Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Poropats: "Pirmā ceturtdaļa bija kā zvaigžņu spēlē"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Poropats: "Pirmā ceturtdaļa bija kā zvaigžņu spēlē"
Silvano Poropats
Foto: bkventspils.lv

Pēc MasterCard BBL spēles Ventspilī, kurā mājinieki ar 99:71 pieveica "Liepājas lauvas", ventspilnieku treneris Silvano Poropats uzsvēra, ka pirmajā ceturtdaļā komanda nerādīja gaidīto sniegumu, tomēr turpinājumā pieturēšanās spēles plānam ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

"Mača pirmā ceturtdaļa drīzāk atgādināja zvaigžņu spēli, un tas nebija tas, ko gribēju redzēt laukumā savu spēlētāju izpildījumā. Otrās ceturdaļas pēdējās piecās minūtēs jau sākām spēlēt to spēli, kāda mums bija nepieciešama. Mēs sākām spēlēt agresīvi aizsardzībā, ātrāk kustēties, pārķērām bumbas un vispār spēlēja pēc plāna. Tas ļāva izvirzīties drošā vadībā, tāpēc izspēlēties varēja visi spēlētāji. Esam nodrošinājuši trešo vietu Baltijas līgā, kas arī bija viens no komandas mērķiem, taču mums jādomā arī par nākotni un jāturpina trenēties un gatavoties citām spēlēm," Silavono Porpats bija apmierināts ar komandas sniegumu, tomēr norādot, ka spēlētājiem jāturpina nopietni strādāt. Ventspilnieku treneris paskaidroja, ka precīzi vēl nevar pateikt, kad laukumā varētu parādīties Armands Šķēle, tomēr viņš cer, kas tas notiks cik vien ātri iespējams.

"Vispirms jāapsveic ventspilnieki ar uzvaru, kas viņiem noteikti bija ļoti nepieciešama. Spēle sākās bez aizsardzības, un, piemēram, kad mēs bija sametuši 31 punktu, ielaiduši mēs bijām 34. Turpinājumā Ventspils ar labu spēli aizsardzībā lika mūs kļūdīties un šīs kļūdas tūlīt arī izmantoja, pēdējās divās pirmā puslaika minūtēs faktiski izšķirot spēles likteni. Šodien mums bija vēl īsās soliņš, jo pēdējā mačā potīti savainoja Kravčenko, tāpēc spēlēt bija vēl grūtāk. Kamēr sanāca uzspiest uz groza apakšu, tikmēr vēl turējāmies, bet Koženetsam vienam to nodrošināt bija grūti. Spēlējot pa perimetru bieži vien par daudz driblējāmies, bet pēc tam, metas sarežģītus, sasteigtus metienus," mača iznākumu komentēja liepājnieku galvenais treneris Armands Misus.

Misus bija neapmierināts ar lietuviešu leģionāra Laima Kiseļus spēli: "Laikam jau nāksies ar viņu runāt, jo šis spēlētājs ir viens no tiem, no kuriem gaidām lielāku atdevi. Var neiet spēle uzbrukumā, bet aizsardzībā jāgrib strādāt vai jāsēž uz soliņa."

Ventspilnieku uzbrucējs Mateo Kedžo atzina, ka pirmā ceturtdaļa komandai nebija tā labākā: "Pirmajā ceturtdaļā mums bija daudz problēmu sevišķi aizsardzībā, bet sākot ar otro mēs jau spēlējām labi, turējāmies pie spēles plāna, kas arī ļāva uzvarēt. Tagad jābūt gataviem tā nospēlēt arī nākamo maču, jo mūsu mērķis ir tikt uz Final 4. " Nākamajā spēlē ventspilnieki tiksies ar Kedžo bijušo darbavietu "Kalev", taču horvāts izsakās, ka nekādu īpašu emociju pirms šī mača nav: "Man patīk šī komanda un es tajā pavadīju labu laiku, taču tāpēc kaut kādu īpašu domu par spēli ar to man nav. Gatavošos spēlei, kā gatavotos jebkurai citai."

  +1 [+] [-]

, 2010-03-10 15:23, pirms 14 gadiem
Rudenī ar Galvanovski ''Ventspils'' divreiz zaudēja Liepājai,
tagad ar Poropatu divreiz uzvarēja.

     [+] [-]

, 2010-03-12 19:46, pirms 14 gadiem
njaa