Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Latvietes labi spēlēja pret WNBA spēlētājām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zvirgzdiņš: "Latvietes labi spēlēja pret WNBA spēlētājām"
Ainars Zvirgzdiņš un Kristena Menna
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Bija profesionāla attieksme. Visas spēlētājas strādāja kopā," pēc uzvaras Latvijas Sieviešu baskebola līgas 2008./2009. gada sezonā intervijā eSports.lv atzina SK "Cēsis" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Zelta medaļa smaga?
Patīkami saņemt Latvijas zelta medaļu un patīkami, ka pirmo reizi par čempionēm kļuvušas Cēsis. Tam, ko ieguldīja Krišjānis Kļaviņš, bija jāvainagojas panākumos. Ja būs vairāk tādu mecenātu, Latvijas sportam klāsies labi.

Otrkārt, esmu pateicīgs Cēsu līdzjutējiem. Tik fantastiski līdzjutēji kā Cēsīs un šeit, pierāda, ka sieviešu basketbols ir skatāms. Paldies viņiem par atbalstu! Cēsu pilsēta ir pelnījusi šo titulu.

Priecē finālu atmosfēra. Domāju, ka pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, kas notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā, tas vieš optimismu, ka tribīnēs būs tikpat aktīvi atbalstītāji, kas atbalstīs Latvijas izlasi. Esmu pateicīgs par veikto darbu, manuprāt, situācija Cēsīs attīstās pozitīvi Latvijas sportam kopumā.

Ieva Tāre un Kristena Menna. Divi galvenie „Cēsu motori” sezonas otrajā pusē?
Neapšaubāmi, katrā komandā ir līderi. Patīkami, ka līderi attaisno uzticību, iznes smagumu savos plecos. Esmu priecīgs par visu komandu, jo meitenes strādāja mobili un ļoti aktīvi. Nevienu brīdi nebija domu par to, ka jau esam uzvarējuši. Bija profesionāla attieksme, svarīgi, ka ne tikai līderi, visas nes komandas garu. Visas kopā nevis viena atsevišķi kā līdere, tāpēc esmu pateicīgs visām meitenēm, īpaši Ievai un Kristenai.

Meitenes uzsvēra, ka vēlas beigt finālsēriju trīs spēlēs. Vai lūzuma punkts bija otrā spēle Cēsīs?
Tā neesmu teicis, kā treneris vienmēr esmu gatavojis savas komandas uzvarām. Visur spēlēju tikai uz uzvaru un, ja ir kādas neveiksmes, tās ir kā mācība nākotnei. No mācībām jāizdara secinājumi. Otrā spēle Cēsīs bija grūtāka, sievietēm grūti koncentrēties, ja iepriekšējā sacensībā bijis liels pārsvars. Klāt nāca skatītāju spiediens plus psiholoģija – nupat esam tuvu tam, kas mums nav bijis. Rīgas TTT bija labi motivēta un sagatavojusies šai spēlei. Savukārt mums nekrita metieni, tāpēc otrā spēle bija līdzīga.

Trešajā finālspēlē daudz spēlēja Cēsu centri...
Tas bija mans mērķis gan pirmajā, gan trešajā spēlē. Centri tika gatavoti kā rezerves spēlētājas. Pauzē pirms trešās spēlēs speciāli vairākas dienas gatavoju centrus. Ļoti daudz strādājām ar video un treniņos ar centriem. Pats TTT sastāvs parādīja, ka Aijai Brumermanei vienai nepietiks spēka un fizisko resursu pret mūsu centriem. Ideja bija pārsteigt pretinieku, spēli virzot caur centriem, lai gūtu pārsvaru. Negaidītības, pārsteiguma efekts nospēlēja savu lomu. Centra spēlētājas šodien bija ļoti veiksmīgas, nekrita ārā ne uzbrukumā, ne aizsardzībā. Pat vairāk – viņas produktīvi nostrādāja abās laukuma pusēs, izskatījās pēc laba komandas kopdarba.

Tika realizēta ideja neitralizēt „TTT Rīga” pirmās un piektās pozīcijas spēlētājas?
Doma bija tieši tāda. Īpaši pēc iepriekšējās spēles, kurā mums neveicās ar metieniem un īso sastāvu. Mainījām spēles sistēmas, lai vairāk iesaistītu centra spēlētājas.

”TTT Rīga” pretestība finālos, ņemot vērā sastāva iespējas, bija cerētajā līmenī?
Neapšaubāmi, pirmkārt, TTT bija taktiski gatava katrai spēlei. Otrkārt, nevienu brīdi nebija panikas vai padošanās pazīmes, par spīti lielajām rezultāta starpībām pirmajā un trešajā spēlē. Meitenes spēlēja no sirds. Ja pretī ir atstrādātas aizsardzības sistēmas, ļoti grūti tās pārvarēt, nepieciešama augsta individuālā meistarība. Esmu priecīgs, TTT bija trīs stabilas Latvijas izlases spēlētājas. Viņas parādīja, ka var, ir bīstamas, cenšas progresēt un būs labas spēlētājas Latvijas valstsvienībai.

Vairākām izlases kandidātēm lomas klubos būtiski atšķiras...
Spēlētājām, kuras vēlas iekļūt izlasē, ir ļoti augsta motivācija. Kad viņas tiek spēlēt, viņas parāda, ka ir labas spēlētājas. TTT nokļuva nepatīkamā situācijā, mainījās sastāvs, bet tika veicināta viņu izaugsme. Tas tikai priecē, jo viņas spēja kvalitatīvi spēlēt pret WNBA spēlētājām, labām, augstas klases ārzemniecēm.

Komanda nopelnījusi Lieldienu brīvdienas?
To zināju iepriekš. Līdz pirmdienai braucam prom, lidojam uz Londonu. Ceļojumu-pārsteigumu visām meitenēm uzdāvināja kluba prezidents. Otrdien atsāksim treniņus, lai gatavotos Baltijas līgas „Četru finālam”.

Slēpts komentārs: Spiegs08

 +11 [+] [-]

, 2009-04-10 17:44, pirms 15 gadiem
Viņš nodod tukšās pudeles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-04-10 23:32, pirms 15 gadiem
Malaces. Es daudz nesekoju līdzi sieviešu basketbolam Latvijā ,bet biju dzirdējis tikai par TTT. Labs ,labs tā turpināt.