Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "Spēlētāji Buškevica piespēles negaidīja"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Galvanovskis: "Spēlētāji Buškevica piespēles negaidīja"
Agris Galvanovskis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Esmu apmierināts ar Buškevica ieguldījumu šajā spēlē, taču brīžiem komandas biedri negaidīja viņa piespēli un tad sanāca kļūdas," pēc ceturtā ULEB Eiropas kausa mača pieredzējušo ventspilnieku slavēja BK "Ventspils" treneris Agris Galvanovskis.

"Skatoties tehniskajā protokolā, redzams, ka mūs šodien pievīla metienu realizācija. Esam izmetuši gandrīz tik pat, cik viņi, bet trāpījuši daudz mazāk. Tāpat kā Itālijā, arī šodien netikām galā ar viņu tālmetieniem, lai gan zinājām, ka šī komanda ir tendēta uz metieniem no distances. Ja garie spēlētāji tika galā ar groza apakšu, tad mazajiem neizdevās nosegt viņu metējus. Protams, iemeta arī pāri rokām, bet bija tādas epizodes, kad spēlētāji līdz galam nenostrādāja aizsardzībā. Bija arī brīži, kad vajadzēja uzsist piezīmi, ja citādāk nevar tikt galā," savas komandas sniegumu komentēja Agris Galvanovskis.

Viņš bija gandarīts par pieredzējušā Sanda Buškevica parādīto sniegumu: "Uznākot laukumā viņš deva jaunu enerģiju komandai. Diemžēl spēlētāji negaida no viņa piespēles, kādas līdz šim neviens nebija dalījis. Basketbolisti izrādījās negatavi spēlēt kopā ar pieredzējušāku spēlētāju, bet gan jau pieradīs un gaidīs piespēles. Cepuri nost Sanda priekšā, ka viņš centās arī savākt komandu."

"Mēs cīnījāmies, diemžēl tā kārtīgi tas sanāca tikai pēdējās astoņas minūtes. Arī man gadījās muļķīgas kļūdas, diemžēl daļa no tām bija tādēļ, ka mani komandas biedri mani vēl nesaprata. Arī turpmāk, centīšos "barot" viņus ar bumbām, ja spēlētāji būs brīvi, lai varam gūt punktus. Šovakar zaudējām ļoti labi nokomplektētai komandai, kas cīnās par augstām vietām arī Itālijas līgā. Mums atliek tikai strādāt, lai jaunie spēlētāji saprot, ko no viņiem grib un kāds šis basketbols ir. Es ticu, ka viņiem viss izdosies, " pēc pirmā mača atkal "Ventspilī" sprieda saspēles vadītājs Sandis Buškevics. Spēlētājs arī atzina, ka ilgā pauze bez spēlēšanas nav likusi pārāk sevi manīt, lai gan kādu kļūdu varot norakstīt arī uz tās rēķina.

Pēc iepriekšēja Eiropas kausa mača Galvanovskis atzina, ka komandas sniegums uzlabojās, un arī tagad šis progress esot jūtams: "Progress neapšaubāmi turpinās, un to vislabāk var just Latvijas un Baltijas līgā. Ļoti grūti pagaidām arī izspēlēt pozicionālo uzbrukumu, lai gan pie tā nopietni strādājam."

Viesu treneris Luka Beči atzina, ka komanda izcīnījusi ļoti svarīgu uzvaru, kas pietuvina to turnīra nākamajai kārtai: "Ventspilī ir talantīgi spēlētāji, bet tagad nācis klāt arī Buškevics, kuru zinu no Itālijas līgas spēlēm. Tas ir ļoti labs ieguvums komandai, bet par to uzzināju no jūsu vietējas televīzijas, kas rādīja preses konferenci. Mūsu uzdevums bija neļaut ventspilniekiem spēlēt ātru basketbolu, kas viņiem ir parocīgs. Tas arī izdevās, lai gan ceturtajā ceturtdaļā uz brīdi zaudējām, koncentrēšanos un mājinieki pietuvojās. Tā nedrīkstēja notikt, tomēr galvenais, ka izdevās uzvarēt un mājās varam doties apmierināti. Joprojām saglabājam labas cerības uz spēlēšanu nākamajā posmā, kas mūsu klubam būs ļoti liels sasniegums, jo Eiropas kausos startējam pirmo reizi."

  +2 [+] [-]

, 2009-12-16 01:52, pirms 15 gadiem
Spēlētāji piespēles negaidīja, jo Janka tās tik bieži nedala.... lūk kur tā sāls.
spēle patiešām bija savādāka ar Buškevicu laukumā.
Būtu tā enerģija un gribasspēks vai ka to noskaukt arī pirmajās spēles 32 minūtēs tad rezultāts būtu citādāks, jo likās ka čaļi paši neticēja ka var kaut kas sanākt.
Veiksmi turpmāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-16 10:16, pirms 15 gadiem
bet intervijā teica ka bušiņš ir saspēlējies ar komandu ....bet izrādās ka piespēles negaida..-)))

  +1 [+] [-]

, 2009-12-16 10:35, pirms 15 gadiem
Tā nu tas diemžēl ir, tā saucamajai "jaunajai paaudzei", kura vairs nav nekāda jaunā vēl tālu jāaug līdz "tusētāju paaudzes" līmenim...
Kā iespējams, ka profesionāli basketbolisti nespēj iemest brīvu pustālo metienu??? Kā profesionāls basketbolists var negaidīt piespēli, atrodoties labā pozīcijā???

     [+] [-]

, 2009-12-16 11:31, pirms 15 gadiem
Bušiņam labas piespēles, un tādā ziņā viņš ir īsts saspēles vadītājs. Bet man vienīgi nepatīk, ka gandrīz katrs uzbrukums, ko uzsāk Bušiņš, sākas ar 10 sek ilgu driblu pie centra līnijas, un tikai tad sāk veidoties kombinācija. Bišk par ilgu ievads...

Visādi citādi ventiņiem vajadzētu nopietni pielikt aizsardzībā. Un uzbrukumā - tieši pie precizitātes. Šitāds metienu procents nu nekam neder.

     [+] [-]

, 2009-12-16 11:53, pirms 15 gadiem
Piekriitu te vienam komenteetaajam,ka vinsh jau krietnu laiku ir treneejies ar komandu taa kaa taadas piespeeles vajadzeetu gaidiit,nevis kljuudiities

     [+] [-]

, 2009-12-16 19:12, pirms 15 gadiem
bushkevics ir viennoziimiigi labaakais saspeeles vadiitaajs lbl.
gan jau arii komanda saspeeleesies un buus viss ok, kaut kaa pa iistam nevedaas komandas speele. chaljiem jaatceraas, ka viens uzvaru neizciiniis, tikai kopaa, tas iipashi jaasaka bertaanam, streelniekam un zakim.
ja buus saspeele, tad uzvaras neizpaliks.