Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT turpina sadarbību ar amerikāņu spēka uzbrucēju Koenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

TTT turpina sadarbību ar amerikāņu spēka uzbrucēju Koenu
Dekija Koena. Foto: D. Lukšta

Latvijas un Baltijas čempionvienība “TTT-Rīga” pagarina līgumu uz vēl vienu sezonu ar 188 cm garo un 27 gadus veco amerikāņu basketbolisti Dekiju Koenu.

Dekija Koena: “No aizvadītās sezonas man visspilgtāk atmiņā palikusi mūsu fantastiskā atspēlēšanās un uzvara Baltijas līgas čempionātā, kad Gunta [Baško] trāpīja pēdējās sekundes metienu. Sagaidu, ka arī nākamā mums būs lieliska sezona - cīnīsimies par uzvaru katrā mačā un izbaudīsim komandas spēli. Es pati vēlos pacelt savu sniegumu laukumā uz nākamo līmeni gan fiziski, gan mentāli.”

Kluba ģenerālmenedžeris Juris Kalniņš ir gandarīts par sadarbības turpināšanu: “Liels prieks, ka Dekija ir novērtējusi mūsu darbu un to, kā mēs rūpējamies par savām spēlētājām, un ir nolēmusi atgriezties un pierādīt sevi ne tikai Baltijas un Latvijas līgās, bet arī vēl augstākā līmenī. Jau aizvadītajā sezonā redzējām, cik viņa bija būtiska komandas sastāvdaļa abās čempionu titulu izcīņās un to sagaidām no viņas arī turpmāk.”

Amerikāniete “TTT” pievienojās 2023. gada sākumā un kļuva par vienu no komandas līderēm. Baltijas līgā katrā spēlē viņa vidēji nepilnās 28 minūtes sakrāja 20,7 punktus, izcīnīja 12,6 atlēkušās bumbas, nopelnīja 27,4 efektivitātes punktus un tika atzīta par finālspēļu vērtīgāko spēlētāju. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā spēka uzbrucējas pozīcijā spēlējošā basketboliste piedalījās četros mačos un zelta medaļas kaldināšanā ieguldīja vidēji 16,6 punktus un deviņas bumbas zem groziem.

Šī būs Dekijas Koenas ceturtā sezona ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm. Sākotnēji pārstāvējusi “Mersin University” komandu Turcijā, tad 2021./2022. gada sezonu aizvadījusi Izraēlas klubā “Hapoel Rishon Lezion”, bet 2022./2023. gada sezonu iesākusi Austrālijas spēcīgākajā līgā WNBL, pārstāvot Kanberas “UC Capitals” vienību.

“TTT-Rīga” komandā nākamajā sezonā spēlēs Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila, Kaira Lamberte, Gabija Meškonīte un Dekija Koena. Sastāva komplektēšana turpinās.

Informāciju sagatavoja:
“TTT-Rīga”

     [+] [-]

, 2023-08-05 08:35, pirms 11 mēnešiem
Latvijas titulam ar to pietiks. Vai pietiks Eirolīgai...