Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

“TTT-Rīga” pastiprinās ar Eirolīgā spēlējušu francūzieti Margo Klavo

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

“TTT-Rīga” pastiprinās ar Eirolīgā spēlējušu francūzieti Margo Klavo
Margo Klavo. Foto: TTT

“TTT-Rīga” pastiprinājusi komandas sastāvu ar 30 gadus veco un 184 cm garo franču basketbolisti Margo Klavo, kura ir guvusi ievērojamu pieredzi Francijas spēcīgākajā sieviešu basketbola līgā, kā arī spēlējusi Eirolīgā un Eiropas kausa izcīņā.

Komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis: “No tām spēlētājām, kas bija pieejamas, izvēlējāmies Margo, jo viņai ir ievērojama pieredze augsta līmeņa vietējā čempionātā, kas ir parādījis viņas vērtības – pietiekami gudra basketboliste ar cīnītājas raksturu, kas pilnībā atbilst mūsu komandas stūrakmeņiem.”

Margo Klavo: “Esmu ļoti priecīga pievienoties komandai un ar nepacietību gaidu, kad ar visiem iepazīšos. Jūtos pagodināta spēlēt “TTT-Rīga”, un esmu pateicīga par iespēju cīnīties un aizstāvēt kluba krāsas. Paldies par izrādīto uzticību! Galvenie faktori, kāpēc izlēmu doties uz Rīgu – klubs ir profesionāls, tam pieder vairāki čempionu tituli un šajā sezonā komanda cīnīsies Eirokausā vai Eirolīgā. Turklāt mēs ar ģimeni atklāsim citu dzīvesvietu, citu valsti un citu klubu. Esam sajūsmā!”

Vieglās uzbrucējas pozīcijā spēlējošā francūziete lielāko daļu savas karjeras pavadījusi Francijas spēcīgākajā sieviešu basketbola līgā – trīs sezonas Eirolīgas dalībnieces “CJM Bourges” komandā (2009.-2012.), pa vienai – “Cavigal Nice” (2013./2014.), “Lyon ASVEL Feminin” (2014./2015.), “Nantes Rezé” (2015./2016.) un “Charleville-Mézières” (2016./2017.), pēc tam uz vienu sezonu devusies leģionāres gaitās uz Vācijas bundeslīgas un Eirokausa komandu “TSV Wasserburg”, bet tad atkal atgriezusies Francijā, lai trīs gadus spēlētu “Tarbes Gespe Bigorre” vienībā. Vairākkārt piedalījusies Eirokausa izcīņas turnīrā.

Savā līdz šim pēdējā (2021./2022.) basketbola sezonā Margo Klavo bija Francijas kluba “Landerneau Bretagne” sastāvā, kur regulārajā sezonā vidēji katrā spēlē guva 9,8 punktus, izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas un atdeva 1,1 rezultatīvu piespēli, savukārt izslēgšanas spēlēs basketboliste vidēji 15 minūtēs katrā spēlē sakrāja 7,3 punktus, savāca 2,3 bumbas zem groziem un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles.

Francūzietes panākumu kontā ir Francijas jauniešu izlašu sastāvā izcīnīta sudraba medaļa FIBA Pasaules čempionātā un trīs bronzas medaļas FIBA Eiropas čempionātos. 2014. gadā viņa Francijas izlases sastāvā ieguva zelta medaļas Pasaules universitāšu čempionātā 3x3 basketbolā un tika atzīta par sacensību vērtīgāko spēlētāju. Savas karjeras laikā basketboliste divas reizes izcīnījusi Francijas čempiontitulu, četras reizes triumfējusi Francijas kausā un vienu reizi – Vācijas kausā.

Aizvadīto sezonu basketboliste pavadījusi mājās, gaidot un audzinot mazuli.

“TTT-Rīga” aktīvi turpina gatavošanos jaunajai sezonai, komandā atgriezusies basketboliste Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila un amerikāniete Dekija Koena, noslēgts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Kairu Lamberti, lietuviešu uzbrūkošo aizsardzi Gabiju Meškonīti un franču vieglo uzbrucēju Margo Klavo. Zināms, ka “TTT-Rīga” FIBA Eirolīgas kvalifikācijas spēles aizvadīs pret vairākkārtējo Rumānijas čempioni “ACS Sepsi-Sic”. Pirmais mačs gaidāms 20. septembrī izbraukumā, bet Rīgā pretinieces tiks uzņemtas 27. septembrī.

Informāciju sagatavoja:
“TTT-Rīga”

     [+] [-]

, 2023-08-16 14:41, pirms 11 mēnešiem
Interesanti kur pazudusi Zenta Meļņika?

     [+] [-]

, 2023-08-16 17:14, pirms 11 mēnešiem
Gulbim būs materiāls jau kopš sezonas sākuma

     [+] [-]

, 2023-08-16 20:32, pirms 11 mēnešiem
Ļoti šaubos vai vajadzēja ņemt šo spēlētāju. Pirmkārt basketbols viņai noteikti nebūs pirmajā vietā. Otrkārt no leģionārēm tiek prasīts rezultāts un šai skaidri redzams ka ar katru gadu tas iet uz leju.