Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT pretiniece dažādu problēmu dēļ atceļ trīs pārbaudes spēles pēc kārtas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT pretiniece dažādu problēmu dēļ atceļ trīs pārbaudes spēles pēc kārtas
Ana Daboviča 27. jūnijā Valensijā kļuva par divkārtēju Eiropas čempioni. Foto: FIBA

Francijas basketbola klubs "Lattes Montpellier" trešdien, 15. septembrī, paziņoja, ka atceļ trešo pārbaudes spēli pēc kārtas, jo nākamā sarunātā pretiniece – "Lyon ASVEL" – paspējusi vienoties ar citu sparinga partneri. "Antilopes" būs "TTT Rīga" pretinieces Eirolīgā.

Monpeljē klubs pirmo pārbaudes spēli aizvadīja 3. septembrī, neitrālā laukumā piekāpjoties “Tarbes” ar 60:64. Nākamajās divās nedēļās bija sarunātas vēl trīs trīs draudzības spēles, taču dažādu iemeslu dēļ nenotiks neviena.

Galvenais iemesls? “Antilopju” rindās šobrīd iztrūkst piecas spēlētājas – Francijas valstsvienības dalībnieces Olīvija Epupa un Diandra Čačuanga, Eiropas čempione Ana Daboviča, kā arī Ana Marija Filipa un Marī Mbujamba.

Iztrūkuma rezultātā “Lattes Montpellier” atteicās no mājas spēles pret katalāņu klubu “Uni Girona” (7. septembrī) un izbraukuma pārbaudes pret Lionas ASVEL (11. septembrī). Otrajai spēlei bija jānotiek neitrālā laukumā Klermonā.

Trešā pārbaudes spēle bija paredzēta 18. septembrī mājās pret ASVEL, taču trešdien nācās atteikties arī no šīs ieceres. Lionas klubs pēc nenotikušās spēles 11. septembrī paspēja vienoties ar Klermonas vienību, lai izpildītu uzņemtās saistības. “Lattes Montpellier” turpina meklēt citas pretinieces.

Divas kluba spēlētājas – Ana Marija Filipa un Miņa Turē – mēneša sākumā tika izsauktas uz Francijas 3x3 izlases treniņnometni. Abas gatavojās Eiropas čempionātam, kas 10.-12. septembrī risinājās Parīzē, tiesa, Filipa pirms finālturnīra tika atskaitīta.

“Antilopes” sezonu sāks 3. oktobrī, Francijas čempionāta spēlē uzņemot Šarlvilas “Flammes Carolo” vienību. Eirolīgas kampaņa startēs 6. oktobrī ar mājas cīņu pret Čehijas čempioni “USK Praha”. Monpeljē un TTT pirmā tikšanās plānota 2. novembrī Francijā.

Izmantotie resursi:
https://www.blma.fr/actualites-club...
https://www.blma.fr/actualites-les-...