Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gunta Baško: "Eirolīgā katru spēli spēlēsim kā pēdējo"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gunta Baško: "Eirolīgā katru spēli spēlēsim kā pēdējo"
Gunta Baško
Foto: www.wislacanpack.pl

"Treneris minēja un stāstīja, ka "TTT Rīga" palikusi bez centra spēlētājas, taču spēlei gatavojāmies kā parasti. Nedomāju, ka Rīga ņems un atdos spēli. Tāpat būs interesanta cīņa," pirms Eirolīgas devītās kārtas spēles aizvadot treniņu Daugavas sporta namā, teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine un Polijas kluba "Wisla Can-Pack Krakow" uzbrucēja Gunta Baško.

Profesionāles karjeras laikā Baško spēlējusi Izraēlas, Francijas, Spānijas, Itālijas un Polijas klubos, taču Rīgā ar savu ārzemju komandu viesojas pirmo reizi. “Man vienmēr ir paticis spēlēt Rīgā, tikai šoreiz sanāk, ka daru to citā komandā,” teica basketboliste. “Mums tā ir ļoti svarīga spēle, tāpēc jākoncentrējas, lai uzvarētu.”

Mēnesi pēc sezonas sākuma Gunta guva kājas savainojumu un deviņas nedēļas nevarēja trenēties kopā ar komandu, taču visu decembri veltīja individuālajiem treniņiem. Pirms deviņām dienām Baško atgriezās “Wisla” ierindā un kopš tā brīža palīdzējusi komandai izcīnīt divas mājas uzvaras Polijas kausa un nacionālā čempionāta spēlēs.
“Braucu ar riteni un gāju uz svaru zāli vēl pirms zabāka noņemšanas,” teica Baško. “12. vai 13. decembrī atkal varēju staigāt ar abām kājām. Pirmie soļi bija grīļīgi, taču mēneša laikā esmu pielāgojusies un viss ir normāli. Jocīgi bija tikai pāris pirmās dienas, kad vajadzēja iemācīties pareizi iet. Likt uzsvaru uz pareizo kāju, lai neietu klibodama. Tagad jūtos labi!”

Jaunā gada pirmajās divās nedēļās “Wisla” sastāvā notikušas vēl vairākas izmaiņas. Divas no komandas vadošajām basketbolistēm – amerikāņu centra spēlētāja Dženela Bērsa un kapteine Dorota Gburčika-Sikora, paziņoja par pirmdzimto gaidām. “Ziņas par divu spēlētāju grūtniecību nāca kā pārsteigums,” atceras Baško. “Prieks par meitenēm, ka viņām būs ģimenes (pieaugums), bet dzīve turpinās, komandai jāspēlē tālāk. Tagad mums ir jauna kapteine – Eva Kobrina.”

Pēc Guntas domām “Wisla” izdevies atrast spēcīgas aizvietotājas baltkrievu centra spēlētājas, pasaules čempionāta simboliskā piecnieka dalībnices Jeļenas Ļevčankas un amerikāņu uzbrucējas Nikolas Pauelas personās. “Ļevčanka ir labs piektais numurs. Būs mums ļoti labs papildinājums pie centra spēlētājiem, jo reāli komandā tādas bija tikai divas – Kobrina un Ļečevska. Amerikāniete Pauela pastiprinās ārējo līniju, turklāt viņa var spēlēt arī iekšā. Esmu priecīga par papildinājumiem.”

Krakovas kluba galvenais treneris Hosē Ernandess pirms diviem gadiem kopā ar Baško un Spānijas komandu “Halcon Avenida” dzimtajā Salamankā spēlēja Eirolīgas finālā. Pērn spāņu speciālists “Četru Finālā” viesojās vēlreiz, Valensijā vadot Polijas klubu. Vai jaunākie pastiprinājumi likuši izvirzīt augstākus mērķus Eirolīgā? “Lai gan izmaiņas notikušas daudzu komandu sastāvos, “Wisla” galvenais uzsvars joprojām ir cīņām Polijas čempionātā. Eirolīgā katru spēli spēlēsim kā pēdējo un, jo tālāk tiksim, jo labāk.”

Spēles sāksies plkst. 19:30 Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, Grostonas ielā 6b.