Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šteinbergai un Melderei sezona Itālijā oficiāli beigusies

Šteinbergai un Melderei sezona Itālijā oficiāli beigusies
Anete Šteinberga 2020. gada 1. februārī. Foto: Reyer Venezia

Itālijas Sieviešu basketbola līga oficiāli paziņojusi, ka neturpinās A1 un A2 sēriju izspēli un sezonu atcels koronavīrusa pandēmijas dēļ. Līgas paziņojumā par vietu sadalījumu un to, vai tiks noteikta čempionvienība, nav minēts.

Itālijas Sieviešu basketbola līgas paziņojumā norādīts, ka tā iesniedza pieteikumu sezonas atcelšanai jau marta izskaņā, nosūtot lūgumu šo lēmumu apstiprināt Itālijas Basketbola savienībai. Tās prezidents Džiovanni Petruči pēc konsultācijām ar atbildīgajām medicīnas iestādēm un federācijas pārstāvjiem nolēmis lūgumu apstiprināt un dot tiesības atcelt sezonu.

Līdz ar to nolemts, ka abās sieviešu vadošajās līgās Itālijā (A1 un A2 sērijās) sezona neturpināsies. Tas tiek pamatots ar rūpēm pasargāt visu basketbola sabiedrību un līdzjutējus.

Līgas paziņojumā gan nekas nav minēts par to, vai sezonā tiks noteikta čempione un vai apstiprināts vietu sadalījums, kā arī nav risināts jautājums par izkrišanu no līgas.

Čempionāta vadībā pirms turnīra pārtraukšanas atradās „Schio” vienība, kamēr otrajā vietā atradās „Umana Reyer Venezia”, komanda, ko pārstāv divas Latvijas basketbolistes – Anete Šteinberga un Laura Meldere. Viņas palīdzēja Venēcijas komandai tikt pie 17 uzvarām 20 spēlēs šosezon. Šteinberga vidēji spēlē guva 13.2 punktus, bet Meldere piedalījās 13 spēlēs un vidēji guva 2.6 punktus.

Izmantotie resursi:
La FIP dichiara ufficialmente conclusi i...


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.