Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Poropats: "Piektdien centīsiemies pielikt punktu šai sērijai"

Edijs Cīrulis
Edijs Cīrulis

Poropats: "Piektdien centīsiemies pielikt punktu šai sērijai"
Silvano Poropats (no kreisās)
Foto: Fotostudija L&J

Pēc šodien notikušā BBL izslēgšanas mača starp BK "Ventspils" un Rīgas "VEF", kurā ar rezultātu 75:66 pārrāki izrādījās ventspilnieki, savos iespaidos par spēli dalījās "Ventspils" treneris Silvano Poropats un spēlētājs Dairis Bertāns, kā arī "VEF" treneris Valdis Valters un spēlētājs Andrejs Šeļakovs.

Dairis Bertāns: "Principā mēs spēles plānu gan neizpildījām, jo mums bija uzdevums neļaut viņiem (VEF - aut.) gūt daudz punktu ātrajos uzbrukumos, ko viņi izdarīja. Taču rezultāts ir tāds, jo mēs labi spēlējām uzbrukumā un mums plus mīnuss viss izdevās. Arī ar pozicionālo aizsardzību mums bija viss kārtībā. Ja mēs būtu likuši viņiem spēlēt vairāk pieci pret pieci, tad tās beigas nebūtu tik saspringtas un spēle jau būtu izšķirta pēc 35 minūtēm." Tā pat Bertāns neslēpa prieku, ka šodien izdevās uzvarēt pirmo spēli, kas noteikti bija ļoti svarīgi šajā sērijā. Savu individuālo sniegumu Bertāns gan neuzskatīja par īpaši svarīgu, uzsverot, ka šobrīd galvenais ir komandas uzvara.

Arī Silvano Poropats neslēpa prieku par uzvaru apsveicot savus spēlētājus. ""VEF" ir ļoti laba komanda un ļoti labs pretinieks mums. Šai komandai ir atsevišķi individuālie spēlētāji, kas izceļas, tomēr viņu spēlēšanas stils ir atšķirīgs no mūsējā. Mēs izdarījām labu darbu aizsardzībā, īpaši attiecībā uz individuālajiem spēlētājiem, un neļāvām viņiem noteikt spēles ritmu ilgā posmā. Arī uzbrukumu mēs diezgan ilgu laiku varējām noturēt, tas arī bija galvenais, kas noteica mūsu veiksmi." Poropats arī neslēpa, ka spēlē tika pieļautas kļūdas: "Protams katrā spēlē ir savi vājie punkti. Šoreiz tas bija aizsardzībā, ļāvām pretiniekiem gūt pārāk daudz ātros uzbrukumus. Ļāvām viņiem (VEF - aut.) savākt pārāk daudz atlecošo bumbu uzbrukumā. Ja kopumā ņemam šos abus iepriekš minētos punktus, tad varētu teikt, ja mēs to uzlabosim, tad arī mūsu sniegums būs labāks turpmākajās spēlēs." Poropats arī piebilda, ka jau rīt komanda analizēs šīsdienas spēli un jau piektdien centīsies pielikt punktu šai sērijai. Tā pat "Ventspils" treneris atzina, ka Armands Šķēle ar katru spēli jūtas arvien labāk laukumā: "Armands ar katru spēli ķļūst arvien labāks un labāks, sevišķi pēc pēdējās pārbaudes spēles pret Maskavas "Dynamo", kur viņš atrada savu ritmu. Protams viņš nav simts procentīgi gatavs, taču mūsu prasīto līmeni, kādā mēs vēlējāmies, lai viņš spēlē, viņš ir pārsniedzis par kādiem 10 - 15 procentiem. Es ceru, ka piektdien viņš atgūs enerģiju un būs laukumā, un rādīs labu sniegumu."

Andrejs Šeļakovs atzina, ka galvenais zaudējuma iemesls bija kļūdu skaits: "Spēle bija līdzīga, vienīgi beigās mēs varbūt nespējām izspēlēt līdz galam. Bija daudz kļūdu, kas daudz mums izšķīra tieši beigās. Atbildes spēlē Rīgā būs jaizliek maksimums, jācenšās spēlēt kā komandai un jācenšās kļūdīties mazāk. Cīņa zem groziem mums bija labāk, taču vienīgais, kas mūs pievīla bija šīs kļūdas."

Valdis Valters piekrita savam spēlētājam, ka spēle bija samērā līdzīga: "Spēle bija ļoti saspringta, interesanta. Varbūt šodien mums neizdevās spēle uzbrukumā, jo bija ļoti slikta saspēlētība, nezinu ar ko tas saistīts. Varbūt tāpēc, ka neesam spēlējuši ilgi kopā, jo nespējām izpildīt visas tās lietas, ko bijām iecerējuši. Komanda steidzās, bija diezgan liels stress. Aizsardzība daudz maz bija normāla, izņemot varbūt Bertānu, garie spēlētāji pēc pick and roll sliktāk nospēlēja. Tomēr to mēs vairāk vai mazāk centāmies sakārtot." Tā pat Valters piekrita Šeļakovam par cīņu pie groziem: "Cīņu pie groza mēs kā par brīnumu uzvarējām, bet mums bija katastrofāls soda metienu procents. Kopumā ir cerības piektdien pie dažādiem apstākļiem, ka mēs varētu trešdien (31. martā - aut.) atbraukt uz šejieni (Ventspili - aut.) atpakaļ. Sērija vēl turpinās un pēc piektdienas jau nākotne izskatīsies gaišāk." Komentējot rezervistu pienesumu spēlē Valters atbildēja samērā īsi: "Šodien gribēju, lai vadošie spēlētāji spēlētu vairāk, jo viņiem tika tāds uzdevums dots." Valters uzskatīja, ka šodien laukumā laižot tālākos rezervistus "Ventspils" varēja atrauties tik tālu, ka pēc tam nebūtu iespēja šo rezultātu samazināt. "Rezervisti gadrīz visi slikti šodien iegāja spēlē, tāpēc, ja viņi slikti iesāk, tad pēc tam viņus ir grūti laist atkal laukumā."

Otro spēli šajā sērijā līdz divām uzvarām abas komandas aizvadīs 26. martā plkst. 18.30.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-03-24 22:58, pirms 14 gadiem
Ļoti labi, ka treneris Poropats laiž laukumā arī Meieru. Un viņš spēlē diezgan labi.

  +9 [+] [-]

, 2010-03-24 23:04, pirms 14 gadiem
Valter,nevel vainu uz spēlētājiem, ja nevari noorganizēt spēli aizsardzībā.Esi vecis un atzīsti savas kļūdas-pārturēji dēlu,kā rezultātā nevarēji nosegt bertānu,pret zonu nav neviena kombinācija,Labuckas ir par lēnu aizsardzībā, Štālbergu neproti izmantot kā trešo nr.,par bankevicu tu ņirgājies.Kā var būt komandā ka viens(Labuckas)taisa kļūdas, met garām, bet Jahoviču noturi 2 ct., bet pēc tam kliedz uz viņu ka nevar iemest.Pilnīgs širmoviks ne treneris

     [+] [-]

, 2010-03-24 23:47, pirms 14 gadiem
spēle bija laba! tikko tik uz R;igu atpakaļ atbraucu!

prieks par Šķēli - maalcis! super! un 5dien jāpieliek punkts VEFam, lai varam Final4 gatavoties!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-24 23:49, pirms 14 gadiem
Tātad turu Silvano ,tevi pie vārda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-25 11:48, pirms 14 gadiem
nosleegsim sho seriju

     [+] [-]

, 2010-03-26 13:51, pirms 14 gadiem
mees jums ticam