Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Izšķirošā spēle par vietu BBL "Final Four"

Jānis Celmiņš

Izšķirošā spēle par vietu BBL "Final Four"
Sandis Valters pret Mateo Kedžo
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar plkst. 18:30 Ventspilī tiks izspēlēta izšķirošā spēle starp "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām par iekļūšanu "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Final Four" turnīrā. Pēc divām spēlēm rezultāts sērijā ir neizšķirts - 1:1. Trešās spēles sākums Ventspils Olimpiskajā centrā pulksten 18.30.

"Ventspils" basketbolisti savā laukumā ar uzvaru pār Rīgas VEF 75:66 sāka dalību BBL izslēgšanas mačos, ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Spēle Ventspils Olimpiskajā sporta centra kopumā bija līdzīga, bet, tuvojoties spēles beigu daļai, arvien vairāk izpaudās "Ventspils" kluba pārākums. Pēdējās divās mača minūtēs šaubas par pirmās spēles uzvarētājiem neradās – 75:66.

Ventspilniekiem bija iespēja sēriju noslēgt jau aizvadītajā nedēļas nogalē (piektdien) Rīgā, taču tas neizdevās. Lai arī kurzemniekiem vēl pirms pēdējām desmit spēles minūtēm bija astoņu punktu pārsvars, to nosargāt "Ventspilij" neizdevās. Pacietīgi tuvojoties, līdz spēles beigu daļai "VEF Rīga" prata samazināt rezultāta starpību, un trīs sekundes līdz spēles beigām Alekss Renfro realizēja uzvaru nesošo soda metienu (viens no diviem) – 72:71. " Sportā vienmēr ir jācīnās līdz galam. Spēles plāns bija izstrādāts pareizi, taču pirmajā puslaikā neko no tā nespējām izpildīt. Īpaši slikti maču iesāka mūsu garie spēlētāji. Veiksme šodien bija mūsu pusē," uzreiz pēc spēles teica VEF komandas galvenais treneris Valdis Valters.

Panikā nekrita arī "Ventspils" galvenais treneris Silvano Poropats. "Kā ir tā ir, šobrīd nav, ko domāt un pārdzīvot. Jāanalizē spēle un jāgatavojas trešajai, nekas vēl nav beidzies," treneris pauda uzreiz pēc spēles.

Kuras komandas pusē šobrīd ir pārsvars, grūti spriest. "Ventspils" komanda spēlēs savā laukumā, bet VEF vēl patīkamas atmiņas par uzvaru Rīgā. Dzirdēts, ka uz Ventspili trešdien dosies arī paprāvs pulks Rīgas kluba atbalstītāju. VEF komandai arī trešdien nevarēs palīdzēt Arnas Labuckas, kurš vienā no treniņiem pirms otrās sērijas spēles guva potītes savainojumu.

"Ventspils" un "VEF Rīga" spēkošanos par Baltijas līgas "Final Four" tiešraidē demonstrēs arī kanāls "Viasat Sport Baltic".

Sērija skaitļos:

- "Ventspils" komanda uzvarējusi sešas no astoņām spēļu ceturtdaļām
- Pirmajā spēlē cīņā pie groziem pirmajā mačā pārāki bija rīdzinieki, otrā ventspilnieki
- Rezultatīvākie "VEF Rīga" basketbolisti: Sandis Valters 12+17, Alekss Renfro 16+11, Tadžs Makalags 15+14.
- Rezultatīvākie "Ventspils" basketbolisti: Dairs Bertāns 19+14, Mateo Kedžo 13+14.
- Labākie cīnītāji par atlēkušajām bumbām abās komandās: Mateo Kedžo 6+6, Tadžs Makalags 8+3.
- "Ventspils" komandas basketbolisti abās spēlēs precīzāk izpildījuši soda metienus.
- "Ventspils" komandas basketbolisti pieļāvuši vairāk kļūdu 41:31
- "VEF Rīga" komandas basketbolisti atdevuši vairāk rezultatīvu piespēļu 36:28
- Sandis Valters divās spēlēs izpildījis 14 trīspunktu metienu

Izmantotie resursi:
bbl.net