Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks izrauj uzvaru, "Ventspils" spēlēs "Final Four"

Jānis Pārums

Šovakar "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) izšķirošajā play off spēlē "Ventspils" basketbolisti savā laukumā, spēles gaitā atspēlējot 18 punktu deficītu, pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār VEF - 81:80 - un iekļuva BBL "Final Four".

Spēli ventspilnieki iesāka pagalam neveiksmīgi. Pirmo desmitminūti laukumā saimniekoja nevis mājinieki, bet gan viesi, iekrājot vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. "Ventspils" pirmajā ceturtdaļā spēja gūt vien deviņus punktus un zaudēja ar 9:23.

Arī otrā ceturtdaļa iesākās ne pārāk veiksmīgi mājiniekiem – vēl četri zaudēti punkti un jau 9:27. Tam sekoja Artūra Strēlnieka caurgājienā gūti divi punkti, pēc kā mājinieku sniegums pakāpeniski sāka uzlaboties. Piecas minūtes līdz puslaika beigām rezultāts tika samazināts līdz 22:30, bija iespējas vēl vairāk pietuvoties, bet sekoja kļūda uzbrukumā, uzreiz pēc tam arī aizsardzībā un, iespējamā -6 vietā, sanāca -10 – 22:32. Nedaudz vēlāk kurzemnieki gan pietuvojās sešu punktu attālumā, tomēr puslaika izskaņu nedaudz sekmīgāk nospēlēja VEF – 29:37.

Otrā puslaika sākumā VEF pārsvars pieauga līdz trīspadsmit punktiem un, lai gan Mateo Kedžo ar tālmetienu samazināja to līdz desmit, uzreiz pēc tam ventspilnieki iekrita aizsardzībā un Gatis Jahovičs triecot bumbu grozā atkal palielināja Rīgas kluba pārsvaru – 35:47. Turpinājumā gan "Ventspils" spēle tikai uzlabojās un pēc Daira Bertāna slam dunk un Mārtiņa Meiera diviem punktiem komandas šķīra vairs tikai divi punkti un Valdis Valters bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu – 54:56. Pēc tā ventspilnieki savu iespēju panākt izlīdzinājumu palaida garām, bet VEF Sanda Valtera personā realizēja trīspunktu metienu, atkal nedaudz atraujoties. Ceturtdaļas beigas teicami nospēlēja Šķēle – četri punkti pēc kārtas, tostarp pārtverta bumba un panākts neizšķirts – 60:60. Pēc trešās ceturtdaļas gan mājinieki aizvien bija iedzinēju lomā – 60:62.

Izšķirošās desmit minūtes iesākās ļoti līdzīgi. Pēc Artūra Strēlnieka diviem punktiem un realizētā soda metiena ventspilnieki arī beidzot izvirzījās vadībā – 65:64 – taču uzreiz nākamajā rīdzinieku uzbrukumā saņēma kārtējo tālmetienu no Bankevica – 65:67. Turpinājumā vadība spēlē mainījās vēl vairākas reizes. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām VEF ieguva četru punktu pārsvaru, bet pusotru minūti līdz beigām pēc Kedžo tālmetiena un J. Strēlnieka ātrā uzbrukuma atkal priekšā bija ventspilnieki – 77:76. Dramatiskas izvērtās mača pēdējās sekundes. Pie rezultāta 79:78 par labu ventspilniekiem, Makalags caurgājienā meta garām, taču Gatis Jahovičs pielaboja metienu, atkal izvirzot vadībā VEF (79:80). Silvano Poropats nekavējoties pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura Jānis Strēlnieks ar tālu divpunktu metienu izrāva uzvaru Ventspilij – 81:80!

Informācija tiek papildināta...