Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Sun" apstiprina treniņnometnes līgumu ar Aleksu Gulbi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Oficiāli: "Sun" apstiprina treniņnometnes līgumu ar Aleksu Gulbi
Aleksa Gulbe. Kolāža: Connecticut Sun

WNBA kluba "Connecticut Sun" galvenais treneris Kurts Millers otrdien, 12. aprīlī, apstiprināja treniņnometnes līgumu parakstīšanu ar spēka uzbrucēju Aleksu Gulbi, uzbrucēju Delišu Vašingtoni (Delicia Washington) un aizsardzi Aleksu Daju (Alexus Dye).

“Aleksa (Gulbe) ir efektīva “pick-and-pop” garā spēlētāja, kura palīdzēs mums izplest laukumu,” teica Konektikutas kluba galvenais treneris. “Viņai ir lieliskas komandas spēlētājas kvalitātes, kas iederas mūsu kluba radītajā kultūrā.”

Kurts Millers uzauga Pensilvānijas pavalstī un trenera gaitās aizvadījis 31 gadu. Bijušais “Syracuse” (1994-1998) asistents no 2001. līdz 2012. gadam bija “Bowling Green” treneris, savukārt 2012.-2014. gadā veica “Indiana” galvenā trenera pienākumus.

Aleksa Gulbe būs otrā latviešu spēlētāja, kura strādās ar divkārtējo WNBA labāko treneri (2017, 2021). Gulbenes un “Juglas” basketbola skolu audzēkne Linda Rubene savā ceturtajā sezonā ar “Indiana” spēlēja Kurta Millera vadībā.

“Millers ir ļoti gudrs,” intervijā Sportacentrs.com teica Rubene. “Pirms ierašanās Indiānā viņš kopā ar “Bowling Green” komandu astoņus gadus pēc kārtas iekļuva NCAA čempionātā, turklāt vairākkārt saņēma gada labākā trenera apbalvojumu”Mid-American” konferencē. Precīzi pasaka, ko vēlas no spēlētājiem. Viss pārdomāts, atliek tikai izpildīt.”

Aleksa Gulbe četrās sezonās aizvadīja 123 spēles “Indiana” rindās, tai skaitā 89 reizes devās laukumā “Hoosiers” starta pieciniekā. Gulbe šosezon 33 spēlēs vidēji 34,4 minūtēs guva 11,8 punktus un izcīnīja 6,3 bumbas zem groziem.

“Rīdzenes” un Venēcijas audzēkne realizēja 42,2% metienu no spēles (135/320), tai skaitā 34,3% trīspunktu metienu (36/105), kā arī 80,4% brīvmetienu (82/102). Karjeras rādītāji – 1071 punkts un 681 atlēkusī bumba, kā arī 112 bloķēti metieni.

Gulbe 2022. gadā nopelnīja vietu “Big Ten” līgas otrajā simboliskajā pieciniekā (All-Big Ten Second Team), bet 2021. gadā ieguva izcelšanas vērtu atzinību (Honorable Mention). Latviete trīs reizes spēlēja NCAA čempionātā, tostarp 2021. gadā sacentās apgabala finālā jeb “Elite Eight”.

Aleksa Gulbe kļuva par vienu no uzvarām bagātākajām spēlētājām “Indiana” vēsturē. Četrās sezonās Terijas Morenas vadībā latviete kopā ar komandas biedrēm Ali Patbergu un Greisu Bergeri izcīnīja 90 uzvaras.

WNBA klubu treniņnometnes sāksies aprīļa otrajā pusē. Sezonas sākums paredzēts 6. maijā.

Izmantotie resursi:
https://sun.wnba.com/news/alexus-dy...
https://sportacentrs.com/basketbols...