Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kelsija Plama: "Markels Fulcs pārsteidza mani, atbraucot uz WNBA draftu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kelsija Plama: "Markels Fulcs pārsteidza mani, atbraucot uz WNBA draftu"
Kelsija Plama (Kelsey Plum) un Markels Fulcs (Markelle Fultz) 2017. gada 13. aprīlī WNBA draftā Ņujorkā. Foto: WNBA/NBAE

"Profesionālajā sportā visu laiku jāparāda labāko sniegumu, jāuzvar. Tajā pašā laikā tu dari, ko mīli. Esmu jauna, joprojām gribu priecāties. Jāprot sabalansēt abas lietas, strādāju pie tā," pirms Eirolīgas spēles pret TTT sarunā ar Sportacentrs.com teica ASV izlases, "Fenerbahce" un "Las Vegas Aces" basketboliste Kelsija Plama (Kelsey Plum).

Pulkstenis rāda 21:05. Piecas minūtes pēc “Fenerbahce” treniņa beigām viena spēlētāja joprojām ir laukumā. Treneris, stāvot zem groza, augstu uzmet gaisā bumbu un skaļi sauc: “Viens, divi, trīs”. Meitene saņem bumbu pie trīspunktu metienu līnijas, zibenīgi pārvietojas pa labi un izmet. Vēlreiz.

Pusotru stundu agrāk viņa, saziņā ar kluba pārstāvjiem devusi piekrišanu sarunai pēc treniņa, ienāk “Elektrum” Olimpiskā centra zālē. Pagriežas pa kreisi, intuitīvi pienāk klāt un smaidot sniedz roku. “Hello!” Kelsija Plama, laipni lūgta Latvijā!

Viņas smaids un vienkāršība atbruņo. Kelsija ir visu laiku rezultatīvākā NCAA pirmās divīzijas spēlētāja – guvusi 3527 punktus, pārstāvot Sietlas “Washington Huskies” (2013-2017). Pērn viņa un Markels Fulcs (Markelle Fultz) kļuva par pirmajiem basketbolistiem no vienas skolas, kuri ar pirmo numuru tika izvēlēti WNBA un NBA draftā.

Tava mamma spēlēja volejbolu. Tavas māsas spēlēja volejbolu. Tu spēlēji volejbolu. Cik sarežģīti bija izvēlēties basketbolu volejbola vietā?
Sākumā mamma bija bēdīga, pēc tam priecīga, ka izvēlējos basketbolu, jo man tas patika. Izvēlējos no ģimenes atšķirīgu ceļu – man patika volejbols, taču ne tik daudz kā basketbols.

Kas tevi iedvesmoja izvēlēties basketbolu – Kalifornijas superzvaigzne Liza Leslija, draugi, varbūt treneris?
Mana iedvesma basketbolā ir Daiana Taurasi. Izaugu, skatoties uz viņu. Skatījos viņas spēles Konektikutas universitātē, skatījos, kā viņa spēlē “Phoenix Mercury” un ASV izlasē. Vienmēr sekoju viņai.

Saulainā Kalifornija un...lietainā Sietla. Pārcelšanās uz “Washington” universitāti kļuva par izaicinājumu?
Jā, tas bija izaicinājums. Ļoti ilgi neredzēju sauli, taču beigās pielāgojos. Studiju gaitu noslēgumā man tur iepatikās.

Stambula rudenī un ziemā arī ir lietaina pilsēta.
Jā, nokrišņu ziņā tā ir līdzīga Sietlai. Stambulā ir nedaudz aukstāks, taču esmu pieradusi un tas netraucē.

Kelsija ar mammu. Foto: AP/Scanpix

Kelsija Plama un Anete Šteinberga. Foto: FIBA

Kelsija Plama, Kate Krēsliņa un Kristīne Vītola

Kelsija Pasaules kausa spēlē pret Ķīnu

Kelsija ceturtdaļfināla spēlē pret Nigēriju

Kelsija spēlē pret Senegālu

Kā tu domā, cik svarīgi profesionālai spēlētājai ir saglabāt “play and have fun” attieksmi? Padarīt darbu par patīkamu rotaļu.
Tas var būt sarežģīti, jo no ārpuses ir nepārtraukts spiediens – nepieciešams visu laiku spēlēt augstā līmenī un parādīt labāko sniegumu, uzvarēt. Tajā pašā laikā tu dari, ko mīli. Esmu jauna, joprojām gribu priecāties un būt jautra. Jāprot sabalansēt abas lietas, strādāju pie tā. Kļūt labāka katru dienu.

