Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

KNAB saistībā ar ziedojumu "TTT Rīga" soda 49 Rīgas amatpersonas

Agris Suveizda

KNAB saistībā ar ziedojumu "TTT Rīga" soda 49 Rīgas amatpersonas
TTT basketbolistes. Foto: Alekss Puškins

LETA. Saistībā ar nelikumīgu ziedojumu basketbola klubam "TTT Rīga" Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) administratīvos naudas sodus ir piemērojis 49 Rīgas domes un "Rīgas satiksmes" amatpersonām, lielākā daļa no kurām gan biroja lēmumu pārsūdzējušas tiesā.

Skaidrojot savu pozīciju, KNAB aģentūrai LETA uzsvēra, ka domes deputāti piedalījās lēmuma pieņemšanā, ar kuru atļauts pašvaldības kapitālsabiedrībai dāvināt nodibinājumam finanšu līdzekļus, neievērojot Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā noteikto maksimāli pieļaujamā ziedojuma apmēra ierobežojumu. Šis likums nosaka, ka kapitālsabiedrība ziedojumos biedrībām vai nodibinājumiem drīkst atvēlēt ne vairāk kā 20% no iepriekšējā gada peļņas. KNAB konstatēja, ka pie atbildības sauktās amatpersonas bija piedalījušās lēmumā par SIA "Rīgas satiksme" finanšu līdzekļu 450 000 eiro apmērā dāvināšanu "Basketbola klubam "TTT Rīga"". Tas bijis par 253 822 eiro vairāk, nekā to pieļauj normatīvie akti. Kopumā KNAB pieņēma 49 lēmumus par naudas sodu piemērošanu Rīgas domes un "Rīgas satiksmes" amatpersonām. Patlaban spēkā stājušies trīs KNAB pieņemtie lēmumi par sodu deputātiem - Viesturam Zepam (LA), Anetei Jēkabsonei-Žogotai (LA) un Ivetai Ratinīkai (LA). Šiem deputātiem katram piemērots 200 eiro sods.

Par 46 KNAB pieņemtiem lēmumiem noris tiesvedība, tāpēc birojs neatklāja precīzus pieņemtos lēmumus un piemērotos sodus. Rīgas domē aģentūra LETA noskaidroja, ka par ziedojuma atvēlēšanu balsoja 42 deputāti - Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji Valters Bergs, Linda Ozola, Jānis Ozols, Dāvis Stalts, "Jaunās Vienotības" pārstāvji Lauris Ērenpreiss, Dzintra Geka-Vaska, Vilnis Ķirsis, Rita Našeniece, Olafs Pulks, Uģis Rotbergs, Kaspars Spunde, Latvijas Krievu savienības pārstāvji Vladimirs Buzajevs, Aleksandrs Kuzmins, Miroslavs Mitrofanovs un Jakovs Pliners. Tāpat par nobalsoja Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji Einārs Cilinskis, Valdis Gavars, Jurģis Klotiņš, Dainis Locis, Ieva Siliņa, Edvards Smiltēns, kā arī "Par/Progresīvie" pārstāvji Žanete Eglīte, Ivars Drulle, Laima Geikina, Viesturs Kleinbergs, Miroslavs Kodis, Mārtiņš Kossovičs, Agnese Logina, Mairita Lūse, Rūta Mežavilka, Antoņina Ņenaševa, Justīne Panteļējeva, Mārtiņš Staķis, Alija Turlaja un Selīna Vancāne. Tāpat par balsoja "Gods kalpot Rīgai" pārstāvji Ainars Baštiks un Oļegs Burovs. Pret nebalsoja neviens, atturējušies arī nebija, bet nebalsoja pieci deputāti.

LETA jau ziņoja, ka 2021.gada jūlijā Rīgas dome atļāva SIA "Rīgas satiksme" dāvināt basketbola klubam "TTT Rīga" 450 000 eiro sporta veicināšanas mērķiem. Dāvinājumam tika novirzīta "Rīgas satiksmes" 2020.gada peļņas daļa 196 000 eiro apmērā un 2019.gada peļņas daļa 254 000 eiro apmērā. Gan pašvaldība, gan "Rīgas satiksme" ir šī Latvijas titulētākā sporta kluba dibinātājas.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2022-05-10 17:47, pirms 2 gadiem
Laikam pirmo reizi varētu teikt,ka visi deputāti nobalsoja godīgi par naudu sportam un lai knabis iet ellē ratā,meklējat izsaimniekoto naudu pie COVID afēristiem tur ir papilnam kur piekasīties tikai viņi to nedarīs,jo izpilda stulbus pasūtijumus ko liek reālie noziedznieki.

     [+] [-]

, 2022-05-10 22:55, pirms 2 gadiem
cookro rakstīja: Laikam pirmo reizi varētu teikt,ka visi deputāti nobalsoja godīgi par naudu sportam un lai knabis iet ellē ratā,meklējat izsaimniekoto naudu pie COVID afēristiem tur ir papilnam kur piekasīties tikai viņi to nedarīs,jo izpilda stulbus pasūtijumus ko liek reālie noziedznieki.
Taisnību saki! Cirks kaut kāds!!!

     [+] [-]

, 2022-05-11 05:59, pirms 2 gadiem
Itkā cirks, bet ir takš likumi un šķiet smieklīgi, ja visiem piešķirs 200eur sodu. Izdala neatļauti 253k un sodos aiziet tik 9k - procentuāli afēra tā neko. Kopumā ņemot gan visinteresantāk ir, ka iedot kādam drīkst līdz 20% no peļņas. Rīgas satiksme principā neko nepelna, tā tiek dotēta no valsts un pašvaldības līdzekļiem - ko tieši viņi var kādam piešķirt. Man nav žēl naudu sportam, bet dēļ šī visa mēs arī dzīvojam zem vidējā ES līmeņa. Atrodam vienu bedri un tad laižam naudu vēl un vēl caur šo bedri. RS šie 450k noteikti ļoti labi noderētu, lai varētu paši uzlabot savus finansu rādītajus un piesaistīt sev vairāk klientus.