Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dusmīgie putni: "Fenerbahce" izziņo "PHEEnomenon" atgriešanos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dusmīgie putni: "Fenerbahce" izziņo "PHEEnomenon" atgriešanos
Nafisa Koljera 2023. gada 4. oktobrī. Foto: EuroLeague Women

FIBA Eirolīgas čempione "Fenerbahce" sestdien, 13. janvārī, otro reizi sezonā paziņoja par līguma noslēgšanu ar amerikāņu basketbolisti Nafisu Koljeru, kura spēlē uzbrucējas pozīcijā.

“Fenerbahce”, kā superklubam pieklājas, apritē tur apmēram 15 spēlētājas. Sezonas vidū daudzām spēlētājām bija dažādi savainojumi, bet janvāra papildinājumi liecina par pastiprināšanos pirms izšķirošajām cīņām Eirolīgā un Turcijas čempionātā.

Šosezon Eirolīgā spēlējušas 15 spēlētājas. Piecas no viņām – Keila Makbraida, Emma Mēsemana, Ivonna Andersone, Sevgi Uzuna un Kitija Laksa – izgājušas laukumā visās 11 cīņās. Pārējām desmit spēļu skaits svārstījies no divām līdz deviņām.

Nafisa Koljera sezonas sākumā parakstīja īstermiņa līgumu ar “Fenerbahce”. Uzbrucēja palīdzēja “kanārijputniem” izcīnīt Eiropas Superkausu, kā arī piedalījās pirmajās divās Eirolīgas kārtās. Koljeras rēķinā vidēji 20,0 punkti un 7,0 atlēkušās bumbas.

Divdesmit septiņus gadus vecā Koljera pārstāvēja slaveno “UConn Huskies” komandu un studentes gaitās katru sezonu divas vai trīs reizes tikās ar Laksas pārstāvēto “South Florida” vienību. Pirmajā sezonā ar “kamanu suņiem” Koljera kļuva par NCAA čempioni.

“Fenerbahce” sāka Eirolīgas sezonu ar astoņām uzvarām pēc kārtas. Pēdējās trīs spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi – vispirms Lionā pret Francijas čempioni “Lyon ASVEL”, savukārt šonedēļ Itālijā pret “Famila Schio”.