Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Oriemma: "Visi grib sakaut ASV, tā tam jābūt"

Oriemma: "Visi grib sakaut ASV, tā tam jābūt"
Zane Tamane spēlē ar ASV
Foto: USA Basketball

Ievas Kubliņas un Zanes Tamanes pārstāvētās Čehijas čempiones "USK Praha" piektdien sāks dalību UGMK kausa izcīņā Jekaterinburgā, pirmajā spēlē sacenšoties ar Džīno Oriemmas vadīto ASV Sieviešu basketbola valstsvienību.

„Pirms sacensības ar „USK Praha” neesam redzējuši, kā viņas spēlē. Taču arī viņas nav mūs redzējušas, tāpēc spēlēt būs interesanti,” par šodien 14:00 gaidāmo spēli saka Oriemma. „Mums ir dažas spēlētājas, kuras agrāk spēlējušas pret Prāgu, tātad nedaudz informācijas būs. Dažreiz labi iesaistīties spēlē, kad pielāgošanās notiek lidojumā.”

ASV izlase no 30. septembra līdz 5. oktobrim aizvadīja pirmo treniņnometni Vašingtonā, kur notika septiņi treniņi. Šonedēļ izlases jaunajam sastāvam, kurā šobrīd ir četras Pekinas olimpietes Kendisa Pārkere, Sjū Bērda, Svina Keša un Silvija Folsa, paredzētas pirmās trīs pārbaudes spēles. Vēl turnīrā piedalās Gundara Vētras trenētais Jekaterinburgas UGMK un Norberta Sekeli vadītās Ungārijas čempiones „MKB Euroleasing”.

Oriemma pievērš uzmanību līderu meklēšanai aizsardzībā. „Šai komandai punktu gūšana nebūs problēma, tāpēc jādara nepieciešamais, lai kārtīgi spēlētu aizsardzībā un cīņā zem groziem. Nedomājot, ka varam iet laukumā un vienkārši samest vairāk. Mums ir 13 spēlētājas, kas var dabūt bumbu grozā, tagad jāatrod tās, kuras tiešām grib spēlēt aizsardzībā un jāizveido komandas identitāte. Domāju, identitāte sākas aizsardzībā un tālāk pāriet uzbrukumā.”

„Trīs dienu periodā kopā izmēģināsim iespējami daudz kombināciju un skatīsimies, kuras strādā vislabāk. Dažas var spēlēt un neizskatīties tik labi, tad tu samaini cilvēkus, ar kurām viņas spēlē un viņas izskatās daudz labāk. 13 spēlētājas iespēlēt ir grūti, bet viņām šeit ir iemesls atrasties un vēlos visām dot iespēju redzēt, ko viņas var izdarīt. Tas var nenotikt pirmajā dienā, bet trīs dienu laikā eksperimentēsim, cik daudz varēsim, lai dotos prom ar labu sapratni, ko kura var darīt.”

„Četras mūsu Olimpietes ir pieredzējušas, ko nozīmē spēlēt starptautiski un zina, ka ASV ir komanda, kuru sakaut vēlas ikviens. Mūsu pieeja ir, ka tā tam jābūt. Katrā spēlē ejam laukumā kā favorīti, katrā spēlē ejam ar domu par uzvaru. Jebkura cita komanda nāk, zinot, ka mūsu uzveikšana būs viņu gada lielākais notikums. Iespējams, lielākais notikums valsts vēsturē, sakaujot Savienotās Valstis basketbolā. Ar to nav viegli sadzīvot, bet tas ir labāk nekā alternatīva, kad tu dažās spēlēs uzvari, dažās zaudē. Savienotās Valstis ir Savienotās Valstis, jo mēs uzvaram viņus visus, visu laiku.”

ASV valstsvienības sastāvs

SpēlētājaPoz.Aug.Dzimš. d.WNBAEiropaKoledža
Sue BirdA5-916.10.1980Seattle StormSpartak/AJZConnecticut
Swin CashU6-122.09.1979Seattle Storm-Connecticut
Tina CharlesC6-305.12.1988--Connecticut
Shameka ChristonU6-115.02.1982New York Liberty-Arkansas
Candice DupreeU6-216.08.1984Chicago SkyKošiceTemple
Sylvia FowlesC6-606.10.1985Chicago SkySpartak/AJZLouisiana State
Lindsey HardingA5-812.06.1984Washington MysticsReyer/BaškoDuke
Asjha JonesU6-301.08.1980Connecticut SunUGMK/VētraConnecticut
Crystal LanghorneU/C6-227.10.1986Washington MysticsRivas EcopolisMaryland
Angel McCoughtryU6-110.09.1986Atlanta Dream-Louisville
Renee MontgomeryA5-702.12.1986Minnesota LynxTeoConnecticut
Candace ParkerU/C/A6-419.04.1986Los Angeles Sparks-Tennessee
Candice WigginsA5-1114.02.1987Minnesota LynxAthinaikosStanford

Galvenais treneris: Geno Auriemma, Connecticut
Treneris: Doug Bruno, De Paul University
Trenere: Jennifer Gillom, Minnesota Lynx

Izmantotie resursi:
usabasketball.com


Kristīne Vītola pēc otrās uzvaras Grieķijas čempionātā. Foto: Olympiacos SFP

Žurnālists: Kristīne Vītola pievienosies Spānijas čempionei

Kristīne Vītola 2025. gadā sezonā pārstāvēs Spānijas čempioni "Valencia Basket", ceturtdien, 23. maijā, vēstīja laikraksta "Las Provincias" žurnālists Huans Karloss Vilena. Klubs informāciju vēl nav oficiāli apstiprinājis.
Laura Meldere. Foto: Reyer Venezia
1

Laura Meldere – divkārtēja Itālijas čempione

Laura Meldere un Venēcijas "Reyer" basketbolistes otrdien, 21. maijā, izbraukumā uzvarēja Jorga Dikeulakosa trenēto "Famila Schio" vienību ar 80:74. Finālsērijā līdz trīs uzvarām venēcietes bija pārākas ar 3-0 un trešo reizi vēsturē kļuva par Itālijas čempionēm.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.