa. “Radās dažas problēmas, lai tiktu atpakaļ. Šobrīd esmu tam pāri un diezgan labā formā.”

Kā vērtēt pirmās deviņas spēles Eirolīgā? “Sezona iet interesanti. Ne tik labi, kā gribētos. Redzot, kādas komandas nāk pretī, cerējām uz kaut ko vairāk, tikt ārā no grupas. Tāds bija mērķis, diemžēl tas nenotika. Iemeslu ir daudz, nav viena vai divu vainīgo,” teica Kārkliņa un sarunas noslēgumā uzskaitīja patīkamos brīžus. “Atceros uzvaru pret Mondevilu. Bija interesanti spēlēt pret komandas biedrenēm Latvijas izlasē, Guntu, Aiju. Domāju, mūs sagaida interesants mačs Francijā pret Aijas komandu.”

  -2 [+] [-]

, 2011-01-17 15:16, pirms 13 gadiem
Weixmi turpmaak.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-17 18:10, pirms 13 gadiem
kopējais TTT sniegums Eirolīgā- KAUNS & NEGODS
Ivars Ošiņš

     [+] [-]

, 2011-01-17 22:09, pirms 13 gadiem
Kādas iespējas?? Nevienā brīdī nav bijušas iespējas! (fool)