Vai, spēlējot aizjūrās, ir iespējams iegūt vairāk personīgā laika sev?
Jā un nē. Profesionālā klubā ir liela aizņemtība – daudz ceļojam uz Eirolīgas un Turcijas līgas spēlēm. Tajā pašā laikā ir daudz laika sev pašai. Pietrūkst ģimene, tāpēc dažreiz ir grūti. Priecājos, ka Ziemassvētkos viņi atbrauks ciemos.

Vai tev izdevies ienirt neaptveramajā pasaulē, kas ir Stambulas vēsture, ģeogrāfija un kultūra?
Nedaudz, taču ne pārāk daudz. Sezonas sākums bijis ārkārtīgi aizņemts – daudz ceļojam, nav laika braukāt apkārt.

2017. gadā divi jaunieši no vienas skolas pirmo reizi tika ar pirmo numuru izvēlēti WNBA un NBA draftā – tu un Markels Fulcs. Viņš atbrauca uz tavu ceremoniju. Vēlāk tev sākās sezona – vai izdevās aizbraukt uz viņa draftu?
Jā, gribēju aizbraukt, taču man tajā pašā laikā bija spēle. Nevarēju tikt, taču Markels ir viens no maniem labākajiem draugiem. Viņš ieradās WNBA draftā, man par no nezinot. Pārsteidza. Tas bija ārkārtīgi jauks pārsteigums. Skatos atpakaļ un saprotu – guvām daudz prieka.

Tagad viņš ir Filadelfijā. Vai “76ers” pret viņu izturas labi?
Tas jājautā viņam pašam. Domāju, ka viņš tagad veseļojas, lai atgrieztos laukumā pēc savainojuma. Neuztraucos par viņu, Markels ir teicams spēlētājs un tiks atpakaļ.

Kelsija Plama Eirolīgas spēlē Kurskā. Foto: EuroLeague Women

Divi WNBA drafta pirmie numuri, divas pasaules čempiones – Kelsija Plama un Briena Stjuarte Eirolīgas spēlē Kurskā

Kelsija spēlē pret “Sopron Basket”

Pasaules čempiones 2018. gada 30. septembrī Tenerifē. Foto: FIBA

Kelsija Plama

Apsveicu ar Pasaules kausa iegūšanu. Kas bija jautrākais notikums Tenerifē?
Oh, gosh (smaidot nopūšas). Spēju iedomāties tikai komandas biedres. ASV izlasē ir daudz izcilu spēlētāju. Biju viena no jaunākajām spēlētājām valstsvienībā un pārstāvēju to pirmo reizi. Ieklausījos Daianas un Sjū (Bērdas) teiktajā, runāju ar Elenu Delli Donni – bija daudz jautrības.

Vai viņu klātbūtne lika tev raudāt?
Daudz smējos, nevis raudāju (smejas).

Ceturtdien jāspēlē pret TTT. Ko zini par šo komandu?
TTT spēlē ļoti neatlaidīgi, viņas laukumā smagi strādā. Tā mums būs patiešām smaga spēle. Zinu, ka pret Kurskas “Dynamo” viņas cīnījās līdz pēdējai sekundei un uzvarējušas daudzās Eirolīgas spēlēs. Viņas spēlē labi, viņām ir (Šeja) Pedija un dažas lieliskas spēlētājas. Būs laba cīņa. Šī ir mana pirmā reize Latvijā.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 16:16, pirms 5 gadiem
Markels ieradās WNBA draftā, jo cerēja, ka viņu pašu tur arī nodraftēs.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 16:40, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Markels ieradās WNBA draftā, jo cerēja, ka viņu pašu tur arī nodraftēs.
Ļoti smieklīgi

     [+] [-]

, 2018-12-13 20:31, pirms 5 gadiem
Markels Fulcs iespējams visu laiku sliktākais NBA drafts nr.1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-12-13 22:26, pirms 5 gadiem
Laba intervija, paldies.

     [+] [-]

, 2018-12-14 08:43, pirms 5 gadiem
kristaps.26 rakstīja: Benets !!! Cavs pirmais nummurs !!!
Gregs Odens arī iederas kompānijā, laigan viņam traumas vairāk sačakarējā nekā vājš sniegums