Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

BK "Ventspils" pārliecinoša uzvara pār Latvijas Universitāti

BK "Ventspils" pārliecinoša uzvara pār Latvijas Universitāti
Jānis Timma
Foto:bkventspils.lv

Šodienas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē BK "Ventspils" uzņēma Latvijas Universitātes komandu un izcīnīja uzvaru ar 95:60. Ventspils komandas labā 10 un vairāk punktus guva uzreiz seši spēlētāji, bet visvairāk LU grozā sameta Jānis Timma – viņa kontā 16 punkti.

Komandu sākumsastāvi:

BK "Ventspils": Simss, Valters, Laksa, Timma, Meiers.

Latvijas Universitāte: Vītols, Zēbergs, Dārgais, Strazdiņš, Rubenis.

Pirmais puslaiks

Spēles sākumu krietni aktīvāk iesāka mājinieki, cieši sedzot savus pretiniekus un neļaujot tiem izvērsties uzbrukumā, tikmēr paši guva septiņus punktus pēc kārtas. Pēc minūtes pārtraukuma Kristaps Dārgais atklāja arī LU rēķinu, bet ventspilnieki turpināja nomētāt viesus, tiesa, vājākām sekmēm. Ceturtdaļas vidū un otrajā pusē rīdzinieki jau spēlēja veiksmīgāk, spējot pat izlīdzot rezultātu, bet visu ceturksni zaudējot tikai ar -3 (14:17).

Otrā ceturkšņa sākumā ventspilnieki izvēlējās vairāk spiest uz groza apakšu, kas arī sekmīgi izdevās, Mārtiņam Meieram gūstot septiņus punktus nepilnās trīs minūtēs. Viesi gan nesnauda, neļaujot mājiniekiem gūt lielu pārsvaru. Tuvojoties puslaika beigām, Ventspils klubs gan pamazām palielināja vadību un pārtraukumā devās pie +8 (42:34). Pēc pirmā puslaika ventspilnieki rindās rezultatīvākie garā gala spēlētāji Meiers un Bērziņš, bet viesu rindās 10 punkti Dārgā kontā.

Otrais puslaiks

Otro puslaiku ar astoņiem punktiem pēc kārtas iesāka mājinieki, tikai Kristapam Dārgajam pēc trīs minūšu klusuma gūstot grozu arī LU labā. Viesi biežāk kļūdījās un pārlieku paļāvās uz metieniem no distances, un ventspilnieki līdz ceturtdaļas beigām sasniedza 23 punktu pārsvaru (66:43).

Ceturtajā ceturksnī mājinieki turpināja dominēt, neradot nekādas šaubas par šī mača uzvarētāju. Tuvojoties spēles beigām, viesu aizsardzība kļuva aizvien paviršāka, un BK "Ventspils" svinēja uzvaru ar 35 punktu pārsvaru (95:60). Uzvarētāju rindās 10 un vairāk punktus guva seši spēlētāji (rezultatīvākais no tiem Jānis Timma ar 16 punktiem), bet viesiem ar 14 punktiem labākais bija Kristaps Dārgais.

Ventspilniekiem šī bija 12.uzvara 13 spēlēs, tādējādi nostiprinoties turnīra tabulas galvgalī. Latvijas Universitātes komanda tikmēr piedzīvoja 15.zaudējumu 25 mačos, atkāpjoties uz astoto pozīciju 11 komandu konkurencē. Nākamo spēli Aldaris LBL ietvaros BK "Ventspils" aizvadīs 24.februārī, Rīgā viesojoties pie Latvijas U18 izlases komandas, savukārt LU tajā pašā dienā spēlēs ar turnīra vicelīderiem ""VEF Rīga".

Aldaris LBL, 16.februāris

BK "Ventspils" – Latvijas Universitāte 95:60 (17:14, 25:20, 24:9, 29:17)

BK "Ventspils": Timma 16, Meiers 13 (8ab), Simss 12, Laksa 10, Vairogs 10, Kempbels 10, Lejasmeiers 9, Bērziņš 9, Valters 3, Pinete 3.

Latvijas Universitāte: Dārgais 14, Vītols 13, Saknītis 8, Zēbergs 7, Rubenis 6, Darģis 4, Bikše 4, Strazdiņš 4, Brigmanis, Rēķis.

Izmantotais avots:
Latvijas Basketbola savienība


, 2013-02-16 19:03, pirms 11 gadiem
Viss tieši tā, kā jau varēja gaidīt!
, 2013-02-16 21:54, pirms 11 gadiem
kur ta zanels? apslimis vai?

bez zanisha jau lu stipri laikam vjaki tomer.
izskatas ka treninju rezima lu sagrauta.
Linards Jaunzems sniedzas pēc bumbas. Foto: Aivars Ķesteris/ventasbalss.lv
4

"Ventspils" pārbaudes spēlē Liepājā droši pārspēj Rumānijas klubu

Savā trešajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" Liepājā ar rezultātu 80:66 pieveica Rumānijas "Divizia A" līga komandu "CSU Sibiu".

Pirmā!

BK Ventspils FIBA Čempionu līgā izcīnījuši pirmo uzvaru savā laukumā pārspējot Polijas vicečempionu Rosa Radom. Nākamais mačs šajā turnīrā jāaizvada 2. novembrī izbraukumā pret Turcijas Muratbey ar Rolandu Freimani sastāvā, bet līdz tam sestdien arī spēle LBL čempionātā Rīgā pret Barons kvartāls.
Kādreiz BK Ventspils sastāvā spēlējušais Tairons Brazeltons tika atzīts par FIBA Čempionu līgas pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

foto: Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

Pret pirmās kārtas MVP un bijušo ventspilnieku

Jau rītvakar BK Ventspils aizvadīs nākamo FIBA Čempionu līgas spēli savā laukumā tiekoties ar Polijas klubu Rosa Radom, kas Ventspilī ierodas ar pirmajā kārtā trešajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru pār Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas PAOK un ar visa turnīra pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju Taironu Brazeltonu priekšgalā.